Sådan sammensætter du den perfekte billedvæg

Sådan sammensætter du den perfekte billedvæg 1

Sådan sammensætter du den perfekte billedvæg 2

God formiddag! Så er det tirsdag. Dåben nærmer sig med hastige skridt, men inden dagen står på de sidste forberedelser, vil jeg lige vise jer vores nye billedvæg. Eller rettere sagt: Vores to nye billedvægge. Vi har nemlig både lavet en i stuen og en i soveværelset.

Det kom sig af, at vi henover sommerferien trængte til lidt fornyelse. De mørke vægge var ved at drive os til vanvid, og efter at have prøvet 6 forskellige farver af herhjemme, endte vi med den simple og lyse farve fra Jotun. Det er helt vildt, hvordan det har ændret hele lejlighedens udtryk, og derfor fik vi selvfølgelig også lyst til at eksperimentere lidt med en billedvæg, som gør sig så fint hjemme hos andre.


Koden ”danicachloedk” giver 25% rabat hos DESENIO mellem tirsdag den 4. september (altså fra i dag). til torsdag den 6. september. *Gælder ikke plakater mærket med handpicked/collaboration eller rammer.

billedvæg

billedvæg

Vi gik fra at have store rammer og plakater hængende over alt til pludselig at skulle lave den perfekte billedvæg. Spørg lige om vi først var udfordret..

Man kommer nemlig lidt mere på arbejde, når man har flere billeder, der skal sammensættes, og derfor vil jeg i dag prøve at dele mine bedste tips til sammensætning og opsætning af en billedvæg. Måske I selv har overvejet at lave en billedvæg, men ikke helt ved, hvor I skal starte?

billedvæg

Sådan sammensætter du den perfekte billedvæg:

1. Først og fremmest skal du blive enig med dig selv om hvilken væg du vil satse på. Det kan være en god idé at kigge alle værelser igennem og bestemme sig for om møblerne skal stå sådan permanent eller om man står overfor en forandring snart. Når man har et udgangspunkt, er det nemmere at vælge de rigtige plakater ud.

2. Har du at gøre med en malet væg som hos os eller er den hvid? Og er det filt eller savsmuldstapet? Nogle plakater gør sig bedst med bestemte farver, ligesom at nogle rammer fremhæver væggen eller det modsatte. Da vi netop havde farvet vores vægge lysere, gik vi efter nogle plakater, der var flotte, men ikke stjal alt fokus i rummene.

billedvæg

3. Hvordan skal billederne hænge? På lige linje eller forskudt? Og hvad med mellemrum imellem billederne? En god idé, og det vi gjorde, var, at lægge alle billederne på gulvet. Rasmus målte afstanden mellem billederne, så vi var sikker på det spillede, når det kom op. Et godt pejlemærke er at holde det på en 5-7 cm mellem billederne. Alternativt kan man blot hænge ét op ad gangen og tage valget fra gang til gang, hvis man er til den impulsive opsætning.

4. Det kan være en god idé at vælge rammer i samme farver og nuancer, hvis ikke du vil have billedvæggen tager for meget fokus. Sådan foretrækker vi det. Er du mere til det kunstneristiske look, kan det sagtens fungere godt med en masse forskelige materialer og udtryk.

billedvæg

5. Gør op med dig selv, hvad du er til. Vil du have plakater i samme nuance eller mikse på kryds og tværs? Er du til det simple og rolige eller mere en gallerivæg, som skal dominere rummet? Det gode ved billedvægge er, at man kan nøjes med at skifte plakaterne og på den måde give rummene nyt liv uden at skulle bruge en formue.

Vi endte med følgende plakater til stuen: ABSTRACT NUDES NO2 PLAKAT str 50X70 cm, BAMBOO TWIG PLAKAT str 50X70 cm, WABI-SABI PLAKAT str 30X40 cm, CHERRY BLOSSOM CLOSE UP PLAKAT str 30X40 cm og LINE POPPIES PLAKAT str 30X40 cm.

Til soveværelset endte vi med de her plakater: BOQUET ONE PLAKAT str 30X40 cm, DREAMS PLAKAT str 30X40 cm, DUSTY ROSE PLAKAT str 70X100 cm og BALANCE PLAKAT str 50X70 cm.

billedvæg

Måske I også er blevet inspireret til lidt nyt til væggene? I får nemlig lige nu, mellem den 4. septemer til den 6. september, 25 % hos DESENIO ved brug af koden “danicachloedk”. Koden gælder ikke plakater mærket med handpicked/collaboration eller rammer, men altså langt de fleste af slagsen, hvorfor det bare er med at klikke løs.

God tirsdag!


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments