Endnu en juicecleanse

Opskrift: Brunsviger “pizza”

brunsviger

Ja, du læste rigtigt. En vaskeægte brunsviger “pizza”. Faktisk er det først indenfor den seneste uge jeg overhovedet har stiftet bekendtskab med opskriften, da Twin Food var så søde at sende deres nye Vi elsker pizza kogebog til os. Det er en musthave bog for alle pizzaelskere, og hvem elsker ikke brunsviger?!


Find opskriften på brunsviger “pizza” nedenfor


Hvem elsker ikke også pizza? Vi gør og der findes så mange forskellige varianter i bogen, at vi slet ikke kunne bestemme os for, hvad vi skulle lave først.

Nu er det jeg heller må indskyde, at det faktisk var min bedre halvdel der lavede pizzaen til os.. Jeg har nemlig tendens til at tage credit for hans arbejde engang imellem, ahem…

brunsviger

brunsviger

Det blev i sidste ende til en dessert i form af brunsviger “pizza” efter ønske af min søn Sylvester. Selvom vi både var ude i chocolate-chip caramel cookie-pizza og browniepizza. Generelt spiser man bare alt for lidt hjemmelavet sødt bagværk, og især brunsviger, men det vil jeg lave om på fra nu af.

brunsviger

brunsviger

Vend endelig tilbage, hvis I kaster jer ud i opskriften. Den er seriøst så nem, at I skylder jer selv at prøve den ad. Velbekomme ♥


Opskrift: Lækker knasende brunsviger “pizza”


OpskriftstypeBagværk

Forberedelsestid: 20 min (eksklusiv hævning)

Bagetid: 15 min

Total tid: 35 min

Antal: 2 store pizzaer 

brunsviger

Ingredienser til pizzadejen:

  • 10 g gær
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 400 g. hvedemel eller andet mel
  • 60 g smør
  • Groft majsmel eller durummel til udrulning

Ingredienser til brunsviger “fyldet”:

  • 70 g smør
  • 70 g brun farin
  • 2 spsk. sirup

Sådan gør du:

  1. Bland ingredienserne til pizzadejen og ælt det hele sammen inden den stilles til hævning i 1-2 timer. Dejen skal være smidig og glat.
  2. Kom smør, brun farin og sirup i en gryde, når dejen er færdighævet, og lad det smelte sammen til en tyk masse. Rør undervejs.
  3. Husk at forme pizzabundene med en lille kant, så sukkermassen ikke løber ud under bagning. Tryk et par dybere huller i bunden for at få plads til ekstra sukkermasse.
  4. Fordel sukkermassen på pizzabundene.
  5. Bag pizzaerne ved 220 grader i ca. 15 min.
  6. Lad dem køle af og server derefter til alle brunsviger-elskende mennesker.

 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endnu en juicecleanse