Hvad er zoneterapi? Min personlige oplevelse

Hvad er zoneterapi

sponsoreret-behandling

Godmorgen og glædelig mandag, som i vores tilfælde indebærer en fridag. Hvor heldig kan man lige være? Altså jeg har sådan set aldrig fri, hvilket er fint, når man elsker det man laver, men Rasmus skal for engangs skyld IKKE arbejde, så det nyder vi.

Jeg har jo lovet jer en lille update på min zoneterapioplevelse hos SANSELIG på Islands Brygge, da jeg fornemmer I er flere, der gerne vil høre mere om hvad zoneterapi egentlig kan.


HVAD ER ZONETERAPI OG HVORDAN KAN DET GAVNE DIG?

Hvad er zoneterapi egentlig? Zoneterapi er en effektiv behandlingsmetode, hvor man via trykpunkter på kroppen (primært fødderne) kan forbedre funktioner andre steder. Vores krop kommunikerer konstant med hinanden, og derfor kan de områder, hvor du oplever irritation eller smerter, ofte være et udtryk for noget andet.


LÆS OGSÅ: ZONETERAPI SOM GRAVID? DERFOR PRIORITERER JEG DET HVER UGE


I mit tilfælde er det spændinger i nakke og skuldre samt mine periodiske smerter i iskiasnerven ud i venstre ben. Derudover oplever jeg mange “småproblemer” i hverdagen, som manglende energi, følelsen af at leve i en osteklokke, ubalance i forhold til hormoner og lettere humørsvingninger.

Behandlingen er baseret på princippet om, at alle organer, muskler, knogler, og nerver er repræsenteret som zoner i fødder, ansigt og hænder. Energibaner forbinder kroppen i meridianer, og er disse blokeret eller i ubalance, kan der opstå følelsesmæssige problemer, stress og i værste fald sygdom.

Zoneterapi erstatter ikke den naturvidenskabelige tilgang til sundhed, men skal ses en behandlingsmetode, der supplerer andre metoder. De fleste af os forbinder det endda måske med igangsættelse af fødsler eller nyfødte babyer. Det er dog virkelig effektivt for alle, og kan både tages i brug som en behandling mod ubalance, men altså også som en generel velværebehandling, hvor man opnår fuldstændig afslappelse.

Jeg er startet op hos SANSELIG.DK, som er det hyggeligste lille sted her på Islands Brygge. Det var faktisk min tidligere yogatræner, der anbefalede Lise, da hun selv gik hos hende med stor begejstring. Jeg havde min første time i sidste uge og det var en vild oplevelse.

Jeg havde ikke nogle forventninger til hvad jeg skulle opleve, men det endte med at blive en meget forløsende behandling, der fik gang i de områder, hvor jeg oplever smerter. Vi fik os en lang snak om det følelsesmæssige og min tendens til at lagre dårlige oplevelser og min fortid bestemte steder – uden overhovedet at bearbejde dem.

Lise kunne dog fortælle mig, at min krop er igang med en udryddelsesproces, da jeg selv aktivt forsøger at tage hånd om det efter mange år, hvor jeg har ignoreret min krops signaler. Det er ikke normalt at være i så stor ubalance, som jeg har været, og min krop har VIRKELIG skreget på opmærksomhed. Yoga har været den største gave og dét som har startet den her proces, hvor jeg arbejder med mine følelser og hele kroppen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har haft tendens til at skjule alt det, jeg ikke vil konfrontere. Traumatiske oplevelser, dårlige relationer og usunde adfærdsmønstre. På det punkt er jeg perfektionistisk, og jeg vil for alt i verden gerne fremstå som et supermenneske, der har styr på tingene og er i kontrol. Jeg viser som oftest ikke svaghed eller tegn på følelser. Bloggen er dog en undtagelse, og virkelig sund for mig, da jeg har meget nemmere ved at være ærlig og mig selv på skrift end ude i den fysiske verden.

Det er dog blevet meget bedre og jeg er mere bevidst om hvem jeg er. Jeg arbejder med mig selv hver dag, og jeg føler jeg får ryddet ud i alt det usunde via yoga, daglige udfordringer, behandlingsmetoder som bl.a. zoneterapi, nærende kost, ved at lytte til mig selv og de rette vitaminer og tilskud. Jeg har tidligere nævnt det herinde, men jeg er meget holistisk på dét punkt. Jeg skal hele vejen rundt før det gør gavn, men så kommer man også langt.

Lise fra SANSELIG.DK er fuldstændig fantastisk på det punkt og ved lige hvilke punkter, der skal arbejdes med. Jeg har sjældent mødt så behageligt og inspirerende et menneske. Det var en følelsesmæssig oplevelse, der fungerede forløsende. Ligesom når man giver slip på noget, der har fyldt alt for længe. Det er dog en proces og jeg skal derhen igen i morgen, hvor vi arbejder videre. Det bliver et forløb på ca. 4-5 gange, og jeg glæder mig til at tage jer med på rejsen. Første spadestik er taget og min krop er klar til alt det arbejde, der venter forude.

Har I erfaring med zoneterapi? Hvordan arbejder I med jer selv i hverdagen i forhold til fortidens bagage, smerter, ubalancer og psykiske udfordringer?


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments