Crossfit for begyndere

Som overskriften nok indikerer, har jeg, Rasmus, eksperimenteret med Crossfit de sidste par måneder. Jeg har længe hørt om Crossfit, og egentlig sagt fra starten det ikke var noget for mig. Jeg har tidligere dyrket vægttræning med fokus på muskelopbygning, og virkelig gjort en stor indsats for at have en stor viden om den bedst mulige måde at gøre dette på. Så da jeg hørte om Crossfits metoder gav det slet ikke mening for mig, da det gik imod en stor del af den træningsfilosofi jeg længe havde arbejdet med.

Crossfit for begyndere 1

Der gik noget tid hvor jeg overvejede om jeg skulle give det en chance. Min vægttræning var begyndt at halte pga. manglende interesse. Samtidig skulle vi snart på krydstogt, så der ville min træning stor set ikke se dagens lys. Jeg konkluderede, at når jeg kom hjem fra ferie ville jeg begynde på Crossfit, og se hvad det kunne gøre for min form.

Crossfit for begyndere 2

Jeg startede ud med at tage en introtime i fitnessworld?Jeg kommer ind i en sal med diverse gymnastredskaber, kettlebells og store trækasser; ting jeg aldrig i mit liv har trænet med. Folk der allerede er mødt op i god tid til holdet står i shorts og lange sokker, som åbenbart er det officielle Crossfit outfit. Jeg stiller mig lidt ud til siden, da jeg er helt ny i holdtræning, og ikke rigtig ved hvad jeg skal gøre af mig selv. Ind kommer instruktøren og får os alle spredt ud til en let opvarmning af led og muskler. Jeg skal her lave bevægelser og udstrækningsøvelser min krop ikke vil/kan lave. Sveden begynder allerede at finde vej på min pande, da jeg så skal til at lave en lille opvarmningsworkout som indeholder det der kaldes en Burpee samt løb. Jeg tonser med de andre, og allerede da vi er halvvejs igennem opvarmningen er jeg helt smadret, og forstår slet ikke hvordan dette kan kaldes opvarmning 🙂

Crossfit for begyndere 3

For at slutte af på historien om mit første møde med Crossfit. Jeg overlevede både opvarmning og workout, dog ikke med et imponerende resultat. Stemningen i at man var flere om træningen gjorde at jeg pressede mig selv maksimalt. Efter dette møde fik jeg blod på tanden og fortsatte med at køre holdtræning ca. 5 gange om ugen for ligesom at lære grundreglerne i opstillingen af diverse workouts, og for at få en kort introduktion til de forskellige øvelser. Efter et par uger med holdtræning, fandt jeg det officielle Crossfit program på www.crossfit.com og begyndte så småt at træne selv. Jeg følger nu dette program suppleret med et styrkeprogram, da jeg også gerne vil forbedre mig på dette punkt.

Jeg kan virkelig sige at Crossfit har fanget min interesse. Jeg kan slet ikke se mig træne som jeg gjorde før i tiden igen. Jeg har førhen opbygget muskelmasse, og set i bakspejlet handlede det udelukkende om at jeg så kunne se ?trænet? ud. Men jeg har jo aldrig været i god form bare fordi jeg har styrketrænet. Crossfits fokus er funktionel træning. Du bruger din krop som den skal bruges i hverdagen. Du hopper, trækker, løber og presser. Du træner tunge løft, gymnastøvelser og diverse kropsøvelser. Jeg kan hvert fald konkludere på egen krop, at jeg er i mit livs form.

Crossfit for begyndere 4

I mit næste indlæg vil jeg dele mit ugentlige crossfit program, så I kan se hvordan det ser ud. Alle kan lære det, og alle dem jeg kender der går til det har aldrig fortrudt. Alle workouts kan skaleres så det passer til netop dit niveau. Det gode er, at de daglige programmer er overstået forholdsvis hurtigt (gerne en 20 til 30 min), hvor jeg nemt tidligere kunne styrketræne i flere timer.

Edit: Til jer dyrker crossfit, eller blot træner med en masse bevægelse, så synes jeg I skulle undersøge den nye Reebok Realflex. Jeg skal selv ned at teste den en af dagene i Intersport, og håber virkelig de er lige så gode som de giver udtryk for.

Del endelig jeres egne erfaringer med Crossfit nedenfor, dem vil jeg meget gerne høre. Hvis I har nogen spørgsmål omhandlende Crossfit og udøvelsen heraf, vil jeg ligeledes prøve at svare efter bedste evne 🙂

English: I, Rasmus, have started to train cross fit and I absolutely love it. Earlier I lifted weights but I lost interest after many years of doing the same. Then I started to do cross fit and I can actually say it works. I have never been more “cut” and i’m in the best shape ever. I recommend this workout to everyone now!

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

16 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments