De bedste podcast (2020): Har du mon lyttet til de her?

De bedste podcast

I dag kredser mine tanker sig især om de bedste podcast. Både dem jeg selv ynder at lytte til, men i den grad også fordi jeg måske har gang i nye podcastoptagelser (læs om vores tidligere podcast her).

Jeg ved det er individuelt om man er til det eller ej, men for mig er det nok det medie, jeg slapper mest af med. Jeg har det i ørerne, når jeg går tur med en sovende Nola. Andre gange kommer det på, mens jeg arbejder herhjemme eller på cykelturerne rundt omkring i København.

Læs også:
Uhyggelige podcasts, som du skal lytte til på en kold, mørk og blæsende aften

Samtidigt er det det medie, udover bloggen, jeg følger mig mest tilpas i, når jeg tænker på mig selv. Jeg elsker at snakke. Jeg duer ikke på samme måde til YouTube, da man hurtigt bliver bevidst om sin fremtoning. Med podcast kan man gemme sig væk i nusset nattøj, mens man taler om alt mellem himmel og jord.

De bedste podcast i 2020, som du bare må høre

Hvad det bliver til, hvorfor og hvordan, skal jeg nok dele med jer snart. Vi skal lige producere de første afsnit først. Jeg er meget spændt på hvad I siger til det. Det er nemlig noget HELT andet end jeg normalt laver, men det er nu også ganske befriende (og uhyggeligt..).

Men tilbage til dagens emne. Nemlig de bedste podcast ifølge mig. Dem jeg trykker play på igen og igen. Det er både danske og udenlandske. Sidstnævnte er nok favoritten, da det som regel fungerer bedre på engelsk, hvis du spørger mig. De er bare en tand bedre derover.

Jeg vil elske at høre, hvilke podcast I lytter til? Hvilke kan I anbefale? Især de danske af slagsen, som jeg stadigvæk mangler at dykke ordentligt ned i.

De bedste podcast

De bedste podcast i 2020 ifølge mig..

Gåsehud = Gåsehud er en dansk podcast om… det uhyggelige, som ikke kan forklares. Det som giver os gåsehud. I hver episode skiftes værterne, Nanna og Danica, til at fortælle hinanden en uhyggelig og overnaturlig historie fra den virkelige verden. Uhhh… Som navnene på værterne nok afslører, er jeg én af dem, der står bag. Se bare her. Jeg har så længe jeg kan huske været fascineret af det overnaturlige. Jeg tror på det, og det kommer i den græd til udtryk i det her podcast. Vi læser også skræmmende lytterberetninger op, som er blevet sendt til os. Giv det et lyt!

My Favorite Murder = Et genialt true crime podcast, der har inspireret mange andre af dem man hører i dag. Karen og Georgia diskuterer forskellige mord gennem tiden, som ender med at blive et utroligt spændende afsnit hver eneste gang. Det er et af de mest lyttede til podcast i verden, og derfor selvfølgelig også på min liste af de bedste podcast.

Him & Her = Lauryn, der står bag én af mine yndlings amerikanske blogs, har sammen med sin mand, Michael, startet et podcast, der er virkelig godt og velproduceret. Her diskuterer de alt fra iværksætterudfordringer til sundhed, rejser og beauty, ligesom de har adskillige spændende gæster på besøg. Det lyder måske lidt rodet, som jeg fortæller om det, men giv det en chance. Det er virkelig lækkert produceret, og snakken mellem dem som mand og kone, er geniale.

Truecrime, uhygge, tårepersere og underholdning

Third Ear x Politiken = De fleste af os, der lytter til podcast, har stiftet bekendtskab med Third Ear produktionerne. Favoritterne hos mig er Kvinden med den tunge kuffert samt Robert og Thetanerne. Alt fra baggrundslydene til hvordan de gengiver fortællingerne, som om man er der selv. Det er virkelig smør for ørerne.

Alt er Nu = Ej, men jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor sørgeligt det her er. I Alt er nu følger man kæresteparret Stine og Titan, som to år inde i deres forhold får en forfærdelig besked. Stine har fået kræft. Podcastet er bygget op omkring deres kampe, som de valgte at dokumentere undervejs. Det er rigtige optagelser og dem selv, der fortæller. Men sørg lige for at have kleenex klar..

Two Girls One Ghost = Muligvis ét af mine favoritter lige nu. Især, hvis man elsker det uhyggelige og overnaturlige lige så meget som mig. Afsnittene tager udgangspunkt i de to hovedpersoner, der deler creepy fortællinger mellem dem. Det skræmmer til tider livet af mig, men jeg elsker det.

Farmænd = De to fædre, Jasper og David, taler om livet som far. Jasper er skilt og har 6-årige Elly, og David bor sammen med sin kæreste, som han har 2-årige Pelle med. Det hele ender ud med at være sjove, dybe, lette, tunge og generelt bare vigtige samtaler om livet med børn.

Podcasts om serier, mord, svindlere og andet spændende

Binge = Hver uge udfordrer de to værter hinanden til at se en ny serie, som de derefter tager en snak om. Hvis man elsker serier, og gerne vil inspireres til en masse nyt indhold, er det her sagen. Det ender ligeledes ud i nogle spændende snakke om livet generelt.

Equinox 1985 = Det her er lavet så realistisk, at man glemmer det faktisk er fiktion. Historien tager afsæt i dengang en hel studentervogn, og alle eleverne i den, forsvandt en sommerdag i 1985. Mega creepy og mega gennemført. Tea Lindeburg bestemmer sig for at finde ud af hvad der skete med de mange studenter. Uden at afsløre for meget, kan jeg sige den tager nogle drejninger undervejs..

Her går det godt = En humoristisk og ærlig tilgang til verden, som den er i dag. Leveret af drengene fra Monte Carlo. Enten elsker man det eller ej. Jeg er vild med dem og deres analyser.

Man kan aldrig vide x Radio 24syv = Et podcast om svindlere og jagten på selvsamme. Her følger man jagten på Mads Andersen, der bedrager og svindler sig igennem livet. Men hvem er ham Mads, hvorfor mangler han sit fingerled på venstre hånd og hvordan formår han gang på gang at charmere sig ind på og snyde så mange danske kvinder?

Radio Rental = Mit nye favorit podcast med ægte fortællinger fortalt af dem, der oplevede det. Det er simpelthen så spændende og gennemført med voice-over, lydeffekter og den mest creepy stemning nogensinde. Jeg æder det råt. Der er desværre kun 7 afsnit indtil nu, og jeg glæder mig sådan til der kommer flere snart.

Og hvis man nu er hooked på netop podcasts, og vil have andre anbefalinger, vil jeg også anbefale Michelles gennemarbejdede indlæg om selvsamme. Hun kommer vidt omkring, og er nok én af dem jeg kender, der lytter til flest podcast. Høretelefonerne i og gør jer klar til at lytte til de bedste podcast.

Er du nu ny i podcastverden, vil jeg anbefale dig at læse det her indlæg, hvor jeg kort guider dig til hvordan du kommer igang på iTunes. Og så giv lige GÅSEHUD et lyt, som er mit nyeste podcast om spøgelser og det overnaturlige. Der ligger allerede 21 afsnit klar til dig.

Hvad lytter I til derude? Er der nogle podcasts i 2020 I holder ekstra meget af?


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

13 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments