Lidt om min kostplan og tankerne bag…

Jeg vil selvfølgelig gerne introducere jer for det projekt, jeg er igang med lige nu og kaste lidt lys over de ting, der ligger til grund for min beslutning om at afprøve en kostplan. Jeg har et ansvar over for jer læsere, da det ikke er alle der vil have gavn af en kostplan. Nogen kan måske endda ende i de forkerte hænder hos personer med manglende forståelse, erfaring og/eller uddannelse.

Jeg har siden 1. januar forsøgt at smide mine graviditetskilo. Meget normalt, når man næsten lige har født. Nogen kan smide det via amning, andre kan ikke (mig selv inklusiv). Derfor begyndte jeg i overvejende grad at spise sundt igen samt starte træning op efter fødsel. Jeg spiste ikke efter nogen plan, men brugte blot min sunde fornuft, hvilket også er det jeg er fortaler for. Men efter 8 måneder, hvor der de sidste tre ikke er sket noget med vægten, og jeg var ved at køre død i den samme mad hver dag, tænkte jeg, at jeg vil give det et forsøg. Jeg oplevede nemlig ikke de vilde resultater med min træning i forhold til det jeg vidste jeg kunne opnå, og så er det jo lidt spildt at besøge fitnesscenteret 4/5 gange om ugen.

Jeg kontaktede derfor Susan, efter at have fulgte andres resultater via blogs og Instagram med stor interesse. Det så “nemt”, tilgængeligt og sundt ud, hvilket alle er vigtige parametre for mig. Sidste mandag startede jeg så op, og jeg må indrømme at det var noget af en omvæltning. Jeg skulle købe en masse nye ting ind og vænne mig til, at spise langt oftere og mere fiberrigt. Min grund for at afprøve en kostplan (i øvrigt træls ord, kan bedre li’ madplan) var (udover at smide et par kg.), at spise mere varieret. Jeg er lidt doven i et køkken og spiste førhen altid havregrød til morgen, rugbrød til frokost og kød/grovpasta til aftensmad. Kedeligt! Jeg fik ikke nok grøntsager/frugt og spiste måltider, hvor proteinpulver fyldte lidt for meget. Man kan sige, at mit ønske var at søge mod mere naturlige fødevarer og samtidigt huske at spise regelmæssigt. Med et lille barn kunne jeg nemlig ofte udskyde det til senere, og så er man pludselig vildt sulten og går amok i kulhydrater.

lidt-om-min-kostplan-og-tankerne-bag0-1
Uge 1:

Vægt: 63 kg.

Jeg har også taget førbilleder i bikini, men de kommer altså ikke på bloggen før jeg har mine sidste efterbilleder. Det er jeg for genert til lige nu ? I må nøjes med et førbillede påklædt, selvom det egentlig slet ikke viser min reelle krop. Man ser altid betydeligt bedre ud i tøj, der strammer ind end intet tøj. I kan derfor ikke bruge det til så meget.

Uge 2:

62,2 kg. (-0,8 kg. for 7 dage)

Jeg ved godt at vægten ikke siger så meget, og der er mange ting der spiller ind. Jeg tager primært udgangspunkt i mit spejlbillede + ugentlige billeder, men har alligevel valgt at bruge vægten således jeg kan se om jeg bør indtage mere mad eller ej. Jeg har ingen ide om hvad jeg ligger på af kcal. hver dag, hvilket også er ligemeget. Så længe jeg er mæt dagen igennem og ser resultater i spejlet.

Mål:

Mit mål er, at få en fladere mave og opnå en mere tonet krop. Derudover er det også mit mål at spise massevis af grøntsager hver dag (det gjorde jeg ikke rigtig før) og eksperimentere mere med min mad. Den første uge syntes jeg det var hårdt med al den forberedelse, men allerede nu synes jeg det er langt sjovere og nyder for første gang at lave min mad. Jeg spiser mere lækkert og farverigt end nogensinde før!

Ting jeg har været overrasket over:

Hvor dyrt det er at handle ind til alle de nye ting. I uge 2 er det selvfølgelig meget bedre, da man har frosset ting ned og er mere forberedt. Jeg har også været overrasket over, hvor ofte jeg skal spise. Synes hele tiden jeg spiser (det er ca. 7 måltider om dagen) og jeg har haft lyst til at droppe et mellemmåltid i ny og næ, men det kommer jeg jo ingen vegne med. Jeg skulle jo nødigt få for lidt næring. Derudover havde jeg meget hovedpine de første par dage og det var ekstra hårdt til træning, da jeg ikke får de samme mængder kulhydrat som før. Min krop var gået i detoxmode.

Til gengæld kan jeg ikke få armene ned over, hvor lækkert Susans stenalderbrød og grovboller er. Eller at æble med kanel og peanutbutter smager som slik. Eller hvor hurtigt jeg kan se, at mine mave synes fladere. Og hvor vild jeg er med at starte dagen med ingefærte!

Tidshorisont:

Jeg forsætter indtil jeg har nået min mål, og så er det planen at jeg bibeholder meget af planen/opskrifter/måltider, da det jo fungerer godt ?

Er der noget specifikt I gerne vil se mere til i henhold til min madplan? Jeg skal nok lave en update engang imellem ligegyldigt hvad.

Signature

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

35 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments