Zinzino Test: Om at være i ubalance og at finde vej tilbage

Zinzino test og mine resultater..

Zinzino test

Blodprøven er modtaget til test, men produkterne betaler jeg selv for


Jeg har om nogen været i ubalance de seneste år. Fra jeg valgte aldrig at tage en p-pille igen til her 5 år efter. Der har været gode stunder, rigtige dårlige stunder, et hav af lægebesøg, selvdiagnosticering, behandlinger, antibiotika og grimme bivirkninger. Det har ikke været sjovt – ikke mindst pga. den problematiske hud, jeg har haft i lange perioder.


Læs min hudhistorie HER og HER


For nogle måneder tilbage faldt jeg i snak med min fortrukne hudekspert, Anne Q, og som altid går vores snak meget dybere end det umiddelbare øje kan se.

Frem for at blot gøre min hud pænere, fokuserer vi på hvorfor den reagerer som den gør og har gjort det så længe. Kan det passe, at man i en alder af 30 år stadigvæk skal have problemhud?


LÆS OGSÅ: DERFOR ER JEG IKKE FORTALER FOR P-PILLER + MIN PERSONLIGE HISTORIE


Nej, det burde det ikke og hvis du selv oplever det, er det fordi din krop reagerer på noget andet. Det er på ingen måder normalt og vidner om et svækket immunforsvar eller ubalancer i kroppen. Alligevel kan det være svært at forholde sig til, for hvad er ubalancer egentlig?


Mit forløb og en Zinzino test med henblik på test af ubalancer i kroppen


I samtalen kom vi til at snakke om en blodtest (Zinzino test) nogle kloge mennesker i Norge har opfundet og en dertilhørende oliekur, også kendt som en Zinzino test. Blodtesten kan nemlig påvise kroppens ubalancer, inflammation samt éns omega-6 og omega-3 fordeling.

Noget jeg aldrig har tænkt over eller hørt om, men et essentielt område hvor de fleste mennesker faktisk er i ubalance. Jeg tager jo min fiskeoliepiller regelmæssigt, så burde det ikke være fint? Åbenbart ikke. Derfor tog jeg en Zinzino test.

Zinzino test

Efter en længere snak valgte jeg at prøve det af. Jeg er alligevel nået dertil, hvor jeg prøver alt. For én dag må jeg da finde ud af, hvad min krop og hud reagerer på? Således mødtes jeg med Anja tilbage i august, der er dansk forhandler af Zinzino test.

Her brugte vi en time på at tale om mit forløb, ubalancer, inflammation, fedtsyrer og bivirkninger heraf. Vi tog blodprøven sammen og sendte den til laboratoriet i Norge. Derefter skulle jeg vente nogle uger på mine testsvar.

Under vores snak fik jeg masser af aha-oplevelser. Vi lever nemlig i en verden, hvor det er rigtig svært at få dækket sit behov af den gode balance mellem de to nødvendige fedtsyrer, omega-3 og omega-6. Fra at man for flere årtier siden spiste rigtig meget ren fisk, der var af god kvalitet, overkonsumerer vi i dag vegatabilske olier og bearbejdede fødevarer. Det gør, at vi får en ubalance.

Ideelt set bør du ikke have mere end 3 gange så meget omega-6 som omega-3 i din kost. Kroppen kan nemlig ikke selv producere omega-3 og derfor skal det tilføres gennem kosten. Problemet med langt de fleste fiskeolietilskud i dag, er at de ikke er ret god kvalitet og i næsten alle tilfælde, når du ikke at optage de gode omega-3 fedtsyrer grundet harskhed eller at virkningen er kortsigtet. Zinzinoolien er derimod lavet af fiske & olivenolie i en unik balance, der gør at olien altid er garanteret optagelse. Kroppen er nemlig lidt sløv til at optage omega-3.


Resultatet af min blodprøve og det videre forløb


Efter testen påbegyndte jeg oliekuren, som eftersigende på 120 dage kan kurere ubalance og i mit tilfælde hudproblemer, træthed, ledproblemer, koncentrationsbesvær m.m.

Efter 2 uger fik jeg svaret på testen og som antaget viste den en ubalance. Mit resultat var 11,3:1. Den anbefalede balance hedder 4:1 eller bedre, så jeg var som bekendt en del over. Det er dog ikke det værste eksempel. I USA ligger mange på 50:1, hvor vi i Danmark i gennemsnit ligger på 15:1.

Zinzino test

Jeg har nu taget olien i snart 60 dage og er således halvvejs. Når de 120 dage er gået, får jeg en blodtest, så vi kan se hvordan balancen har ændret sig.

Jeg kan dog allerede nu se og mærke forskellen. I er også mange der har kommenteret på min huds forbedring det seneste stykke tid, og det er jeg overbevist om også skyldes olien. Min hud er stærkere, blødere og mere gennemfugtet. Jeg har langt mindre hovedpine og min gigtsmerter er nærmest ikke-eksisterende. Det er meningen, jeg skal tage olietilskud resten af mit liv og det vil jeg mere end gerne også betale for, når det giver min krop bedre forudsætninger.

Når der er gået 4 måneder i alt skal jeg nok vende tilbage med resultatet og den endelig dom. Lige nu er jeg bare glad for jeg tog testen og ikke længere skal på flere antibiotikakure, der ødelægger mit system. Det skal dog lige siges, at de her olier ikke er en kur mod sygdomme. Det hjælper blot kroppen med at skabe balance og deraf vores immunsystem. Ydermere hjælper man kroppen endnu bedre på vej, hvis man indtager en kost høj på omega-3 og dyrker motion regelmæssigt ♥

Nogen af jer der døjer med problemhud eller andre uforklarlige lidelser? Hvad har I gjort for at komme problemerne til livs?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments