5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 1

Annonce for Tourism Ireland

Den 23. april 1986 kom jeg til verden, og af alle steder i verden blev jeg født i pragtfulde Dublin. Hvorfor jeg netop blev født der, er en længere historie, men en anden ting er, at jeg ikke forstår det skulle tage mig hele 36 år før jeg kom tilbage dertil. Og oveni mit besøg i Dublin, fik jeg også endelig fornøjelsen af at opleve spændende og vidunderlige Belfast. Åh, sikke mange gode minder allerede.

Af samme grund har jeg her samlet 5 fantastiske steder, du bare må besøge i både Dublin og Belfast. Jeg vil klart anbefale dig at krydse begge byer af din bucket list, hvis du kommer på de kanter. De ligger nemlig kun 2 timer fra hinanden, så du kan sagtens nå at få begge steder helt under huden på bare få dage. Og så endda kun et kort flytur fra Danmark (der er direkte fly fra København til Dublin flere gange dagligt.. nemmere bliver det ikke).

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin

Dublin var byen, der tog mig med storm. Stemningen er helt særlig, arkitekturen smuk og lokalbefolkningen ualmindelige rare. For ikke at tale om de mange skønne pubs, madscenen og shoppingmulighederne. Dublin har det hele og mere til. Kig med nedenfor, og noter de gode tips, når du skal forbi den dejlige irske hovedstad.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 2
5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 3
5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 4

The Grafton Hotel = Vi havde fornøjelsen af at bo her mens vi var i Dublin, men selvom du ikke skal sove her, kan jeg anbefale både frokost, drinks og et kig på det smukke hotel placeret midt i den smukke Grafton bydel. Det er både centralt, og du vader direkte ud i de smukke gader, charmerende irske publiv og unika butikker. Klart et af de bedste hoteller, jeg nogensinde har boet på.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 5
5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 6

Gåture i Temple Bar bydelen = Sikke et pragtfuldt og historisk sted i Dublin. Du skal selvfølgelig unde dig selv et besøg forbi The Temple Bar Pub, der må være en af mest kendte pubs i Dublin. Hvis ikke den mest kendte. Her er fyldt med livemusik, gode pints og en fantastisk rar stemning. Også et yndet sted for de lokale. Gaderne omkring emmer af farverige bygninger, god kaffe og spændende butikker.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 7
5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 8

St Stephen’s Green Park = Midt i Dublin ligger der den skønneste perle i form af St Stephen’s Green Park. Her får du efterårsstemning og ro for alle pengene. Køb en kaffe to-go og nyd den smukke tilværelse, mens bladene langsomt daler fra træerne.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 9
5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 10
5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 11

Dolce Sicily = Det jeg især elsker ved Dublin, er alsidigheden på gastroscenen. Der er lige præcis det du drømmer om, og Dolce Sicily er ingen undtagelse. Her fik vi turens bedste dessert i form af Cannoli og Matcha Latte. Bare wauw! Vi havde booket os ind på Fab Food Trails i Dublins gader, og sikke en god idé. På få timer spiste vi os igennem Dublin. Alt fra den bedste irske ost og scones til thaimad, vinbar, vegetarmuligheder, pubs og andet godt. Klart en anbefaling værd.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 12
5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 13

Trinity College = Et absolut mustsee for alle, der besøger Dublin. Bygningerne er historiske og dateret helt tilbage til 1592. Faktisk er det Irlands ældste universitet. Der er en helt særlig stemning på campus med elever løbende frem og tilbage mellem klasser. Und dig også et besøg på biblioteket, der er i en liga for sig selv og det ældste af sin slags i Irland. Det var nærmest helt eventyrligt at opleve.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Belfast

Og så er der Belfast.. Belfast er en by, jeg er så glad for vi fik lov at opleve. Her mærker man historien helt tæt på i gader og stræder. Vi vadede byen tynd med hver vores paraply, drak god kaffe undervejs, spiste os mætte i dejlig irsk mad, fik guidede ture af de lokale og shoppede undervejs. Kig med nedenfor, og noter de gode tips, når du skal forbi dejlige Belfast.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 14

The Umbrella Street (lige ved Commercial Court) = Gaden med de kulørte paraplyer ligger i downtown Belfast blandt nogle af byens bedste barer og spisesteder. Og her må du bare forbi. På selv den mest regnfulde dag, lyser neonskiltene gaden op, og det er helt ualmindeligt fint. Især når mørket falder på. Slå dig ned på de smukke røde bænke med en kop kaffe to go eller en pint fra Duke of York Pub, der ligger i selvsamme gade.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 15

Queens University = Tænk at gå på universitetet lige her. Det ligner jo et sted taget direkte ud af Harry Potter. Vi brugte en masse tid på at gå rundt og opfange stemningen, der nærmest var helt eventyrlig. Belfast bugner af steder som disse. Husk også at besøge Belfast City Hall og Queens Quarter, der også er leveringsdygtige i majestætiske bygninger, som taget direkte ud af en gammel film.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 16
5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 17

Titanic hotel = Det her var muligvis et af de flotteste hoteller, jeg har sat mine ben på. Så snart du træder ind af døren, føler du at du er hoppet 100 år tilbage i tiden. Vi havde fornøjelsen af en kort rundvisning samt en drink i baren, og på bare kort tid var vi helt forelsket i stedet. Hotellet ligger klods op af Titanic Belfast, der også får mine varmeste anbefalinger, hvis du er interesseret i at lære mere om historien bag RMS Titanic.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 18

Botanic Garden = Med sin victorianske stil må det tage førstepladsen som et af de flotteste steder, du finder i Belfast. Jeg forstår i den grad godt det er et yndet sted for både turister, studerende og de lokale. Og alligevel havde vi det hele for os selv. Når det regner udenfor, føles det som et varmt knus at træde over trinet til Botanic Garden. Der er både lunt og ufatteligt smukt. Husk også at gå en tur i parken efterfølgende.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 19

Queens Quarter = Og når du alligevel er i området, så gå en tur i Queens Quarter. Det må næsten være det mest hyggelige kvarter i Belfast. Her er fyldt med unikke kaffebarer, spisesteder, små charmerende bogbutikker og ikke mindst hoteller. Man kan bruge timer på at slentre op og ned af gaderne og suge det hele til sig.

5 pragtfulde steder, du skal besøge i Dublin & Belfast 20

Og så lige 5 spisesteder, du bare må forbi, når du alligevel skal slentre rundt i Belfast = Flame Restaurant, Deanes Metlocker, Deanes at Queens, Waterman House, Titanic Hotel, Dilly & Dolly’s, The Crown Bar

Jeg håber sådan du kunne bruge mine tips til både Dublin og Belfast. Og giv endelig lyd, hvis jeg har glemt noget eller du selv har fundet en lille perle i det irske. Har du brug for mange flere gode tips, så tjek Tourism Ireland ud, der ved alt hvad du skal bruge. Så er det bare at få booket flybilletter, hotel (og en lille togtur), og du er good to go.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments