5 uundværlige tips til en bedre nattesøvn

Søvn! Noget vi alle har brug for. Nogle mere end andre. Jeg er afhængig af en god nattesøvn, gerne 8 timer, men det er ikke altid det går op i en højere enhed.

Mest af alt fordi jeg har en søn på snart 3 år, der rumsterer og kommer ind til os et par gange om ugen.

5 uundværlige tips til en bedre nattesøvn 1

Men altså – man kan gøre meget for at få de bedste forudsætninger for en god nattesøvn. Hermed mine 5 uundværlige tips til en skøn nats søvn. Måske bunder det også i, at jeg i nat har sovet 11 timer i streg. Det sker måske 1 gang årligt, når det lige passer med den lille kan blive passet.

5 uundværlige tips til en bedre nattesøvn 2

1. Ingen sociale medier, TV, computer, tablets eller andet online tid lige inden du skal sove. Ja, det er svært men det er ikke optimalt. Din hjerne kører på højtryk, du slapper ikke af og lyset generer dine øjne. Prøv med en bog i stedet eller åben vinduet, læg dig i din seng, luk øjnene og lav ingenting. Ja, ingenting. Det er faktisk sundt og man bliver hurtigt træt.

2. Ingen koffeinholdige drikke inden sengetid. Ja, kaffe smager godt, men det forstyrrer din søvn + du skal tisse. Afbrudt søvn er ikke optimalt.

3. Afkøl rummet inden du skal sove. Vi åbner altid vinduet lige inden sovetid, så der er dejligt koldt. Man sover bare bedre, når der lige er blevet luftet ud og temperaturen er lav. Især her om sommeren. Om sommeren er det også langt vigtigere, at anskaffe sig en dyne, der er tyndere, temperaturregulerende og åndbar.

5 uundværlige tips til en bedre nattesøvn 3

4. Aroma, lavendel og afslappende olier. Ja, jeg har både sleep balm, Avedas aromoolie og andre sjove ting, som jeg smørrer på håndled og hals. Jeg indånder den meditative olie og allerede der er jeg langt mere afslappet.

5. Sidst men ikke mindst det vigtigste – en kvalitetsdyne. Jeg er så heldig, at jeg har fået lov at teste en sommerdyne fra NordicComfort. Den hedder Silk Dreams, hvilket meget godt beskriver, hvordan jeg ser mine “nye” søvn. Hold op en forskel. Silkedynen, der indeholder et helt særligt SilkFX-fyld, er 100 % naturlig og sikrer min krop kan ånde bedre om natten. Den regulerer og stabiliserer simpelthen min kropstemperatur, og jeg kan mærke en kæmpe forbedring. Ikke flere nætter med tunge eller fugtige dyner. Nu lider jeg ikke selv af allergi, men ved at vælge det særlige silkefyld, nedsætter du effektivt problemer med støvmideallergi. Og dem er der som bekendt mange af i vores seng – ad!

5 uundværlige tips til en bedre nattesøvn 4

Min nye sommerdyne vejer derudover ingenting. Vi taler 400 gr. Aldrig har det været så behageligt og let, at vende & dreje sig. Min kæreste er også meget glad for sin, og de gamle dyner er gemt langt væk. Anbefaling herfra.

NordicComfort Silk Dreams forhandles hos Jysk (endda på tilbud lige HER) og er en investering for livet. I dit helbred og søvn, som jo er der vi restituerer og får fornyet energi.

5 uundværlige tips til en bedre nattesøvn 5

Med en god nattesøvn styrker du;

Din hukommelse

Din lyst til at tage initiativ og vigtige beslutninger

Dit aktivitetsniveau

Din hud, der genopbygger sig selv

Det er ærgerligt, at så mange glemmer søvnens vigtighed i en travl hverdag. Hvad gør I for at få en god nattesøvn?

// I samarbejde med Nordic Comfort

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments