En skønhedsmyte, der fortjener at blive lagt på hylden

Deodorant test
Annonce

Af en eller anden grund har jeg været bidt af skønhedssager så længe jeg kan huske tilbage. Helt fra barns ben har den stået på leg med neglelak og min mors læbestifter. Min mor var i 90’erne tilmed sælger af det amerikanske beautybrand, Avon, hvilket måske er en god grund til min fascination.

Kan I huske det? Lidt a’la Tupperware bare med kosmetikprodukter i stedet.

Deodorant test

Måske eksisterer det endda stadigvæk, men jeg var evigt fascineret af de mange produkter, der stod fremme på hylderne i vores videobutik (ja, mine forældre krydrede lige VHS-forretningen med et skønhedsindslag, ahem..).

Vi havde huset fyldt med cremeprøver, som jeg luskede mig til. Senere hen havde jeg faser med makeup og hårfarvning. Begge dele endte i mislykkede forsøg, men jeg havde det sjovt imens, hvilket jeg tænker er meget typisk for den alder?

En fascination fra barns ben og et par skønhedsmyter gennem tiden

Som tiden er gået, er jeg også stødt på flere skønhedsmyter. Flere af dem har jeg troet blindt på og handlet ud fra. Kan I huske dengang parabener var det største fy-ord? For derefter at finde ud af, at det faktisk ikke var så stort et problem alligevel?

Eller hvad med hele naturlighedsdebatten i forhold til æteriske olier? Og lige nu synes jeg især, der bliver talt om aluminium i deodoranter. Vi skal gerne have nogle uden og måske endda lave vores egne ud af kokosolie og natron?

Deodorant test

Og det er netop den skønhedsmyte, jeg vil tage op i dag. Både for at kaste lys over sagen, men også for at sætte tanker igang hos jer. Jeg er ikke ekspert, men jeg har researchet og er selv blevet klogere med tiden.

Det er ikke mere end et år siden, jeg selv gik udenom deodoranter med aluminium. Jeg vidste ikke helt hvorfor, men jeg gjorde det alligevel. Måske fordi det blev linket til brystkræft i en overgang? Det er noget de fleste reagerer på.

Deodorant test

Påstande og en ubegrundet frygt, som jeg ikke vidste hvorfor jeg havde

Men de her påstande er ikke bekræftede, og både Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen har vurderet, at dokumentationen er utilstrækkelig. Aluminium findes allerede i rigtig mange af de ting vi bruger og indtager.

Både i vores drikkevand, men også i mange af de produkter vi bruger og de ting vi spiser. Det kan på ingen måder undgås. Så længe vi ikke får det i store mængder, er det ikke skadeligt, og den mængde af aluminium, der er i deodoranter, er langt lavere end i de ting vi spiser og det vand, vi drikker til dagligt.

Jeg siger ikke det er for alle, og det handler om at prøve sig frem, men det er velkendt, at aluminium nedsætter lugten, og derfor har jeg også brugt min Deo Roll-on fra My Moments i et lille år efterhånden. Den virker bare (og er til at betale).

Det er faktisk vigtigt for mig at vide, at når jeg går ud af døren hver morgen, så holder deodoranten hele dagen. Ikke noget med pludselig at være nervøs for svedlugt, som har været tilfældet tidligere, når jeg er gået efter de naturlige deodoranter. Ellers går man og tænker over det dagen lang, hvilket kan være ret så hæmmende.

Deodorant test

Min foretrukne deodorant, økologi og en sikkerhed dagen igennem

Den tilstopper slet ikke. Den er der bare og holder mig frisk dagen igennem. Deodoranten er certificeret økologisk og indeholder ingredienser som honningekstrakt og beroligende birkebarkekstrakt, hvilket gør at den ikke udtørrer eller klør. Sådan foretrækker jeg det. En deodorant, der gør jobbet, uden jeg mærker til den.

Jeg har tidligere delt min begejstring for My Moments serien her, som er en eksklusiv serie Matas har udviklet med aktive stoffer og nærende ingredienser. Blot til de interesserede, som er på udkig efter et gedigen brand til gode penge.

Har du irriteret eller beskadiget hud, handler det om at prøve sig frem. Måske du har et godt tip til dem, der lider af det? Og hvilken deodorant bruger du selv? Og hvad er den største skønhedsmyte, du er stødt på?
Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments