Hvordan tjener bloggere penge? (Min indtjening i 2019)

Hvordan tjener bloggere penge?

Hvordan tjener bloggere penge? Jeg kunne lige så godt skriver influencers, men da jeg primært ser mig selv som værende blogger, er det den betegnelse jeg lige bruger her. Derudover har mange influencers ikke nødvendigvis en blog, og derfor er der lidt forskel i forhold til indtægtsmuligheder.

I går skrev jeg ud til jer på min Instagram, da jeg havde det her økonomi-indlæg i tankerne. Ja, faktisk har det været i mine tanker i lang tid, og det er da heller ikke første gang jeg tager emnet op eller deler min indtægt.

Lige da jeg var startet op som selvstændig delte jeg nemlig min første månedsløn med jer, som viste sig at blive en rigtig spændende snak. Det gav endda anledning  til flere andre bloggere dengang også delte deres indkomst. Det var både spændende og lærerigt.

Hvordan tjener bloggere penge?

Hvordan tjener bloggere penge? Og hvordan hiver jeg min primære indkomst hjem?

For ligesom at det kan være rart at høre om lønningsniveauet blandt sine kollegaer, kan det også være interessant at tale lønninger på markedet for influencer marketing. Mest af alt for os, der lever helt eller delvist af samarbejder, så vi ikke famler i blinde eller sælger os selv for billigt. Jeg oplever ofte andre ikke vil tale økonomi. Alt respekt for det, men når folk spørger mig, svarer jeg gerne. Det er ikke nogen hemmelighed.

Der er en generel forståelse at bloggere eller influencers tjener kassen. Det er der sikkert også nogle der gør, men det er de færreste, der hiver en million hjem årligt. Og hvordan tjener bloggere penge? Det afhænger meget af størrelse, hvilke medier man er til stede på (en YouTube video er eksempelvis dyrere at købe ind i end et Instagram opslag) og hvad værdi man har ifølge markedet.

Har man kendisstatus på TV eller andre platforme i forvejen er man som regel dyrere. Men som alt andet er det aldrig så godt i virkeligheden, som det ser ud på sociale medier.

Hvordan tjener bloggere penge?

Prisen kan være høj i forhold til hvad omkostninger, der hører med, når man lever af sit eget brand

Det kan sagtens være nogle bloggere hiver høje priser og en rigtig pæn månedsløn hjem, men det er ikke uden omkostning. Her tænker jeg på pension, som vi naturligvis 100 % selv står for, feriepenge, forsikringer og andre goder, der som regel hører med, når man er lønmodtager.

Derudover er der det faktum, at vi tjener penge på at dele ud os selv. Det kan koste dyrt i forhold til trivsel og det psykiske aspekt. Især når vi deler meget private ting eller når nogle har svært ved at skelne mellem arbejde og virksomhed. Det er dog en helt anden, men alligevel relevant snak.

Indtjening er heldigvis ikke alt. Det har jeg erfaret. Jeg vil dog gerne forbedre mig, blive klogere og dygtigere, så jeg i sidste ende kan levere mere i mine samarbejder, som i sidste ende giver en højere indtjening. Det hele handler ikke om følgere eller likes. Det handler om troværdighed, at være strategisk i de samarbejder man tager ind og så vidt muligt forsøge at lukke ambassadøraftaler frem for one-shot kampagner.

Ambassadørskaber vs. one-shot kampagner og vigtigheden i at være strategisk

Der skal også brød på bordet, så sidstnævnte er svært at undgå fuldstændigt, men det er i hvert fald noget jeg selv arbejder hen imod og gør mig mange tanker om. Derudover tror jeg ikke det her influencerboom varer for evigt. Det er skrøbeligt og kortvarigt, og derfor forsøger jeg at bevæge mig nye steder hen. Jeg har brugt de sidste par måneder på at finde ind til det, der gør mig glad, som ikke tager udgangspunkt i mig som menneske.

Her kommer fotografi ind i billedet, hvor jeg kan udleve mine kreative drømme uden at skulle dele ud af MIG, hvis det giver mening? Jeg har flere gange lavet fotojobs for større virksomheder, men jeg brænder for at arbejde med mennesker og fange særlige stemningsøjeblikke.

Derfor er jeg også enormt glad for mit samarbejde med Trine, som har hyret mig ind til at hjælpe med at skyde fotos. Her er vi kreative sammen, og jeg håber på flere af den slags jobs i 2020, så jeg ikke er lige så afhængig af kampagner som nu.

Hvordan tjener bloggere penge?

Nu til det flere af jer nok er kommet forbi for (og dejligt I gider).. Nemlig min indtjening i 2019:

I 2019 har jeg tjent 312.607 kr.

De 40.000 kr. udgøres af konsulenttimer og fotojobs.

Dvs. jeg på månedsbasis har tjent ca. 23.000 kr. på kampagner efter min agent er betalt. Samlet set med alle indtægter er det ca. 27.000 kr. før SKAT.

Det er jo ikke særligt højt, men nok til at vi har kunne klare den fint. Penge er naturligvis ikke alt, men det skal også være sjovt at leve, og der skal være plads til de rare ting. Jeg er med mine 33 år simpelthen blevet for gammel til at være økonomisk presset.

I særdeleshed, når man tænker på jeg i hvert fald har arbejdet alt mellem 50-60 timer hver uge hele sidste år. Når man regner lidt på det, er det en halvdårlig timeløn. Derudover startede 2019 virkelig dårligt økonomisk, og det var først hen mod sommeren det for alvor vendte.

Dårlig betaling, mit værd og taktiske beslutninger

Det handler også om at være taktisk. Jeg har lavet kampagner, der har været alt for dårligt betalte. Jeg er heldigvis klogere i dag. Og så ved jeg efterhånden hvad mit værd er, hvilket også var på tide som selvstændig på fjerde år.

Jeg har en opgave foran mig, men jeg ved jeg sagtens kan uden at skulle lave flere kampagner eller give afkald på min integritet. Der er heldigvis fint med interesse for min profil og det jeg kan, så det handler blot om at navigere i det og ikke give afkald på sig selv.

Hvordan tjener bloggere penge?

Jeres gode, reflekterende spørgsmål og mine svar (hvordan tjener bloggere penge?)

I har endda sendt mig en bunke spørgsmål via Stories, som jeg kort vil forsøge at besvare, så det er mere klart, hvad vi som branche laver og hvordan det fungerer.

Jeg tror på afstanden mellem bloggere og følgere bliver kortere, hvis vi er mere åbne overfor hvad, der sker bag kulissen. Ikke at man som følger kan forvente det, men jeg ser en værdi i at åbne mere op for det, som normalt giver anledning til snak i krogene.

Jeg har kun taget de spørgsmål med, der gav mening i forhold til emnet, så det ikke blev for langt. Nogle af dem har jeg allerede besvaret, men nu kommer der lige et overblik til jer, der lige scroller hurtigt ned over indlægget.

Hvordan fungerer det med SKAT og influencers? 

Jeg valgte fra dag 1 at investere i en revisor med speciale i bloggere, så jeg ikke endte i uheldige situationer. Det har nok været nogle af de bedste penge jeg har brugt i alle de år. Han indberetter moms, laver årsregnskab og rådgiver mig i forhold til hvad der kan trækkes fra, hvordan man investerer i sig selv og svarer på mine mange (dumme) spørgsmål.

I mit tilfælde betaler jeg SKAT ti gange årligt med udgangspunkt i hvad jeg forventer at tjene. Tjener jeg pludselig mere, skal jeg selvfølgelig lægge ekstra penge til side. Og omvendt, hvis det er mindre, får jeg penge tilbage i SKAT. Det kan yderst sjældent betale sig at takke ja til et produkt uden betaling oveni, da det blot ender med at blive en udgift, og hvem har lyst til at betale for at reklamere for en virksomhed?

Hvor meget omsætter du for om året?

312.607 kr. i 2019. Det er hverken alarmerende lavt eller på nogen måder højt. Jeg vil tjene betydeligt mere, hvis jeg blev lønmodtager igen. Jeg vil gerne udvikle mig, og derfor satser jeg selvfølgelig på en bedre indtjening i 2020.

Har du “alternative” måder at tjene penge på via din blog og Instagram udover produktreklame?

Ja, jeg har lavet konsulentarbejde, hvor jeg har hjulpet andre igang med deres blog, rådgivet dem og lavet SEO. Derudover har jeg skudt billeder for Too Good To Be Basic og senest Trinesblend. Sidstnævnte er en vej, jeg gerne vil arbejde hen imod.

Hvilke samarbejder har du haft?

En del, da jeg i samarbejde med min agent skulle lære mit niveau at kende. Dem jeg har været mest glad for brandmæssigt er Derma, Clean, Schulz By Crowd, Echinaforce, Espresso House, Fredericia Teater, Simple Feast m.fl.

Hvad gør du, hvis produktet du reklamerer for viser sig ikke at være godt imens du bruger det? 

Det har jeg heldigvis ikke været udsat for. Som regel kender jeg brandet i forvejen i de samarbejder jeg indgår. Jeg synes som regel man skal have et indgående kendskab før det bliver troværdigt. Eller en naturlig interesse. Det kan være svært, da man som livsstilsblogger kan have mange forskellige slags samarbejder.

I tilfælde af det skete, vil jeg skrive til kunden at jeg ikke var tilfreds med samarbejdet og annullere kampagnen. Derfor tror jeg også mere på den slags kampagner, hvor jeg hiver fat i kunden, fordi jeg synes deres produkt er et virkelig godt match til mig. Udgangspunktet bliver et helt andet.

Hvordan startede du?

Jeg startede i 2012, og dengang var blogging udelukkende på hobbyplan. Det var i forbindelse med mit speciale, at jeg tog skridtet, da jeg skulle bruge interviewpersoner til min afsluttende opgave. Det udviklede sig meget hurtigt, og her 8 år senere er jeg her stadigvæk. Meget klogere og med en fortsat stor kærlighed til mediet.

Hvordan kommer man igang som blogger og hvor mange timer skal man forvente at bruge?

Overraskende mange timer. Det koster penge at holde en blog igang. Ret mange faktisk. Derudover skal man hele tiden være opdateret på SEO og ændringer i forhold til Google. Der er en grund til mange lukker ned igen.

Skrivemæssigt tager et indlæg (inklusiv at tage billeder og redigere dem) alt mellem 2-3 timer. En guide tager gerne 6-8 timer. Derfor har jeg heller ikke tid til at blogge mere end ca. 3 gange ugentligt. Kvalitet over kvantitet.

Hvad har I prioriteret fra for at få pengene til at række længere?

Vi bor billigt i forhold til det er København omend det stadigvæk er en høj månedlig udgift. Derudover har vi ingen bil, cykler alle steder hen og holder vores madbudget på 5000 kr. eller mindre hver måned.

Vi har været heldige at blive inviteret på ferie af mine forældre i september samt den her tur, men ellers rejser vi aldrig på dyre ferier. Senest var det en tur til Fanø, som vi havde råd til. Min mand er ansat i det offentlige, så han tjener jo heller ikke alverden, men nok til vi har det glimrende.

Nåede I igennem hele indlægget? ?Er der noget jeg har glemt, som I godt gad at vide?

Havde I forestillet jer noget helt andet i forhold til hvordan tjener bloggere penge? Både i forhold til mit lønniveau og hvad bloggereegentlig tjener penge på? Hvordan ser I fremtiden for bloggere og influencers?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

19 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments