Ting til baby: Hvad vi har købt indtil nu samt hvad vi mangler

Ting til baby

Det er dyrt at få et barn. Det kan vi vidst alle blive enige om. Derfor er det også rart at få et overblik, så man kan sortere unødvendige ting til baby fra. Sidste gange købte vi ALT. Det tror jeg er meget normalt første gang man skal være forældre.

Læs også:
Uld til baby? Hvornår og hvorfor? Få min uldguide her

Vi kendte ikke nogle vi kunne arve fra og første gang er man lidt ekstra nervøs for om man  nu kommer til at mangle noget. Som om alle butikker lukker kollektivt, når man har født.. Men det er jo også ret hyggeligt, at gå og planlægge, hvad man skal købe af ting til baby. Der findes simpelthen så mange fine sager..

Ting til baby

Jeg tør næsten ikke skrive, hvad vi brugte af penge første gang, men det var i hvert fald et sted mellem 20.000 og 30.000 kr. Det er nærmest det samme som vores bryllup kostede.  Den lader vi lige stå.. Barnevogn udgør selvfølgelig en stor del af det. Den var nemlig dyr. Derudover løb alle småkøbene op.

Ting til baby, som vi har købt og mangler

Denne gang har jeg prøvet at tænke mere praktisk og primært anskaffe os tøj, der er budgetvenligt. I bund og grund behøver et lille spædbarn jo ikke ret meget. Jeg har derfor lavet en liste over, hvad vi har købt og hvad vi føler vi mangler. Byd endelig ind, hvis I har haft noget I ikke kunne leve uden.

Vi har desværre ikke gemt ret meget fra Sylvesters babytid, da vi jo ikke troede vi skulle have flere børn.. Men sådan er det. Vi gør bare det hele forfra..

Ting til baby

Ting til baby og hvad vi allerede har anskaffet os:

1. Denne babynest fra Filibabba i grå*. Dengang vi havde Sylvester brugte man ikke babynests, men jeg kan forstå de er et hit. Til at have baby liggende i sengen, barnevognen, på køkkenbordet, sofaen. You name it. Heldigvis er de ikke lige så dyre som datidens voksiposer, og der findes så mange pæne. Den her fra Konges Sløjd* havde vi også kig på.

2. En Nomi højstol (modtaget i gave). Vi havde en Tripp Trapp med babyindsats sidst, og det fungerede da også fint, men den var kluntet og der var slet ikke tænkt på det ergonomiske. Den her højstol er fantastisk og kan alt. Nu har vi endnu ikke testet den på baby, men af hvad jeg kan forstå bliver vi afhængig af den. Vi har valgt den med valnødtræ og gråt betræk til spædbarnsdelen.

3. En nem strækvikle til at bære baby i*. Jeg fik aldrig vores sidste vikle til at virke, men den her er simpelthen genial. Der kan selv jeg være med. Jeg elsker tanken om at bære baby tæt og trygt så længe det er muligt.

4. Aktivitetsstativ inklusiv legetøj til at hænge på*. Vi har heldigvis gemt en masse babylegetøj fra Lamaze af en eller anden grund, som vi kommer til at genbruge og ellers vil vi bruge det her stativ med den her*og den her* til at hænge på. Hvor fint er det ikke lige?

5. Lidt basistøj. Bl.a. den her*, de her leggins* og det her fine sæt*. Vi har primært købt lidt bodyer, nogle leggins, et par trøjer, en tynd hue og savlemække.

Ting til baby

Ting til baby og hvad vi mangler:

1. En slyngevugge*. Det her er en af de ting til baby, vi bare skal have. Vi havde ikke én sidst, men det vil jeg denne gang. Til små lure, hyggelige stunder og når hun bare ikke er helt tilfreds. Ud fra hvad jeg kan læse mig frem til, er folk vildt glade for slyngevugger. Vi har været så heldige at min gudmor har købt den til os i julegave, så nu glæder jeg mig bare til at få den hjem.

2. En seng samt alt tilbehør dertil. Gerne denne fra Stokke og ellers én fra IKEA igen. Nu forestiller jeg mig hun kommer til at sove mellem os det første stykke tid, men ellers gad jeg virkelig godt at eje Stokken sengen, der fungerer som en vugge i starten og kan følge børnene i lang tid. Nu må vi se, hvad det ender med. Sidst havde vi en fra IKEA til 800 kr. og den fungerede også fint.

3. En barnevogn. Jeg kan ikke helt finde ud af hvilken, men vi var ude at teste Cybex, Bugaboo og Stokke til babymessen, og der synes jeg Stokke Trailz virkede bedst i forhold til vores behov. Den skal nemlig være kompakt og smart. Sidst havde vi en Emmaljunga Big Star Supreme, men der boede vi også et andet sted. Det er helt vildt, hvad der er sket på markedet på de fem år. Hvilken barnevogn har I?

4. Et sammenklappeligt badebar. Vi havde et fra Stokke sidst, så det tænker jeg vi køber igen.

5. Babyalarm. Jeg håber sådan vi ved et tilfælde har gemt den fra sidst i kælderen. Ellers køber vi den igen. Det er denne fra Philips Avent*. Den var vi virkelig glade for. Den er budgetvenlig og fungerer upåklageligt. Den er endda nedsat med næsten 50 % lige nu i anledning af black friday. Yay!

Ting til baby

6. Natursutter. Dem var vi så glade for sidst! Så må vi se om hun overhovedet gider at bruge sut.

7. Stofbleer og vaskeklude fra IKEA. Dem brugte vi så meget af sidst, så der skal bare fyldes op. Jeg er lidt hooked på de her stofbleer*. Udelukkende fordi de ser meget behagelige ud.

8. En brystpumpe. Jeg havde en manuel sidst, som jeg brugte HELE tiden. Jeg overvejer lidt at leje en elektrisk denne gang, da de simpelthen er for dyre at købe. Men de koster alligevel 20 kr. per dag. Det kunne godt være et køb jeg venter med til hun er her. Måske får vi ikke brugt den lige så meget som sidst?

9. Ammeindlæg af uld og silke*. Dem levede jeg i sidste gang og tænker det bliver tilfældet igen. Hvis altså jeg får amning til at virke. Det gjorde jeg jo aldrig sidst. Jeg kunne desværre heller ikke tåle almindelig ammeindlæg, og jeg er sikker på de reddede mig fra en brystbetændelse. De her kan endvidere vaskes og bruges lige så mange gange du vil. Det er da om noget bæredygtigt.

10. Babysengetøj, dyne, lagen og tisseunderlag fra IKEA. Jeg er hooked på det her sæt* og det her*. To sæt må være nok, ikke?

11. Basisbodyer fra H&M, der IKKE skal over hovedet. Det er begrænset, hvad vi skal bruge af tøj i starten. Lidt bodyer, leggins, natdragter og sokker. Vi har en lille bitte smule fra sidst og ellers køber vi noget, hvis vi mangler det til den tid. Vi havde ALT for meget tøj til Sylvester. Jeg gider slet ikke upraktiske knapper eller lynlåse, der generer baby, denne gang, hvis vi kan undgå det.

12. Barnets Bog fra WITHWHITE*. Det er 100 % et hyggekøb, men jeg vil gerne gemme alle scanningsbillederne og skrive lidt tanker til hende hun kan kigge på, når hun bliver ældre. Det her er klart den fineste bog jeg har set. Måske skal den på ønskelisten til jul?

Jeg har helt sikkert glemt noget, men hvad? Hvad var I rigtig glade for af ting til baby?

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmode om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

14 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments