Før og efter: At male en væg i en anden farve

male en væg en anden farve

Jeg overraskes hver gang, men maling kan om noget forvandle et hjem. Man kan købe nok så mange møbler og nips, men maler man bare en enkelt væg i en markant farve, er det som at træde ind i en helt ny stue.

Jeg håber mit indlæg kan fungere som inspiration til om man skal male en væg i en anden farve eller ej, og sig endelig til, hvis I har spørgsmål.

SKAL MAN MALE EN VÆG EN ANDEN FARVE? INSPIRATION TIL FARVEVALG

Vi malede vores vægge for første gang i 2014, lige efter vi var flyttet ind. Jeg kan huske vi selv valgte farven på farvekortet, og jeg var forelsket i den i det sekund den kom op på væggen. Nøj, hvor var den smuk. Jeg tror heller aldrig jeg har fået så mange spørgsmål fra jer og kan nærmest vores gamle farvekode i hovedet (S5005 R20B).

male en væg en anden farve
male en væg en anden farve

Men alting kommer til en ende, og min første store farveforelskelse ophørte fra den ene dag til den anden. Lige pludselig blev jeg træt af den. Den var lidt slidt og mat, og jeg savnede mere drama. Ja, jeg elsker markante vægge, og vores gamle var i den modsatte ende. Nemlig utrolig pæn, lys og endda til den feminine side.

Læs også:

Jeg har fået en tandblegning igen. Se resultatet HER

Så jeg søgte nettet og især Pinterest tynd for inspiration. I lang tid troede jeg at vi skulle have blå vægge. Gerne petroleumsblå. MEN! Det blev ikke den.

Vi er nemlig i den grad tiltrukket af planter og grønt lige nu, som derfor endte vi ud i en mørkegrøn urban jungle stemning. Det er en markant farve, men samtidigt en rolig og simpel farve, der fungerer godt i vores store stue.

male en væg en anden farve

Vi kiggede farvekortet igennem igen og fandt den rette. Det skal lige siges at vi ikke gider køberspecialudviklede farver hos de store farvehandlere. Det er ALT for dyrt. En simpel farvekode kan fåes de fleste steder, og det er altså lidt nemmere, hvis man forsøger at få den bedste pris.

Jeg havde dog ikke den samme oplevelse, som da vi malede vores vægge sidst. I det sekund farven ramte væggen fortrød jeg. Den var jo pludselig græsgrøn og slet ikke det jeg havde forestillet mig. Heldigvis er jeg blevet bedre til at tage det roligt og stole på processen undervejs, og farven endte jo alligevel med at blive som vi vil have det. Det skulle bare lige tørre først.

male en væg en anden farve

Nu drømmer jeg så bare om grå velourmøbler og en barvogn, som vil supplere de maskuline vægge godt. Om det ender med det ved jeg ikke, men det er altid sjovt at drømme.

Tæppet er faktisk helt nyt og en favorit allerede. Men kan være andet end fan til den pris? Vasen har jeg også netop klikket hjem til en meget lav pris. Hurra for budgetvenlige løsninger!

Således skrev jeg et helt blogindlæg om vores maleprojekt. Resten af lejligheden er også blevet malet (bare i hvid), da vores vægge var fyldt med sorte håndaftryk, tegninger og ridser. Det er som om vi er flyttet ind på ny.

Til de nysgerrige er farvekoden på de mørkegrønne vægge S7020 – B90G (Vægmaling 5 Ekstra). Sidstnævnte er åbenbart vigtigt at nævne, siger Rasmus, men jeg har ingen idé om hvorfor ?

Har I farvet nogle vægge hjemme hos jer eller er I blevet inspireret til at male en væg en anden farve?


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

13 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments