En kærlighedserklæring ♥

Opskrift: Fødselsdagsboller, som alle elsker

Fødselsdagsboller

Findes der noget bedre end verdens bedste fødselsdagsboller? Det er onsdag, Sylvester fylder 4 år og jeg har en opskrift på fødselsdagsboller klar til jer, som naturligvis bærer præg af de mange fødselsdage de seneste par dage. Når er man er barn er én fødselsdag slet ikke nok. Der skal både holdes en for familien, en for gul stue og så er der selve fødselsdagen i dag.


Find opskriften på fødselsdagsboller længere nede i indlægget


Det kræver unægtelig sin ration fødselsdagsboller. Heldigvis har vi en opskrift liggende på en gammel post it, som vi bruger år efter år, og som både børn og voksne elsker. De her fødselsdagsboller gør sig endvidere utrolig godt med et godt lag smør, pålægschokolade eller ost.

Fødselsdagsboller

Opskriften på fødselsdagsboller er utrolig nemme at lave, sprøde, velsmagende og så kan de tilmed fryses ned efterfølgende, hvis ikke I når at fortære dem alle inden.


Opskrift på fødselsdagsboller


Opskriftstype: Bagværk

Forberedelsestid med hævning: 1 t. og 20 min

Bagetid: 20 min

Total tid: 1 t. og 40 min

Antal: Ca. 16 stk.

Fødselsdagsboller

Ingredienser:

  • 100 g smør
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1/2 lunkent vand
  • 1 1/2 koldt vand
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1-2 tsk sukker
  • Ca. 500 hvedemel
  • 1 æg til pensling af bollerne

Fødselsdagsboller

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i lunkent vand.
  2. Derefter smelter du smørret og blander det med det kolde vand. Når det er lunkent blandes det med gæren.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen til hævning tildækket med et vådt viskestykke i ca. 30-45 min. Dejen skal gerne fordoble sin størrelse.
  5. Tag dejen ud og fordel den i 2 kugler. Hver kugle laves til en pølse, hvorefter du deler dem i ca. 16 boller i alt.
  6. Bollerne skal efterhæve i ca. 15 min på en plade beklædt med bagepapir.
  7. Ovnen tændes på 225 grader.
  8. Pensle bollerne med sammenpisket æg.
  9. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 min.
  10. Tag dem ud og lad dem køle af på risten, hvorefter de kan nydes.

Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag samt Snapchat (danica_chloe), hvor I virkelig kommer tæt på.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En kærlighedserklæring ♥