Fuldkornsboller: Opskrift på de lækreste sunde fuldkornsboller

Fuldkornsboller

Fuldkornsboller og opskriften, du bare MÅ prøve

Søndag fik vi begge to pludselig cravings, dog mest mig (Danica). Jeg tiggede og bad Rasmus om at vi skulle falde i sammen med Ben & Jerrys is eller bland selv slik. Men manden var hård. Han mente jeg vil fortryde det, og det vil jeg selvfølgelig også bagefter.

LÆS OGSÅ:

Få verdens bedste opskrift på havregrynsmuffins

Den bedste svampede banankage

Men jeg kunne mærke jeg var nødt til at komme min craving til livs. Vi fik så den idé, at lave forholdsvise sunde fuldkornsboller kl. 20.00 om aften, og de blev så lækre.

Opskrift: Sunde fuldkornsboller du skal lave

Inspirationen til fuldkornsboller fik jeg fra en af mine yndlings madblogs – Twin Food. Det er to søstre, der laver simpelt, men utroligt lækkert mad, som folk på S.U også kan være med på. Jeg har nærmest bogmærket hver eneste opskrift, de ligger op. Det er nemt at gå til og fungerer altid.

Fuldkornsboller

Fuldkornsboller
Fuldkornsboller
Opskrift ikon

Fuldkornsboller

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 18 stk.
Forberedelse12 timer
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 pk. tørgær
  • 125 ml hytteost
  • 100 ml müesli
  • 125 ml solsikkekerner
  • 1 tsk. salt
  • Hvedemel efter behov
  • ½ vand

Tilberedelse

  • Røg gæren ud i vanden og tilsæt derefter hytteost, müesli, salt og solsikkekerner
  • Tilsæt melen lidt efter lidt og ælt tilsidst dejen grundigt
  • Stil dejen til hævning natten over i køleskabet
  • Fordel 18 boller ud på bagepapir og bag dem ved 230 grader i ca. 15 min

Det er vigtigt dejen virker løs, og der må derfor ikke arbejdes for meget med den. Man kan eventuelt sætte en bradepande i bunden af ovnen med vand, så ovnen bliver fuld af damp. Vi havde desværre ikke plads til dette, men det skulle eftersigende gøre bollerne mere sprøde.

Vi har frosset de fuldkornsboller ned, som vi ikke fik spist, og de er lige så gode, når de varmes op igen.

Energifordelingen for fuldkornsboller er således:

  • 250 kcal pr. bolle
  • 7,3 gr. protein
  • 51,8 gr. kulhydrat
  • 1,25 gr. fedt

Bon appetit! 

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

11 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments