Zoneterapi som Gravid: Min foretrukne form for fødselsforberedelse

zoneterapi som gravid

Zoneterapi som gravid: Først og fremmest… Arhhh.. Hvor er det skønt at være hjemme igen. Med overskud, energi og i totalt afslappethed. Vi trak stikket tirsdag formiddag, afleverede Sylvester hos min gudmor og tilbragte de næste 48 timer lige her. Det eneste jeg kunne ønske mig var, at tiden ikke gik så forbandet stærkt.. Det er jo ret så vanedannende at få behandlinger, gå i spa og spise lækker mad hver dag.

Men nok om spa og tosomhed. Jeg har længe gerne vil skrive et indlæg om zoneterapi. Specielt med fokus på zoneterapi som gravid. Zoneterapi er altid en god idé, hvad end du døjer med (læs hvorfor zoneterapi er så vigtigt for mig), men da jeg blev gravid, åbnede der sig en helt ny verden, Man skal nemlig ikke undervurdere, hvad forskel behandlingsformen kan gøre, når først man er gravid.

Zoneterapi som gravid og hvad forskel det kan gøre i forhold igangsættelse af fødslen

Jeg startede i sin tid til zoneterapi, og inden jeg overhovedet var gravid, da jeg havde nogle smerter i lænden. Jeg erfarede hurtigt, at her kunne jeg få svar på mange af de ting jeg gik med i hverdagen. Stress, personlige ting, vitaminmangel, mit generelle velbefindende, smerter etc. Da jeg blev gravid bookede jeg mine sædvanlige timer hos Lise fra Sanselig, da jeg havde slem kvalme og var utrolig træt, hvilket hendes behandling heldigvis kunne afhjælpe.

Jeg havde første zoneterapi som gravid i uge 7 og har løbende gået der siden. Først med fokus på den altoverskyggende kvalme og senere hen min fordøjelse, smerter i lænd og bækken, væskeophobninger og hormonelle ubalancer.

Zoneterapi som gravid mod kvalme, smerter og hormonelle ubalancer

Løbende har vi også haft et hav af spændende snakke. Det har vi nu hver gang og jeg går altid klogere derfra. Zoneterapi har nemlig den fordel, at man kan bruge det aktivt op til en fødsel. Både i forhold til afspænding, så kroppen har de bedste betingelser for at gå i fødsel naturligt men også selve modningsprocessen.

Det er nemlig sådan, at jeg med Sylvester gik over tid. Så meget, at jeg faktisk blev sat medicinsk igang. Det vil jeg selvfølgelig gerne undgå denne gang, med mindre hun ikke trives inde i maven, og derfor arbejder vi allerede nu med forberedelserne til fødslen. Fra uge 34, hvilket er lige om lidt, kan vi gå mere aktivt til værks, så modningsprocessen hjælpes på vej. Det glæder jeg mig helt åndssvagt meget til.

Zoneterapi som gravid med fokus på naturlig igangsættelse

De fleste, som oplever at gå over tid, undersøger først mulighederne for hjælp, når de er utålmodige og bare gerne vil gå naturligt igang. Som regel skal man tænke i de baner langt tidligere, og det er netop det som Lise fra Sanselig og jeg arbejder på lige nu. Med små 9 uger tilbage kan vi sagtens så småt gå igang.

Jeg ved selvfølgelig ikke hvad vi ender ud med, men jeg glæder mig til at tage jer med på min lille fødselsforberedelserejse. Ikke mindst at dele mine resultater og hvilken forskel det gjorde i forhold til fødselstidspunktet. Der er så mange ting jeg gerne vil gøre anderledes denne gang, da jeg slet ikke prioriterede mit helbred sidst. Netop derfor tror jeg også min oplevelse blev så langtrukken og besværet. I dag kombinerer jeg yoga med zoneterapi og forsøger at gøre alt, hvad jeg kan, for at lette processen op til og undervejs. Jeg vil så gerne have en oplevelse af at være til stede denne gang og ikke at miste mig selv.

Zoneterapi er i hvert fald der, hvor jeg lader op og spænder af, og Lise kan altid fortælle mig om min krop er på rette vej eller der er områder, der mangler fokus. Vi snakker helt i detaljer i forhold til min fordøjelse, hvilke fødevarer, der kunne gavne på nuværende tidspunkt samt min generelle balance, som er blevet meget bedre, hvis blot vi kigger få måneder tilbage.

Behandlinger hver anden uge med fokus på den kommende fødsel

Lige nu kører vi behandlinger ca. hver anden uge med henblik på zoneterapi som gravid – netop fordi jeg står overfor én af kroppens største bedrifter. Når vi nærmer os termin tager jeg Rasmus med, så kan han lære nogle af de effektive trykpunkter. Både i forhold til at sætte gang i fødslen, men også som afspænding, når veerne tager til. Lise fra Sanselig har lavet denne fødselshjælpsguide til gravide og deres partnere, som er guld værd. Den er i hvert fald bogmærket hos mig. Her kan manden lære hvilke punkter, der virker smertelindrende samt afslappende i fødselsprocessen. Det kan dog være en god idé lige at teste dem af inden, så I begge er forberedte.

Er der nogle af jer, der går til zoneterapi som gravid? Eller uden at være gravide? Har I mon også brugt det til nyfødte babyer? Enten hos en behandler eller derhjemme hos jer selv? 

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmode om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments