10 budgetvenlige rejsedestinationer

10 budgetvenlige feriedestinationer

Jeg elsker at rejse, men Maldiverne, Australien, eller for den sags skyld Sydafrika, er bare ikke realistisk i forhold til vores budget. Derfor bruger vi meget tid på at undersøge, hvorhenne man får meget for pengene uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Here we go…

Ungarn = Tilbage i 2010 var vi på kærestetur til Budapest. Den by slog fuldstændig benene væk under os. Den har ALT og så er det utrolig billigt at flyve dertil. Det er også en budgetvenlig by. Jeg tror kun vi kom af med 1.500 kr. for 4 overnatninger, og vi spiste flere aftener på Michelin-restauranter til rigtig gode priser. Jeg kender ikke så meget til resten af Ungarn, men eftersigende skulle det være lige så godt, og jeg tænker det især vil gøre sig godt som den årlige sommerferie.

Portugal = Det siger sig selv. Vi har lige været der, men det er virkelig et undervurderet land. Jeg har snakket med flere efterfølgende, der aldrig har skænket landet en tanke, for man tager jo altid til Italien, Spanien eller Frankrig, hvis det endelig skal være. Men Portugal er meget billigere og så er der ikke specielt mange turister. Vi skal helt sikkert tilbage og næste gang planlægger vi en storbyferie i Lissabon eller en uge på Madeira.

Grækenland = Grækenland er pressede og derfor er priserne også i bund. Jeg vil dog til hver en tid bestille fly og overnatninger for sig. Både for at opnå en mere lokal oplevelse men også for at undgå overpriser. Grækenland er afhængig af turisme og derfor kunne vi sagtens overveje en af øerne til vores næste rejse. Jeg har ikke været der siden 2007, hvor jeg besøgte Kos sammen med en gruppe piger. Næste gang bliver det nok Santorini, Mykonos eller Rhodos.

Polen = Jeg har en idé om vi snart skal til Warszawa, Kraków eller Gdańsk. Det er ualmindeligt billigt at tage dertil og det ser gudesmukt ud. Nogle der har været der?

Den Dominikanske Republik = Ét af de få steder i Caribien, som virker økonomisk overskueligt. Vi har tidligere (da vi havde lidt flere penge), været tæt på at klikke en rejse hjem, men fornuften vandt til sidst. Jeg har dog en drøm om vi skal dertil. Det er et sandt ferieparadis, hvis du spørger mig.

Vietnam = Nu hvor Thailand er blevet så populær, og priserne stiger, er det tid til at kigge nærmere på Vietnam. Det smukke land, hvor man både kan besøge storbyerne og dase på de eksotiske strande. Da Nang virker især interessant for os. Jeg er dog i tvivl om det er egnet for folk med mindre børn. Nogle der ved det?

Indonesien = Nu tænker jeg specifikt på Bali, selvom det er min opfattelse at Indonesien kan så meget mere end det. For selvom det virker uopnåeligt for mange, er det faktisk ikke altid specielt dyrt at tage dertil. Især hvis man styrer uden om de dyre resorts og vælger noget mere lokalt. Jeg var der tilbage i 2007 i 3 uger, og jeg mindes ikke det var dyrt at leve der. Correct me if I’m wrong? Meget kan ske på 9 år.

Tjekkiet = Prag er på min bucket list og jeg vil gerne besøge byen i 2017. Heldigvis er det både smukt samt billigt at tage dertil. Jeg tror snart jeg har kigget på flybilletter og hotel 10 gange alene i år, så det handler bare om at finde det helt rigtige tidspunkt for os alle tre. Det er klart en af de billigste byer i Europa.

Kina = Shanghai er både fantastisk og på grænsen til for meget. Mine forældre boede der en overgang i forbindelse med arbejde, og jeg nåede forbi nogle gange. Byen kan alligevel et eller andet og så var det ikke specielt dyrt. Vi kombinerede det også med en togtur til Beijing i nogle dage, som virkelig kan anbefales, samt en 3 timers flyvetur til Sanya, som Kinas sydligste by. Sanya er en sand lille perle med azurblåt vand og strande så lange øjet rækker.

Tyrkiet = De sidste 3 år har jeg talt om at besøge Istanbul. Så sent som sidste vinter var jeg sekunder fra at klikke nogle billige flybilletter hjem, men fornuften vandt endnu en gang. Desværre har der været så mange terrorangreb i byen siden hen, at jeg synes det er decideret uansvarligt at tage derned nu. Jeg ved godt man ikke skal lade sig begrænse, men man kan godt være fornuftig og Istanbul er bare ikke et sted vi tør tage hen lige nu. Forhåbentlig ændrer det sig igen, for det virker som den mest fantastiske by til virkelig gode priser. Mon nogle af jer har været der?

Er der nogle lande eller byer jeg mangler på min liste?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments