En social medie pause

Jeg går ikke ind for nytårsfortsætter som sådan, i hvert fald ikke for mig selv, da jeg som oftest ender med at sættene målene for høje og derfor skuffer mig selv.

Derimod anvender jeg det, der hedder “gode vaner”. Dvs. vaner jeg ønsker at tilegne mig selv og blive bedre til. De er ikke relateret til min krop eller udseende, men derimod mit indre jeg. Ja, jeg er blevet meget bevidst om hvordan mit indre har det og hvad jeg kan gøre og opnå ved at behandle mit indre godt.

Det lyder måske lidt komplekst? Jeg ved heller ikke helt, hvad processen indebærer, men en ting er sikkert. Jeg skal være bedre ved mig selv, værne om min familie og leve i nuet.

Collage blog

Jeg vil gerne dele mine “gode vaner” med jer:

Blive mindre “social”. Sociale medier fylder enormt meget i manges hverdag, min egen inklusiv. Når man samtidigt har en blog kan det ofte tage overhånd. Det har længe været for meget, og især tjenesten Instagram har “stjålet” mit liv.

Allerede i sommers overvejede jeg at slette app’en og min profil, men kom gang på gang fra det. Men efter at have fået kommentarer fra min kæreste i laaaang tid om at jeg sjældent er til stede i nuet, tænkte jeg det var på tide. Så nu er jeg ikke længere med på Instagram-bølgen og det er SKØNT!

Alt den tid man pludselig får foræret. Jeg fik som sådan ikke noget ud af tjenesten. Jo, jeg blev opdateret om hvad andre laver, men det er ikke vigtig viden og derfor sagtens noget jeg kan være foruden. Ofte havde jeg det også lidt anstrengt med selv at dele billeder, da det handler meget om likes, followers, shoutouts, flotteste billeder og you name it.

En tjeneste jeg ikke følte mig fortrolig med eller nogensinde blev helt forelsket i, og hvis det ikke bidrager positivt til éns liv eller familie, så ud med det. Det kan være enormt anstrengende at skulle dokumentere sit liv for andre. Altid billeder af sin mad, træningstøj, dagens træning, selfies og hvad ved jeg. Lige så vel kan det være enormt tidskrævende at følge andre menneskers portrættering af selvsamme.

Jeg ved godt, jeg skyder mig selv i foden ved at skrive det. Men jeg vil hellere have I lever i nuet end at bruge dagen lang på Instagram, blogs og Facebook. Ud at få noget luft, tal med din familie og venner, vær til stede og glem ligegyldige opdateringer.

Jeg blogger af samme grund derfor kun når jeg har lyst og overskud og det har jeg ikke haft den seneste uge, og jeg har ikke engang dårlig samvittighed. Jeg kigger næsten ikke på min smartphone mere, kun hvis jeg skal ringe eller sende sms’er.

Jeg føler jeg har fået en “gave”, og jeg vil anbefale alle at se nedenstående video om hvordan smartphones og den online verden har tendens til at overtage virkeligheden. Sørgeligt! Jeg forudser en dag et oprør over online verdenen, så vi kan komme tilbage til virkeligheden og leve det rigtige liv.

YouTube video

Skrive 3 gode ting ned hver dag. Måske ikke så ground breaking, men min mormor mindede mig om det forleden, da hun og min mor gjorde det meget for en del år siden. Hver dag, når dagen er ovre, skriver du 3 ting ned, der har gjort din dag god. Det er ligegyldigt hvad det er, og handler kun om hvad der gør dig lykkelig.

At få det på skrift gør at man bliver meget mere taknemmelig og glemmer de ligegyldige ting, som at “det regner“, “det er mandag igen“, “jeg har taget på” o.s.v. Min mormor fortalte mig hun havde kigget tilbage på dengang, hun havde gjort det, og der stod rigtig tit, at “Danica lånte min bil”. Det var meget positivt for hende, for så så hun mig endnu mere end hun allerede gjorde. Så sødt og en skøn idé.

Pleje mit indre. Det kan være alt, lige fra en hjemmelavet kage, til yoga, til en gåtur med mine kære eller en dyb samtale med min kæreste. Alt hvad der gør, at jeg ikke glemmer mig selv i en stresset hverdag, hvor der er titusinde ting man skal leve op til.

Se det gode i folk og ikke være forudindtaget. Jeg kan have tendens til at tro, at folk agerer på en bestemt måde pga. noget og deraf være forudindtaget. Jeg vil derfor prøve at se det positive i mennesker og alle situationer. Altså ikke tro, at alle tænker noget bestemt om én eller har en agenda, for det har de som oftest ikke.

Ikke at overforbruge. Leve simpelt men godt. Jeg er gået i anti-forbrugsmode. Jeg køber ikke længere ting bare fordi det kunne være rart, men derimod kun hvis det er noget jeg VIRKELIG mangler. Jeg mangler eksempelvis ikke tøj, sko, boligting m.m. Pengene bliver sparet, og jeg stresser ikke over alle de ting, der “fylder” i mit skab, i mit hjem og derved i mit hoved.

Jeg vil kun have til det nødvendige og forsøge at leve efter princippet simpelt, men godt. Mange har tendens til at forbruge ting, blot fordi noget er in eller fordi man er inde i en dårlig vane. Det er begrænset hvor mange kjoler man kan have og nå at bruge, hvor mange boligting man kan have plads til i sit hjem eller træningssko man slider op. Det samme gør sig gældende for mad. Jo mindre impulskøb og overforbrug, jo mindre madspild.

At rejse mere og få oplevelser med min familie. Ved at inkorporere ovenstående vane vil vi selvfølgelig få flere penge mellem hænderne og de skal bruges på oplevelser. Rejser, dagsture, madoplevelser og alt i den sammenhæng. Min søn skal hellere opleve verden end at have alt det nyeste modetøj til børn. Ikke at der er noget galt i det, men vi prioriterer bare anderledes. Derfor er vi ved at planlægge en sindsyg ferie til efteråret. Nogen, der har besøgt Den Dominikanske Republik?

 Har I nogle gode vaner I gerne vil gøre til en del af jeres hverdag?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

37 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments