Antwerpen Guide: Her er ALT du skal vide om Antwerpen

Antwerpen guide

Nu har vi været hjemme en snes dage, og jeg har fået vores lille familietur til Antwerpen på afstand. Sådan er det altid, når jeg returnerer. Jeg skal lige fordøje de mange indtryk. Især med storbyferier, hvor man oplever ekstra meget på kort tid.

Læs også:

Derfor skal du besøge Rom lige nu. Få min insider Rom guide (jeg har været der flere gange end jeg kan huske) lige her

Således har jeg nu en Antwerpen guide klar til jer. Fyldt med gode tips, de bedste spisesteder, områder du skal besøge, gode hoteller og idéer til små dagture.

Antwerpen er nem at komme til, børnevenlig og kan opleves forholdsvis budgetvenlig. Ala Berlin, men i en lidt mere luksuriøs udgave med sine pragtfulde og majestætiske facader. Maden er en historie for sig selv, altså på den gode måde, men mere om det nedenfor.

Antwerpen guide

Antwerpen Guide: Diamanternes hjemby og en modekapital, der overgår dine vildeste drømme

Antwerpen har været på min ønskeliste længe. Ja, det har hele Belgien faktisk, men i særdeleshed denne by, som jeg har holdt øje med i et lille årti. Bruxelles er også deroppe af, men Antwerpen er den smarte lillebror, der har lidt af det hele.

Først og fremmest er det, vist nok, en af de mest multikulturelle byer i verden med et hav af nationaliteter, der har slået sig ned. Udover det gør byen til et behageligt frirum, betyder det også der er noget for alle. Både steder at se, maden du spiser og tingene du køber.

Der er den gamle historiske bydel, men i den grad også områder med kant ala Nørrebro og Vesterbro. Der er mange stilarter på en gang, og helt uden det bliver for meget.

Selvom vi var der i flere dage, føler jeg slet ikke vi fik nok af byen. Det er som om der er flere lag at dykke ned i, og derfor er det heller ikke sidste gang jeg rejser til Antwerpen. Jeg håber I kan bruge min Antwerpen guide, og I må endelig byde ind, hvis I har et ekstra tip, jeg har glemt eller overset.

Antwerpen guide

Hotel, fly, vejr og priser

Vi fløj afsted med Brussels Airlines, direkte fra København, hvilket tog lidt over en time. Vi landede i Bruxelles og tog derfra lufthavnstoget direkte til Antwerpen. Det tog knap en halv time, hvorefter vi stod på den smukkeste hovedbanegård, jeg nogensinde har set.

Derfra gik vi ca. 2 minutter til vores hotel, Hampton By Hilton, der lå med direkte udsigt til selvsamme hovedbanegård. Det kunne faktisk ikke have været nemmere med både rejsen og beliggenhed. Værelset var et såkaldt familieværelse, og vi havde masser af plads til at boltre os på. Det kan i særdeleshed anbefales, når den yngste bliver puttet før alle andre, og man ikke gider liste rundt i mørket.

Hotellet havde derudover både stor morgenmadsbuffet og pæne omgivelser, og ligger altså midt i centrum, hvilket er et godt udgangspunkt for et besøg i skønne Antwerpen.

Priserne ligger meget standard i forhold til Europa. Det er lidt billigere end Danmark, og man kan sagtens gøre det budgetvenligt uden at gå på kompromis med kvaliteten af hoteller, mad og oplevelser.

Her kan et Antwerpen City Card i den grad også anbefales, da det giver fri transport i hele byen samt gratis indgang til en lang række steder. Byen er nem at komme rundt i, men med små børn på farten, er det rart at have muligheden for at hoppe på en bus eller sporvogn. Derudover gjorde vi brug af byens gode museums, som indeholdte underholdning for alle.

Antwerpen guide

Attraktioner og steder man bare SKAL se

Antwerp Central Station = Hovedbanegården i Antwerpen er kendt som en af de flotteste, hvis ikke den smukkeste, hovedbanegård i verden. Den er gigantisk stor og i flere niveauer med en bygning, der er lige så imponerende indenfor som udenfor. På mange år virker det som om man går 80 år tilbage i tiden. Man mangler kun de gamle damptoge, og så har man det perfekte setup til en film i 30’erne.

Vor Frue Katedral = Ligesom resten af det historiske Antwerpen, er katedralen noget for sig selv. Den blev bygget i 1352-1521, men man nåede kun at bygge det ene ud af to tårne, og i dag står den derfor “halvfærdigt”. Det ændrer dog ikke på at den er imponerende at se på, og hvis vi havde haft bedre tid, vil vi også gerne have været inde i den #livetmedbørn.

En gåtur langs vandet = Antwerpen ligger lige ud til vandet, og derfor skal man heller ikke snyde sig selv for en gåtur langs vandsiden. Det er en god måde at gå fra bydel til bydel og samtidigt nyde det smukke Antwerpen med havudsigt.

