Tunfrikadeller – sprøde og sunde – Opskrift

Den her opskrift på tunfrikadeller, er en af dem vi bruger allermest herhjemme. Når vi ikke lige har lyst til kylling eller oksekød, kommer de her tunfrikadeller altid på menuen. Og de smager så godt!

tunfrikadeller

Du skal bruge: (til ca. 8/9 store tunfrikadeller)

– 2 dåser tun i olie eller vand afdryppet (dem i vand er der færre kalorier i)

– Et sted mellem 50 og 70 gr. havregryn. Vi hælder i pr. øjemål, da det afhænger af hvor faste man vil have dem

– 1 æg

– Lidt mælk

– Rødløg eller purløg

– Krydderier + salt/peber

Bages 20/25 min. ved 200 grader. Vi plejer at vende dem efter 10 min. så de bliver godt sprøde på begge sider.


LÆS OGSÅ: HER FÅR DU OPSKRIFTEN PÅ VERDENS LÆKRESTE TUNFRIKADELLER


Det er så simpelt og smager virkelig godt. Kaloriemæssigt er de også rigtig sunde samtidigt med de her tunfrikadeller indeholder masser af protein, der holder dig mæt længe. Kun fantasien sætter grænser i henhold til, hvad man vil blande i. Vi laver dem simple af den grund, at de smager godt som de er, men man kunne sagtens eksperimentere med nye smagsvarianter. Enjoy!

tunfrikadeller

tunfrikadeller

Skriv en kommentar

 

25 kommentarer

 1. Jaaaa – flere af ligende indlæg. De skal prøves det tundeller. Hvordan steger i dem? Sidst jeg prøvede hang de slet ikke past :-/

  1. Hov vigtig detalje, haha 🙂 Vi bager dem. De skal gerne have minimum 20/25 min. ved 200 grader. for at blive godt bagt. Vi vender dem efter 10 min. Ved stegning hænger de fast i panden og brænder på, så det er nemmere at bage dem 🙂

   1. Tak for dit hurtige svar! Det er da også dejlig nemt, at de bare skal bages i ovnen. Jeg tror de skal laves i morgen til en skøn middag, inden en by tur med mine to skønne veninder! Jeg har i øvrigt tøj krise over hvad jeg skal i klæde mig!

    1. Ja virkelig nemt, det er jo lige til 🙂 Lyder lækkert du vil lave dem til dine veninder, håber de kan lide dem. Årh ja, tøjkrise kender jeg. Den lille sorte redder altid mig når jeg har krise 🙂 Den er sikker hver gang.

  1. Ja meget vigtig detalje vi glemte 😉 Vi bager dem altid. Førhen brugte vi panden, men det gik altid galt.

  1. De er så gode! 🙂 Det er cantalope melon (verdens bedste melon) og smager skønt!

  1. Vi har ikke prøvet det, men det vil jeg da tro? 🙂 De kan i hvert fald holde flere dage i køleskabet.

 2. Ja, den har jeg haft i tankerne og jeg tror den vinder sammen med det par høj hælede stiletter og nogle fede smykker 🙂 En lille bøn. Kunne i ikke tænke jer, at skrive lidt mere om mode. Både indretning og tøj? Synes jeres stil er super fed.

  1. Lyder i hvert fald som et godt outfit 🙂 Mode og indretning? Jo det kunne da godt være, vi er bare ikke på forkant eller særligt nyskabende i forhold til de store modeblogs, så tænkte ikke rigtig det interesserede folk. Men det er klart noget vi vil notere 🙂

 3. Hvor ser det bare godt ud- og skønt at begge portioner er lige store;-) Håber mavse- projektet går godt! Tak for en dejlig og meget inspirerende blog. / katherine

  1. Der smager så godt 🙂 Og ja vi spiser altid de samme portioner til aften, det er kun når jeg skal smide et par. kg at jeg spiser lidt mindre. Og tusind tak for din søde kommentar 🙂

  1. Det er den mest simple dressing ever 🙂 Fromage fraise blandet med stærk sennep, citronsaft, lidt ketchup og salt og peber. Det smager godt og er vildt sundt 🙂

 4. Skulle da lige prøve disse lækre deller,,, MUMS… de er lækre og super nemme at lave, og så smager de ikke mindre end fabelagtigt 😉 Tror vi vil prøve at eksperimentere med dem næste gang, evt med noget chilli i dem 🙂

  1. De er nenmlig så nemme og lækre, glad for du kun lide dem 🙂 Ja, er sikker på man kan gøre dem endnu bedre ved at eksperimentere lidt, chili lyder som en god ide 🙂