Delte Mavemuskler? Sådan tjekker du om dine mavemuskler har delt sig

mavemuskler

Så… hvordan går det med de delte mavemuskler, som jeg var så god til at holde lukkede mens jeg var gravid? Det er I mange, der gerne vil høre mere om, og derfor tænkte jeg det var tid til en status. Derudover får jeg ufattelig mange spørgsmål om, hvordan man mon ved om man har delte mavemuskler (også kendt som rectus diastase)? Hvis man ved præcis hvordan man skal gøre, kan man nemlig sagtens tjekke det selv.

Først og fremmest en status. Jeg var jo ret god til at holde min mavetræning ved lige og bruge min splint (det smarte støttende mavebælte på ovenstående billede) under graviditeten. Det resulterede i, at jeg 3 uger inden termin stadigvæk havde lukkede mavemuskler.

Siden marts er jeg dog ikke blevet tjekket, og en fødsel kan godt være hårdt for éns coremuskulatur, hvorfor jeg i dag har en lille idé om jeg har en snert af delte mavemuskler igen. Ikke på samme måde som efter min første fødsel, da jeg trods alt har fanget det værste i opløbet, men lidt er svært at undgå efter 9 måneders graviditet og derefter en fødsel.

HAR DU DELTE MAVEMUSKLER? I TVIVL? JEG GUIDER DIG TIL HVORDAN DU TJEKKER DET SELV

Jeg går dog med splinten så meget som muligt. En splint er et elastisk mavebælte man påfører ovenpå en behagelig top. Det skal hjælpe mig med at huske den gode holdning, lave mine simple øvelser og ikke at falde sammen. Jeg må dog indrømme, at jeg grundet vejret, ikke har været den bedste til at bruge den. Det har simpelthen været alt for varmt.

Derudover har tilværelsen med en lille baby gjort at jeg har lavet en masse dumme løft såvel som jeg ikke har husket mine øvelser hver dag. Det betyder selvfølgelig også, at jeg ikke er i mål med genoptræningen. Det generer mig ikke som sådan, at maven hænger lidt. Jeg har trods alt næsten lige født. Til gengæld ved jeg også, at det ikke bliver bedre før jeg går all in, hvorfor jeg lige så godt kan prioritere det nu.

Jeg har næste konsultation hos Maven og Mig i start august, og derfor har jeg besluttet mig for at starte for alvor nu. Jeg har været igennem 8-ugers tjek, og alt er i orden, så der er ikke noget der holder mig tilbage. MEN mere om det, når jeg har 100 % styr på hvordan det står til. I får selvfølgelig endnu engang lov til at komme med på min rejse med dertilhørende før/efterbilleder. I kan se alle tidligere opdateringer og billeder HER.

Delte mavemuskler er som sagt noget man kan tjekke derhjemme, og jeg har i sinde at lære jer, hvordan I gør. Først med en simpel forklaring, og derefter en genial video, der viser jer hvad I skal gøre.

HAR DU DELTE MAVEMUSKLER? SÅDAN TESTER DU DET DERHJEMME:

1. Først og fremmest skal du lægge dig på ryggen på en forholdsvis fast overflade. Det kan sagtens bare være gulvet. Bøj knæene og hold hovedet nede.

2. Placer en hånd på maven med fingerspidserne pegende ned mod fødderne. Pres dine tre midterste fingre ned i navlen

3. Derefter skal du løfte hovedet stille og roligt. Som skulle du lave en klassisk mavebøjning. Det er vigtigt du IKKE spænder op i maven, mens du gør det. Hvis du har rectus diastase, kan du mærke, at rectus abdominis (den lige mavemuskel) spænder på hver side af dine fingre

4. Mærk hvor mange fingre, der er plads til imellem de to muskelbuge. Henholdsvis de nedre mavemuskler (under navlen), de midterste (i navlen) samt de øverste (over navlen). Her vil du hurtigt kunne mærke et mellemrum.

5. Alle mennesker har et mellemrum, og alt fra 2 cm (2 fingre) og under anses som forholdsvis lukkede, men er du over 2 cm tyder det på dine mavemuskler er delte. Du kan sagtens have delte mavemuskler i de øverste, hvor de andre er lukkede. Så er det bare det du skal arbejde med.

Hvis ovenstående overhovedet ikke giver mening, vil jeg anbefale jer at se nedenstående video, der viser præcis hvordan I gør. Det min seje træner Sussi, der står bag Maven og Mig, der har lavet den fine video. Når I har jeres resultat, så skriv endelig til mig, hvordan det står til. Om ikke andet kan vi heppe på hinanden, hvis vi er i samme båd.

YouTube video

Til de af jer, der vil vide hvor lang tid det tager at genoptræne delte mavemuskler, kan jeg sige det tog mig 5 uger efter fødslen med Sylvester, hvor jeg gik fra 5 cm mellemrum til blot 1 og 1,5 cm. Og øvelserne er super simple og tager ca. 5 X 2 minutter i løbet af dagen.

Det handler virkelig bare om at inkorporere nogle gode vaner, så du tænker din coremuskulatur ind i alt. Det er stadigvæk det bedste jeg har gjort for mig selv, og jeg glæder mig sådan til at se, hvad det ender med denne gang.


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments