Opskrift: Kokosproteinbarer

En gammel kending i en ny og opdateret version. Vi er jo, som udgangspunkt, gået væk fra købe-proteinbarer, da mange af dem havde tilsat alle mulige mærkelige ting, vi ikke altid vidste hvad var, så derfor valgte vi at lave vores egne igen. Jeg tillader dog mig selv Questbars i ny og næ, men det er også en helt anden slags barer, da de er langt mere naturlige. Jeg må dog slet ikke få sådan noget på daglig basis længere, så de er forbeholdt weekender og hygge nu 🙂

Den modificerede opskrift (til ca. 8 stk) er:

 • Havregryn 90 g
 • Peanutbutter 45 g
 • OTA SOL Müsli 75 g
 • Kokosproteinpulver (kan evt. erstattes med kokosmel/kokosflager) 130 g
 • Rosiner 75 g
 • Mælk 100 g
 • Honning 45 g
 • 70% (eller højere) mørk chokolade 40 g

Fremgangsmåde:

Bland havregryn, müsli, rosiner og proteinpulver i en skål. Samtidig blander du mælk, honning, peanutbutter og chokolade i en microvenlig skål og giver det 1 min. Smid det hele sammen, hvorefter I får en tør masse (skal måske have en anelse ekstra mælk, men pas på, massen skal være rimelig tør). Form massen i en rektangulær form og smid det på køl i 30 ? 60 min. En time senere har du nogle velsmagende proteinbarer, du kan skære ud. Kan holde sig ca. en uges tid i køleskabet. En bar indeholder 260 kcal. og holder dig mæt længe.

Vi havde en bøtte pistachio coconut fra Fitness Guru, som vi længe har været i tvivl om hvad skulle bruges til, da den ikke egner sig i en shake. Til gengæld egner den sig virkelig godt i bagværk, og denne proteinbarudgave er klart ny favorit. Derudover eksperimenterede vi med OTA’s nye SOL Müsli, der lige er blevet lanceret. Vi havde valgt varianten med jordbær og branflakes og det gør sig virkelig godt i barerne. De bliver betydeligt mere crunchy. Lige nu kan du finde denne müsli, samt en med græskarkerner og tranebær, til 20 kr. i Føtex. Billigt!

Velbekomme!

Skriv en kommentar

 

6 kommentarer

 1. Uhmm de står på “to do listen”, som overspringshandling fra læsningen 😉

 2. De ser rigtige lækre ud, må prøves!! 😀
  Jeg har et spørgsmål, jeg håber du vil svare mig på 🙂 jeg er lidt i tvivl om hvor tit man skal indtage proteinpulver, altså ser en masse der laver proteinkager som f.eks. Chokolade trøffel kugler.. Så mit spørgsmål er det sådan noget man spiser efter træning som skal virke som en proteinbar, eller er det bare et sundere alternativ til kager? 🙂

  1. Jeg beklager virkelig det sene svar, men har helt overset dit spørgsmål 🙁

   I de tilfælde, tror jeg det fungerer som et “sundere” alternativ til søde sager. En proteinbar kan dog sagtens indtages efter træning, men man vil dog ikke få ligeså meget protein som eksempelvis ved en shake. Derfor synes jeg alle disse kager/barer/snacks egner sig bedst som hygge/alternativ til andet.

   Håber det var svar nok 🙂