MAS (Museum an de Stroom) = Et museum udover det sædvanlige og med en imponerede nymoderne arkitektur. Det er blevet et varetegn for Antwerpen og er klart et besøg værd hvad end man har små børn med eller ej. Vi nød de 10 etager med forskellige udstillinger (Cool Japan var vores favorit) samt tagterrassen på øverste etage med udsigt udover hele byen.

Julemarkeder = Vi var så heldige at besøge Antwerpen lige op til jul, så vi havde fornøjelsen af belgiernes store julemarkeder og julestemning. Der kan Danmark slet ikke være med. Vi var både på skøjtebane, spiste belgiske vafler og var en tur i deres gigantiske Reuzenrad (pariserhjul).

Chocolate Nation = Et mekka af belgisk chokolade på verdens største chokolademuseum. Det føles på mange måder som at være med i Charlie and the Chocolate Factory. Der er intet bedre end god belgisk chokolade.

Dagstur til Mechelen = 17 minutter i tog fra Antwerpen ligger charmerende Mechelen. Byen ligger midt mellem Bruxelles og Antwerpen, og er om noget endnu mere smuk end Antwerpen med sine uendelige fine pastelfarvede bygninger. Kanalerne snor sig ind imellem byen, der byder på gode spisesteder, belgiske vafler, shopping, sightseeing og pragtfuld kaffe.

MOOY Antwerpen

Her skal du spise og drikke din kaffe

MOOY = Ingen Antwerpen guide uden en form for food guide. Vi var forbi her til frokost en dag, og selvom vi ikke var vildt sultne, så nød vi delevenlige desserter i form af vafler og pandekager. Alt var indrettet i pastelfarver, hvilket komplimenterede den fine og velsmagende mad.

Man kan ikke booke bord, så duk blot op og håb på plads. Og hvis man mere er til rigtig mad (selvom jeg godt vil mene dessert godt kan betegnes som rigtig mad..), har de også det + bobler og kaffe i alverdens farver. Yes, du læste rigtigt. Kaffen er både pæn at se på og god.

WASBAR = Et genialt spisested, hvor man kan vaske tøj mens man nyder et godt måltid. Det lyder måske mærkeligt, men det er helt enormt hyggeligt at spise til lyden af vaskemaskiner. Det er indrettet som om man er hjemme ved nogen (og så serverer de lækre veganske burger)

Graanmarkt 13 = Det her var nok turens bedste måltid. Vi nåede dog at få sved på panden, da vi så vi skulle på michelinrestaurant med to børn, men det gik! Vi fik tre retter på 1 time og 17 minutter, og selvom vi spiste hurtigt i tilfælde af børnene nu skulle blive overtrætte, var maden fuldstændig uovertruffen. Jeg tror faktisk det er på top 3 af bedste restaurantoplevelser nogensinde.

Til forret fik vi en hummerlasagne. Hovedretten bestod af det møreste stykke fisk med vidunderligt tilbehør og desserten var en svampet brownie med is. Dertil kom de løbende med små snacks, og alt var lige i skabet. Både service og mad. Og så havde de underholdning til børnene og børnestol til trods for det var en fancy restaurant. Det var vi glade for.

Antwerp food guide

Standard Pizza = Surdejspizza ala Italien med kreativt fyld. Jeg fik en Winter Vegan pizza, som bestod af kål, “ostecreme” og svampe. Dertil Aperol og italienske øl. Selvfølgelig.

Sweet Vegan = I Antwerpen er de med på beatet, og det vrimler derfor med veganske og vegetariske muligheder. Det her sted er et af de gode, hvor man helt glemmer man spiser vegansk.

Kolonel Koffie = Der er kaffe på hvert gadehjørne, men her smager kaffen ekstra godt.

Buchbar = Endnu et særligt kaffested, hvor man også kan shoppe. Her er en skøn stemning, og det tæller i hvert fald for halvdelen af kaffeoplevelsen.

Antwerp Central Station

Antwerpen med børn

I Belgien er alt børnevenligt. På nær et enkelt sted, havde de børnestole alle steder. Og så er der faktisk plads til børn kan give lyd fra sig. Vi følte ikke på noget tidspunkt det var en storbyferie på de voksnes præmisser.

Til gengæld er Antwerpen ikke stærke i legepladser, så lad endelig være med at bruge tid på at lede. Det er til gengæld nemt at komme rundt med klapvogn. Både på gaderne, i busser og toge. Antwerpen kan i den grad anbefales hvad end du skal på familietur, kærestetur eller afsted med vennerne.

Har du været i Antwerpen? Eller andre steder i Belgien? Hvad kan du anbefale af byer i Belgien?

Jeg har også et ønske om at se Gent, Bruxelles og Brügge.. Og så håber jeg selvfølgelig I kan bruge min Antwerpen guide til eventuelle kommende rejsedestinationer.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments