Hjemmelavet Sodavandsis med Hindbær

sodavandsis

Hjemmelavet sodavandsis ala Sun Lolly på få minutter

Er I også ved at smelte? Danmark er ramt af den vildeste hedebølge, og det eneste jeg tænker på er kolde ting. Kølige drikkevarer, frisk frugt og selvfølgelig masser af is.

I den anledning fik jeg forleden dag lyst til at eksperimentere lidt med hjemmelavede sodavandsis. Lidt ala Sun Lolly – bare i en bedre udgave. Jeg har længe haft det fineste issæt liggende, men har blot manglet en god anledning.

Det vedvarende eksotiske vejr kaldte dog på sodavandis, og den opskrift, hvis man overhovedet kan kalde noget så simpelt for en opskrift, vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer.

sodavandsis
sodavandsis

Læs også:

Her får du opskriften på verdens bedste velkomstdrink

Jeg har alle dage været en stor iselsker, men hvor jeg førhen gik efter flødeisen, er jeg de seneste par år gået mere over til det frugtagtige.

Sylvester kaster flere Sun Lollys i munden om dagen, og jeg joiner ham gerne. Det er jo virkelig én af de bedste is man kan fylde sin fryser med. Simpelt men godt!

sodavandsis

Er I også fan is og har I prøvet at lave jeres egne af slagen? Jeg tænker i alle tilfælde mulighederne er uendelige, når det kommer til sodavandsis.

Jeg overvejer endda at kaste mig ud i hjemmelavede mojito- eller gin & tonic is. Det kunne jo være en god og anderledes idé til havefesten som “velkomstdrink”.

sodavandsis
Opskrift ikon

Hjemmelavet sodavandsis ala Sun Lolly

5 fra 1 stemme
Antal: 6
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse12 timer
I alt12 timer 10 minutter

Ingredienser

  • 1 Hindbærsaft
  • Friske hindbær
  • Evt. spiselige blomster

Tilberedelse

  • Bland saften i de rigtige blandingsforhold. 
  • Skær frugten ud og hæld de tørrede blomster i isholderne.
  • Hæld saften over og luk dem godt til. Sæt ispindende i. 
  • Frys dem ned og nyd dem, når de er klar til servering.
sodavandsis

Simpelt men utroligt velsmagende og nemt. Og så er de jo meget kalorielette, hvis man ligesom jeg tænker at holde lidt igen med flødeisen. Selvom det nu også smager vidunderligt. Velbekomme!

Pssst.. Vil I høre noget sørgeligt? Jeg formåede at ødelægge vores elskede marmorbord ved at tage de her billeder. Der er i hvert fald seks isaftryk solidt printet derpå. En anderledes form for patina om man vil..

Skal du prøve min simple opskrift på hjemmelavet sodavandsis med hindbærsmag?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments