Odense Guide: 3 dage i Odense (og de bedste tips til byen)

Odense guide

For bare 2 uger siden havde vi en dejlig miniferie i Odense. Vi var derovre i kraft af mit samarbejde med Visit Fyn, og selvom det blot var planen jeg skulle dele vores oplevelser på Instagram, kunne jeg simpelthen ikke lade vær’ med at samle alle de gode tips i en komplet Odense guide.

Odense guide og en pokkers masse grunde til du skal besøge byen lige NU

Jeg kan, til tider, stadig blive overrasket over hvor mange skønne steder, der ligger i kort køreafstand fra hvor vi bor. Det gode ved Fyn, og i særdeleshed Odense, er, at, det ligger sådan godt midt i landet ligegyldigt hvor man kommer fra.

Odense guide

Læs også:

Planlægger du et besøg til Vestkysten? Så finder du min guide til Fanø og Esbjerg her

Vi blev så vilde med byen, at vi også nåede “skulle man flytte…” snakken. Mest af alt pga. den smukke natur, og så fordi det faktisk er boligpriser vi kan være med på.

Indtil nu bliver vi i København, men det er ikke sidste gang vi kører til Odense. Nu drømmer jeg blot om at opleve resten af vidunderlige Fyn. Måske til efteråret, når vi har ferie igen?

Odense guide

Her boede vi

Vi checkede ind på First Hotel Grand i Odense søndag eftermiddag, hvor vi havde fornøjelsen af hele tre overnatninger på det smukke gamle hotel. Hvis du godt kan lide et hotel med historie, er det stedet for dig.

Værelserne er indrettet med respekt for de gamle detaljer, og alt fra trapperne til de store rum, vidner om en anden historisk tid. Hotellet ligger så centralt som det overhovedet er muligt. Alt var i gåafstand, og det var et kæmpe plus, når nu vi havde børn med.

Priserne er tilmed meget rimelige – selv med morgenmad oveni, så det er bare om at komme afsted. De har dog ikke parkering tilknyttet, hvis du kommer i bil. Vi holdte ude på gaden foran hotellet til ca. 12 kr. i timer. På de tre dage kom vi af med omtrent 300 kr. i alt.

Odense guide

Sightseeing og steder man bare skal se

I Odense er der uendelige muligheder. Især, når man har børn med. Faktisk er der så meget at lave, at vi ikke nåede det hele.

En tur med Odense Aafart = Det her var muligvis verdens hyggeliste tur. Vi hoppede på aafarten ved Nelle’s kaffe (og bragte kaffen to-go), hvorefter vi havde en smuk sejltur ned til zoologisk have. Båden er tilpas stor, så man kan sagtens have klapvogn med. Da dagen var omme kunne vi atter sejle tilbage igen på samme billet. Man behøver ikke bruge den som transportmiddel, da man også sagtens kan tage sig en times sejltur. Ligegyldigt hvad er det nok det jeg anbefaler mest, hvis man kommer på de kanter.

Odense Zoo = Vi hoppede af aafarten ved Odense Zoo, som ligger midt i den smukke natur. Her er god plads, og det er helt klart den bedste zoologisk have jeg har besøgt herhjemme. Vi købte billetter til giraffodringen, som var en ovenud fantastisk oplevelse. Maden og kaffen var også god, hvilket overraskede mig en hel del. Det er ikke altid tilfældet sådan steder.

H.C Andersen Paraden i Eventyrhaven = 24 små og store skuespillere, 24 eventyr , 24 minutter = en ægte Odense-oplevelse. Som altid er det gratis for alle og en oplevelse værd.

Tusindvis af grunde til du skal besøge Fyn, og i særdeleshed, Odense lige NU

Danmarks Jernbanemuseum = Hvis vi boede tættere på, vil jeg straks købe årskort. Det var det mest geniale museum. Især hvis du har børn. Der var både indendørs- og udendørslegeplads + en masse historisk, der også var interessant for de voksne. Vi brugte hele tre timer her og elskede det.

Den Fynske Landsby = Ca. 10 minutter fra Odense ligger den fynske landsby. Her fik vi en oplevelse udover det sædvanlige. Alt er som det var i gamle dage – med rigtige skuespillere, hestevogne og dyr. Børnene elsker det, og så er der helt enormt smukt. Husk at besøge den lille kro, hvor man får et fantastisk måltid som i gamle dage.

De gamle stræder = Omkring Påskestræde, Nedergade og Vintapperstræde får man Odense helt under huden. Det er som at gå 400 år tilbage i tiden. Mens de andre var på værelset, gik jeg en tur alene, da jeg skulle forbi et par butikker. Og sikke en fin gåtur med stokroser og gamle skæve huser. Skal du have et pænt Instagram billede, skal du helt klart herhen.

Munkemose = Her finder du en af de bedste legepladser i Odense. Og hvis du er afsted uden børn, kan jeg anbefale en kaffe fra Nelle’s til din gåtur.

H.C Andersens hus = Jeg er så ked af vi ikke nåede forbi H.C Andersens hus, men med børn ved man aldrig helt hvad overskuddet er til. Vi skal tilbage en dag, så jeg kan se H.C Andersens gule hus, hvor han er født og opvokset.

Brandts Museum = Endnu et sted på listen vi ikke nåede forbi, men som Jeanett anbefalede os i hendes fine Odense guide. Den finder du her.

Odense guide

Her skal du spise og drikke din kaffe

Nelle’s Coffee & Wine = Nelle’s laver en virkelig god kaffe. Derfor var jeg også glad for de også havde en lille kaffebar inde i zoologisk have. De ligger heldigvis flere steder i byen, så man altid lige kan tanke op på den gode kaffe.

Kok & Vin = Vi nåede faktisk ikke her forbi, da de først åbnede kl. 17 (og vores børn var trætte). Men efter jeres mange anbefalinger, må det med på listen. Her spiser man godt og fransk. Eftersigende skulle det være en af Odenses bedste restauranter.

Nouvelle = Vi fik en virkelig god frokost på en af de fineste caféer, jeg længe har besøgt. Alt var pænt. Maden smagte heldigvis også dejligt, og kaffen var god.

Storms Pakhus = Streetfood, når det er bedst. Jeg savner faktisk sådan et overdækket sted her i København, men så er det godt man får hele oplevelsen i Odense. Modsat mange andre streetfood steder, så har de gjort køsystemet super smart, så man ikke skal stå i kø. Vi havde booket bord, så vi var sikret en god plads med børnene. Drengene købte burger fra Burger Anarchy og jeg hoppede på en lobster roll fra fiskeboden. Til dessert fik vi vafler med brunsvigersauce og kaffe fra Nelle’s, der også har en bod hos Storms Pakhus.

Soup Stone = Klods op af vores hotel lå Soup Stone, der laver geniale supper og retter til gode priser. Sådan et sted kunne jeg godt bruge her i København.

Gode spiseoplevelser og små åndehuller

Den Lille Smalle = God brunch, lækker kaffe og virkelig indbydende mad. Den Lille Smalle er et sted alle odenseaner kender og elsker, og man forstår godt hvorfor.

Café Kosmos = Vi spiste aftensmad her den første aften, og hvilken fornøjelse det var. Her er alt vegansk, men selvom du måske ikke er veganer, så smager det SÅ godt. Jeg fik tre små veganske burgere, gode fritter, naturvin og ikke mindst is fra Nicecream til dessert.

Café Unika = Endnu et instavenligt sted til listen, og selvom det et eller andet sted ikke siger noget om maden, så gør det bare oplevelsen langt mere indbydende. Her får du en skøn morgenmad, frokost og kaffe.

Riceteria = Sund og hjemmelavet mad med god plads til børnene. Samtidigt kan du købe de fine ting fra Rice.

Fabrek Odense

Her skal du shoppe

Fabrek = På min liste over butikker, jeg måtte besøge, var Fabrek nr. 1. De har taget boligverdenen med storm, og man forstår godt hvorfor. Alt er pænt og nøje udvalgt. Jeg købte farvede glas og lys med hjem.

Dr. Adams = Butikken har ligget i Odense længe, men er stadig en af de førende, når det kommer til tidens tendenser og fine fund. Den ligger skråt over for café Nouvelle, hvor vi spiste frokost en af dagene.

Tine K = Lige siden af Fabrek ligger Tine K butikken, der bugner af bambusmøbler og pæne klassiske boligfund.

Odense guide

Odense med børn

Odense er en meget børnevenlig by med masser af aktiviteter, legepladser og spisesteder, der tager højde for os der rejser med små mennesker. Det er nemt at komme rundt i byen med klapvogn, og alt er inden for gåafstand. Vi have virkelig den bedste tur, og børnene nød de mange gode oplevelser.

Prisniveau og gode tips

Som altid har nærmest alle andre byer end København bedre priser, og det nyder vi godt af, når vi endelig kommer ud på tur. Alt fra maden til kaffe, bagværk og snacks. Lige nu er der halv pris på mange af attraktionerne, så hvis man planlægger et besøg til det fynske, kan det det i den grad anbefales lige nu.

Vil du opleve andet end den fynske hovedstad, kan jeg også anbefale et besøg i Kerteminde og Egeskov. Sidstnævnte er så ovenud smukt med vildt gode legepladser og aktiviteter for børn. Tak fordi du læste med, og jeg håber selvfølgelig min Odense guide var brugbar for dig.

Overvejer du at besøge Odense? Og måske også resten af Fyn? Og kunne du bruge min Odense guide?

PSST… Jeg er meget aktiv på andre sociale kanaler, hvis du er til små glimt fra familielivet på Islands Brygge med min mand og to børn?

Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små personlige hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. Husk endelig også lytte til mit podcast GÅSEHUD, hvor jeg deler uhyggelige historier om det overnaturlige

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments