En STOR bolig-makeover: Fra nybyg til et personligt (fri)rum

Luxaflex Duette gardiner

Annonce

Vi har boet i vores lille lejlighed siden 2014. Faktisk var vi de første, der i sin tid flyttede ind i netop den her lejlighed, hvilket selvfølgelig betyder det hele er meget nyt med uinspirerende løsninger. I ved.. standard køkken i hvidt laminat, betonlofter og et klassisk lakeret trægulv.

Det har siden dag 1 været svært at gøre det hyggeligt, og vi faldt de første år både i lamelfælden og “vi gør bare som de andre lejligheder”. Klassisk udvikling, når man kommer fra noget gammelt og charmerende til nyt, nyt, nyt.

Luxaflex Duette gardiner

Fra nybygget lejlighed på Bryggen til en mere hjertevarm løsning

Det betød, at her i mange år var lidt tomt kombineret med en kontorvibe. Siden prøvede vi flere vægfarver af, før vi i 2018 endte med den her farve, som jeg stadig elsker her nogle år efter. Det er Tidløs fra Jotun Lady, skulle du også mangle den helt rigtige rolige varme farve.

Vi fik også rykket rundt, købt nogle tæpper og senest har jeg fået flere farver ind, som i sig selv gør meget for hyggen. MEN! Der har hele tiden manglet noget.. Det der særlige element, som fuldender et rum og som man først forstår, når man har det hjemme hos sig selv.

Luxaflex SEA stofgardiner
Luxaflex SEA stofgardiner

Det helt særlige element, der ændrer udtrykket i vores hjem

Det helt særlige var i vores tilfælde nye gardiner i hele lejligheden. Og når jeg skriver gardiner, mener jeg både de elektriske Duette gardiner (som man styrer med sin telefon eller fjernbetjening) og de pæne stofgardiner i vores stue.

Altsammen fra gode og dygtige Luxaflex, som jeg har allieret mig med. Vi har selv betalt, men fået rabat på både gardiner og opsætning. Bare så den del er på det rene.

Mit ønske om en ny, og mere brugbar gardinløsning, kom sig af jeg var hjemme hos Emily Salomon for at skyde billeder. De har nemlig de pæneste Luxaflex gardiner i hele lejligheden, og fordi de også bor i nybyg her på Bryggen, kunne jeg pludselig se det for mig. Det var jo lige præcis noget ala det vi manglede i vores lille hjem.

Luxaflex SEA stofgardiner

Luxaflex kom på besøg, og vi fandt vores nye gardiner

2 uger efter kom de søde mennesker fra Luxaflex forbi med verdens største gardinbog og med en hulens masse stofprøver. Jeg var lige ved at give op på forhånd, for hvordan sikrer man sig, at man får investeret i lige præcis den slags gardiner og de farver, som man bliver glad for i mange år?

Heldigvis var Birgitte meget hjælpsom, og vi fik på en time lagt os fast på både model og farver..

Luxaflex Duette mørklægningsgardiner

Således har vi fået:

Duette gardiner i soveværelse og børneværelse. De er begge med mørklægning, og har én farve indvendigt og en hvid farve udvendigt, så det udefra set ikke ligner et cirkus herinde. Vi valgte en pæn nudefarve til begge rum.

I stuen og køkkenalrum valgte vi også Duette gardiner, men uden mørklægning. I køkkenet endte vi med en støvet grå-grøn farve, som er helt utrolig smuk (og stadig hvid, hvis man kigger ind ude fra gaden), og i stuen en varm og meget lys ferskenfarve. Begge farver er meget sarte, men giver lidt varme og hygge – fremfor hvis vi bare havde valgt grå eller hvid.

Alle Duette gardiner er valgt med motor, og det er nok det mest smarte nogensinde. Man kan også vælge dem uden, men så mister man muligheden for at indstille det hele automatisk, så det følger solopgang og solnedgang eller hvilke tidspunkter man nu indstiller det til.

Luxaflex elektriske gardiner
Luxaflex Duette mørklægningsgardiner

Fra elektriske Duette gardiner til mørklægningsgardiner og stofgardiner med et grønt fokus

Derudover kan man, hvis man er på ferie, køre dem op og ned løbende, så det ligner nogle er hjemme. Og så er jeg bare fan af alt der gør vores hverdag nemmere. Det er tilfældet her. Jeg elsker vi nu kan skærme for folk, der går forbi, men stadig få lys ind.

Duette gardinerne er lavet således, at temperaturen reguleres i rummet, hvilket var enormt dejligt under hedebølgen. De dæmper også støjen fra vejen, og så filtrerer de dagslyset, der nu er mere blødt og behageligt.

Lys kan på mange måder forvandle et hjem, og derfor kan det være en god idé ikke kun at tænke i afskærmning, men også i de løsninger, der giver det bedste og mest behagelige lys.

Det smarte er, at Luxaflex kommer ud og måler op. Alle vinduer – selv de skæve og dem langt oppe i loftet, kan få en god skræddersyet løsning. Det er smart! Du finder din nærmeste Luxaflex forhandler her.

Luxaflex Duette mørklægningsgardiner

Tænk både i smarte gardiner, men også den løsning, der giver det bedste lys

MEN.. udover Duette, som vi nu har hængende i alle vinduer, så drømte jeg også om stofgardiner, og det var straks sværere at vælge. Mest af alt fordi det aldrig er noget vi har haft før.

Vi endte med “Sea” kollektionen, der netop nu er nomineret i Design Awards 2020 i kategorien Årets grønne produkt. Og det er den fordi 50% er lavet af genvundet plast indsamlet fra strande og kyststrækninger rundt om i verden.

Det synes jeg simpelthen er så sejt og godt gået, og jeg håber sådan det er fremtiden for mange virksomheder. Tænk hvad man egentligt kan producere af affald, hvis blot man tør tænke stort nok.

Luxaflex SEA stofgardiner

SEA kollektionen fra Luxaflex er lavet af genvundet plast indsamlet fra strande verden over

Det giver en struktur til stoffet, og jeg beundrer dem hver dag. Både for den meget fine naturfarve (vi har valgt den tredje mest lyse), men også fordi jeg forestiller mig, hvordan et hold mennesker har samlet det her affald op på strandene, som nu udgør en stor del af vores gardiner.

Vi valgte gardinerne uden motor, da det ikke var nødvendigt, når vi har det på Duette. Det eneste men er, at jeg nu fortryder vi ikke også valgte at få stofgardiner i vores køkken.

Med den store forskel det gør for et rum, tænker jeg næsten det må komme på sigt.. Og hvor er jeg glad for vi ventede på den rigtige løsning og investerede nogle penge heri.

Det kræver selvfølgelig man ikke flytter efter 6 måneder, da gardinerne jo kun passer hertil, men der er alverden til forskel på den skræddersyede løsning og så de gardiner man køber billigt og selv hænger op. Det ved jeg nu, hvor vi har det pragtfulde og smarte resultat foran os hver eneste dag.

En STOR bolig-makeover: Fra nybyg til et personligt (fri)rum 1

Nu har jeg fået blod på tanden.. Vi vil nemlig gerne blive boende her mange år endnu

Gardinløsningen har sat noget igang i mig. Jeg er opsat på at gøre vores lille lejlighed til et gennemtænkt sted med hyggelige løsninger. Jeg kan sagtens se mig selv bor her til børnene er store. Så længe vi tænker kreativt og smart. Det er trods alt “bare” en 3-værelses, men hvor der er vilje (og tænkt kreativt), er der vej.

Drømmer du også om en gennemgribende forandring, der både gør hjemmet mere hyggeligt og smart, så hiv fat i din nærmeste Luxaflex forhandler.  

De laver alle gardintyper efter mål og ønske. Materiale, farve og tykkelse vælger man selv, og der er mange flere muligheder end dem vi endte med. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Har det ikke bare gjort de nybyggede rum mere hyggelige? Har du også valgt en smart gardinløsning til dit hjem eller drømmer du måske om det i fremtiden?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

11 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments