Kontorplads eller ej? Podcast episode 3

Tunfrikadeller med bønnefritter

Tunfrikadeller med bønnefritter og hummus

annonce

Én af de første opskrifter, jeg delte med jer herinde, og vi taler altså helt tilbage i mine fitnessblogdage, var tunfrikadeller. Prøv lige at se hvor god jeg var til at tage madbilleder dengang med min telefon, haha!

Det var den mest populære opskrift herinde de første par år, men så var det som om vi glemte det herhjemme. Hvilket var synd. Jeg har nemlig ikke tal på, hvor mange gange tun har været en redning til aftensmaden, madpakken, børnesnacks. You name it!


Inspiration til madlavningen – Tunfrikadeller, sprøde bønnefritter og hummus


I dagens anledning har jeg teamet op med John West, der laver den bedste tun på markedet, hvis du spørger mig. Tilmed lægger de stor vægt på bæredygtigt fiskeri, og kan faktisk spore tunfisken i dåsen helt tilbage til navnet på den fiskebåd, der fangede den i sin tid.

Jeg er personligt mest til tun med solsikkeolie i salaten, men når der skal laves tunfrikadeller kan du både bruge tun i olie og vand.

Tunfrikadeller Tunfrikadeller med bønnefritter og hummus

OBS: John West har igangsat den vildeste konkurrence under navnet “My Best John West”! Man deltager ved at dele et billede og en sund opskrift, hvor tun er hovedingrediensen. Hver måned trækkes der lod om et rejsegavekort på 5.000 kr. og til sidst et finalegavekort på 25.000 kr. Dvs. der er super gode vinderchancer, og jeg har selvfølgelig også deltaget med nedenstående opskrift, som I kan se lige her. Du kan selv deltage lige her.

Tunfrikadeller

Jeg tænkte derfor det var på tide at opskriften fik et comeback i en nyere og bedre version. Det smager SÅ godt, at man tror det er løgn. Tilmed er det mættende, nemt og nærende. What’s not to like?


Opskrift på lækre tunfrikadeller, bønnefritter og hummus


Opskriftstype: Aftensmad

Forberedelsestid: 20 min

Ovntid: 60 min sammenlagt

Total tid: 1 t og 20 min ca

Antal: Rigeligt mad til 2 voksne og 1-2 børn + til madpakken de efterfølgende dage.

Tunfrikadeller

Ingredienser til tunfrikadeller:

3 dåser John West tun i vand

1-2 spsk. olivenolie

1 rødløg

2 fed hvidløg

1 æg

1,5 dl. havregryn

1 tsk. chili

1 tsk. cayennepeber

Salt og peber

Ingredienser til bønnefritter:

1 pose grønne bønner

Olivenolie

Krydderi efter behov

Ingredienser til hummus:

Få opskriften her

Tunfrikadeller med bønnefritter og hummus

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Hak rødløg og bland sammen med de andre ingredienser i en foodprocessor.

3. Kør den indtil du får en ensartet masse.

4. Placer dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Gør skeen våd inden, så det er nemmere at forme tunfrikadellerne. Du laver dem i den størrelse og det antal du har lyst til.

5. Sæt dem i ovnen i 20 min.

6. Tag bønnerne ud og fordel på en bradepande. Fordel olivenolie og lidt krydderi.

7. Giv dem 30-40 min. ved 200 grader varmluft. Kig til dem undervejs og rør rundt.

8. Server med hummus til, når bønnefritterne er klar.

Velbekomme. Det er virkelig en nem opskrift, som alle kan give sig i kast med. De sprænger ikke madbugettet og er tilmed elsket af hele familien.


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag samt Snapchat (danica_chloe), hvor I virkelig kommer tæt på.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kontorplads eller ej? Podcast episode 3