De bedste dokumentarer på Netflix

Netflix dokumentar

Sygdommen har ramt os herhjemme. Mest Nola. Jeg er bare sympatisyg. Det er første gang hun er ramt i sit korte liv, og det har været en lang og sej omgang. Vi håber på bedring nu. Indtil da ligger hun og sover på mig 24/7. Det er nærmest som at have fået en nyfødt baby igen.

Netflix dokumentar guiden, du har manglet

Det eneste jeg kan lave er at stene Netflix, der heldigvis bugner af de bedste dokumentarer, hvis du spørger mig. Jeg får set en hel del, og det skal komme jer til gode. Derfor har jeg lavet en Netflix dokumentar guide, der indeholder lidt af hvert. Gys, mord, forargelse, inspiration og spas.

Netflix dokumentar

Netflix dokumentar guiden, der giver underholdning til maaange dage

Fyre = Fyre Festival. Verdens mest luksuriøse festival i Caribien, der aldrig blev til noget. Vi taler altså billetter af op til 15.000 dollars stykket. Aldrig har jeg krummet så meget tæer. Folk kan måske huske eskapaden for nogle år tilbage? Der er tale om narcissister, kampen for det umulige og en masse menneskers liv, der blev ødelagt den dag. Man ser også hvordan selv de store Instagram-profiler kan blive lokket til at markedsføre noget, de slet ikke kender til. Jeg var limet til skærmen og vil ønske jeg endnu havde den til gode.

The Ted Bundy Tapes = Vi er igang med den her lige nu. Ted Bundy er på mange områder nok kendt som en af de værste seriemordere. Nogensinde. Han ligner alt andet end en typisk seriemorder, hvilket han bruger til sin fordel. I dokumentaren får en journalist adgang til fængslet i 1970’erne, hvor han som den første nogensinde får indblik i Ted Bundys tanker. Det er uhyggeligt og fascinerende på samme tid, og forløbet, fra han var barn til han blev henrettet i den elektriske stol i 1989, chokerer.

Netflix dokumentar

Follow This = BuzzFeed står bag den her Netflix dokumentar, og hvilken rejse man kommer ud på. Her følger man det store nyhedssite og de mange vilde emner, de altid tager op. Hvert afsnit er kort og overskueligt, men samtidigt lærer man meget om ting man ikke kendte til før.

Dirty John = Jeg har netop set dokumentaren og er nu startet på serien, der er mindst lige så god. John er en psykopat af dimensioner, og bruger sit smukke ydre og charmerende adfærd på at lokke succesfulde kvinder i fælden. Han flytter hurtigt ind hos dem, stjæler deres penge og udnytter dem i høj grad. Hans sidste forhold møder dog modstand fra familien til kvinden han udvælger som sit offer. De synes noget virker off. Derfra går det hele galt. Man har næsten svært ved at forestille sig at alt det her faktisk er sket i virkeligheden.

Netflix dokumentar

The Story of Us = Morgan Freeman tager os med en på global rejse, hvor man møder folk fra forskellige kulturer. Pointen er, at til trods for forskellige baggrunde, kan vi stå sammen om mange ting. Det er alt fra emner som kærlighed, tro, magt, krig og fred han har oppe at vende. Meget livsbekræftende.

Dark Tourist = Fordi vi har adgang til alle dele af verden, og de fleste af os har set det meste, søger nogle folk længere væk end de traditionelle storbyferier og charterrejser. Det er her dark tourist konceptet kommer ind i billedet. Rejsemålene kan ikke være vilde nok og seværdighederne skal være mere end blot en historisk byvandring. Journalisten besøger nogle virkelig mærkelige, og til tider farlige, steder. Det er på en og samme tid fascinerende og skørt.

Netflix dokumentar

The Royal House of Windsor = Hvis man har den mindste interesse i historien bag den britiske kongefamilie (mig), så er det heldigt der er lavet en velproduceret Netflix dokumentar om dem. Det er en periode med krig, magt, overlevelse og meget andet end det vi ser i de kulørte blade.

Brave Miss World = Ugen før hun blev Miss World, blev Linor Abargail voldtaget. Hun bruger efter mange års skjul sin position til at dele historien. Samtidigt besøger hun både kendte og ikke kendte, der har fundet modet til at dele deres voldtægtshistorier. Dokumentaren virker healende på Linor Abargail, der er på en rejse mod mere åbenhed.

Avicii True Stories = Jeg fik så ondt i maven, da jeg så Avicii var død i maj sidste år. Sådan en ung og talentfuld mand, der var endt et sted, hvor han ikke kunne genkende sig selv. Dokumentaren blev lavet inden han døde, og derfor er det endnu mere uhyggeligt at se hvordan han bare falder dybere og dybere ned i et hul. Hans manager udtaler endda, inden hans død, at det her kommer til at slå ham ihjel.

Netflix dokumentar

En Netflix dokumentar til en grå regnvejrsdag

Heal = Heal dokumentaren tager dig med på en spirituel rejse, hvor man lærer hvor stor indflydelse tanker og følelser har på vores velbefindende. Det hele handler, ifølge dem, om perspektiv og vaner, og det kan man videreføre til alle livets aspekter. Jeg kan godt lide den type dokumentarer, når jeg har brug for at komme lidt væk fra det tankemønster, jeg ikke synes gavner mig.

The Assassination of Gianni Versace = Jeg ved ikke om man kan kalde det her en dokumentar, men i alle tilfælde en serie baseret på virkeligheden, der er så veludført man skulle tro der var tale om den helt store filmproduktion. Det er a-klasse skuespillere, der gengiver hvad der skete med Gianni Versace i 1990’erne. Det er en tragisk historie om forsvarsløse mænd og jagten på en psykopat. Penelope Cruz spiller Donatella Versace, og det gør hun virkelig godt.

Tony Robbins – I Am Not Your Guru = Det her er en Netflix dokumentar, jeg finder frem hver gang jeg møder muren. Og det gør jeg ret ofte for tiden, skulle jeg hilse og sige. Han giver mig nye perspektiver på tilværelsen og er bare enormt motiverende. Jeg vil elske at deltage i et af hans forløb en dag. Musikken ramte mig også, og jeg tudede flere gange undervejs. Den skal ses.

Hvilken Netflix dokumentar eller bare dokumentarer i al almindelighed har I været glade for? Nogle I kan anbefale?

Mangler du inspiration til de bedste serier på Netflix? Og hvis du er på udkig efter de bedste podcast, så får du dem lige her.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

17 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments