Tyngdepose og babysøvn..

Reklamelinks

Tyngdepose

Som lovet hermed en anmeldelse af vores tyngdepose (I finder den her), som vi købte for nogle uger tilbage. Købet foretog vi os på baggrund af en periode med frustrerende nætter og minimalt med søvn i løbet af dagen. Jeg får dog ét spørgsmål igen og igen. Gør det en forskel og kan det betale sig at anskaffe en? Det korte svar er: JA. Den har hjulpet i vores tilfælde og nedenfor fortæller jeg hvorfor.

Test af tyngdepose og den store forskel det har gjort herhjemme

Først og fremmest. En tyngdepose skaber ikke mirakler for alle. Jeg har fået i omegnen af 100 privatbeskeder om hvordan den har fungeret hjemme hos jer. Ca. 80 % af jer er meget glade for den. 10 % synes den er et mirakel og så er der 10 %, hvor den ikke har gjort en mærkbar forskel.

Tyngdepose

HELDIGVIS er der søvngaranti, så hvis man ikke opnår gode resultater, kan man returnere den indenfor 30 dage og man får halvdelen af beløbet igen. Det vil selvfølgelig være skønt, hvis det var hele beløbet, men dragten får selvfølgelig også hurtigt slid.

Læs også:
Uld til baby? Hvornår og hvorfor? Få min uldguide her

Alternativt kan man leje den til 199 kr./måneden, hvilket på kort sigt er billigere, men på længere sigt dyrere, hvis man nu bliver glad for den. Vi købte den til fuld pris, og forestiller os vi kommer til at bruge den så længe hun kan være i den. Vi har købt den dragt, der hedder 6 måneder til 2 år, som I finder HER. UPDATE: Nola er nu 1,5 år og bruger den stadigvæk alle nætter og til lur.

Dengang vi var desperate og maksimalt presset på søvn

Jeg husker tydeligt den dag vi bestilte den. Det var efter den hårdeste uge i Nolas korte liv. Vi sov ikke ret meget. Om natten vågnede hun konstant, fordi hun var kommet rundt på maven eller fordi hendes krop var urolig. Og når hun vågnende var hun ked af det.

Som følge deraf skulle hun enten have flaske (som gav tryghed) eller sutten. Det kunne være alt fra 10 til 50 gange på en nat. Vi nåede forbi en kiropraktor, vi bestilte tid hos ørelægen og købte vores tyngdepose (find den her), som blev sendt samme dag.

Jeg kunne ærlig talt ikke vente og var klar til at køre til Aarhus bare for at få den hjem samme dag. Heldigvis ankom den allerede under 24 timer efter bestilling, hvilket seriøst var den bedste besked nogensinde, ha! Det er skørt, hvordan man kan blive så glad for noget man endnu ikke vidste om virkede, men desperate times you know..

Tyngdepose

Da hun fik tyngdeposen på for første gang

Det var ligesom juleaften, da vi lagde hende ned i den første gang. Hun forstod selvfølgelig ingenting, men allerede under første putteseance gjorde den en stor forskel. Hvor vi førhen kunne bruge en time eller mere, fordi hun spjættede eller fik vendt sig, tog det pludselig kun 5-10 minutter. Faktisk har det været sådan i den lille måned, vi har haft den herhjemme.

Det har selvfølgelig ikke noget med søvnen at gøre som sådan, men at den kan gøre putteritualet så overskueligt og nemt, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Det handler i høj grad om den tyngde og ro den giver hende i kroppen.

I dag er det tydeligt at se, at så snart hun får den på, slapper hun komplet af. Hun ved den betyder sovetid, og således synes jeg faktisk vi har fået skabt et godt søvnritual.

Men hvordan går det med selve søvnen? Jeg skal være ærlig og sige, at den ikke har skabt mirakler for os. Forstået på den måde, at hun ikke sover igennem uden nogle opvågninger, men hvilke babyer gør også lige det? Altså udover Sylvester i den alder… Vi er dog, på en god nat, nede på en enkel opvågning, og det synes jeg altså er flot. UPDATE: Hun begyndte at sove igennem omkring 1 år. Vi kan mærke tydeligt forskel, hvis hun sover uden tyngdeposen. Så sover hun hverken lige så godt eller tungt.

Tyngdepose

Nolas søvnrutine i løbet af 24 timer

Kl. 18/18.30: Bliver puttet til natten med en flaske. Falder i søvn af sig selv efter kort tid.

Kl. 22/23: Får første natflaske, når vi går i seng.

Kl. 04: Får sin anden natflaske. Sover videre bagefter.

Kl. 06/07: Står op.

Det er selvfølgelig ikke alle nætter, der ser sådan ud. Hvis hun har kløende gummer eller en mave, der driller eller er lidt småsyg, er hun mere pylret og vågner flere gange. Der kommer dog flere af de gode nætter, og vi håber sådan det er fordi hun er ved at finde en god rutine.

Lurerne om dagen kontra nattesøvnen

Lurerne om dagen er en anden ting. Måske skyldes det også, at hun faktisk som regel får en god nattesøvn, og derfor ikke har brug for det store i løbet af dagen. Hun plejer at blive træt og klar til første lur omkring 08.30. Den får hun enten i slyngevuggen eller klapvognen. Et par gange om ugen kan den (eller den næste) være en time eller mere.

Det er dog mere normalt, at de alle tre ligger på ca. 30 minutter, og således sover hun samlet set omkring halvanden time gennem hele dagen. Hendes storebror var lige sådan, og det er helt okay. Hun er heldigvis for det meste glad, og rammer først ulvetimen omkring 16 tiden indtil hun skal sove, hvilket giver god mening nu hun er så træt.

Tyngdepose

Hun bliver for det meste også puttet i tyngdeposen om dagen. Dog kun hvis hun sover indenfor, da hun ikke kan ligge i den i klapvognen. Jeg tager den som regel også med, hvis vi er på besøg hos andre. Når hun er svær at få til at putte, er det som regel fordi hun ikke har den på.

Hun har vænnet sig til tyngden, der føles som en en berolingende hånd på brystet, og derfor kan den være svær at mangle. “Men er du så ikke bange for det bliver en dårlig vane med tiden?“. Nej, overhovedet ikke. Den har virkelig gjort vores liv nemmere og Nolas søvn tungere. Jeg tror ikke på babyer og dårlige vaner. Whatever works og giver god søvn, er det vigtigste. Alle børn er forskellige og har behov for forskellige ritualer.

Kort fortal om vores tyngdepose og hvorfor vi købte én

Vi valgte at købe én, fordi jeg kunne fornemme at folk havde gode erfaringer. Jeg blev nysgerrig (og desperat), og vi valgte så at investere i en. Den er udviklet og lavet af et forældrepar fra Aarhus, der havde alt for meget natterenderi med deres baby. De erfarede, efter at have prøvet tusinde forskellige ting, at følelsen af tyngde og en omslutning af kroppen i form af en sovepose, fungerede godt.

Deraf begyndte de at udvikle deres egen udgave i 2013, da de ikke mente det kunne være normalt eller sundt – hverken for babyer eller for forældre, at sove så lidt og så dårligt. Selvom børn er forskellige, og nogle bare aldrig kommer til at sove super godt, kan man prøve sig frem.

Tyngdepose

Flere af de grunde til vi købte en tyngdepose:

 • Hjælper babyer, der vågner mange gange om natten, og har svært ved at falde i søvn og sover korte lure.
 • Tyngden skaber et dybt og omsluttende tryk, der beroliger nervesystemet og giver ro i aktive arme og ben.
 • Hjælper med at etablere en sundere søvnrytme med længere søvnintervaller.
 • Effektiv i alle sovestillinger: tyngden består af 700 gr. små granulatkugler, der vil stimulere og berolige nervesystemet, uanset om din baby ligger på ryggen, siden eller på maven.
 • Designet til “varme” babyer: bambus materialet og ventilationsområdet giver stor luftcirkulation.
 • Sikkerhedsgodkendt og fremstillet af Oeko-Tex® 100 certificerede materialer.
For os har den været pengene værd og gjort en forskel

Så JA! For os er den pengene værd, selvom den er dyr, og det gjorde ondt i pengepungen. Jeg håber sådan den bliver ved med at have den effekt. De skriver selv man skal give det nogle uger, da man ikke blot kan forvente den virker fra dag 1. Nola skulle også lige lære at forstå, at når den kom på skulle hun sove, og nu ved hun det, så snart hun bliver lagt i den.

Man kan få den i alle aldre. Se bare her. Helt fra nyfødt til Nolas alder og faktisk helt op til 6 år. Der findes en svøbepose til de helt små, en sovepose fra 6 måneder til 2 år, en sovedragt fra 17 måneder til 4 år og en sovevest fra 2 år til 6 år.

Hvis I har nogle spørgsmål til vores tyngdepose eller andet i forhold til babysøvn, må I endelig skrive en kommentar. Det skal lige nævnes, at Nola ikke har noget med ørerne, og kiropraktoren sagde det var småting, der skulle rettes, så det havde ikke nogen sammenhæng med det.

Hun er bare en energisk pige, der udvikler sig hele tiden og har svært ved at finde ro i kroppen. Derfor tror jeg også den fungerer så godt for os.

Har I prøvet en tyngdepose eller lignende soveposer? Måske et andet søvntip? Hvordan fungerede det? Får I jeres nattesøvn eller har I også haft desperate tider?

PSST… Følg med på min personlige Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke fra mit liv som mor til to små tornadoer.

Skriv en kommentar

 

23 kommentarer

 1. Det her virker rimeligt sygt, undskyld! Men hvorfor bærer du ikke dit barn på dig? De fleste børn sover unaturligt fordi de bliver lagt væk fra deres primære omsorgsperson. Personligt har jeg båret mine nu 2 børn i slynge og haft en konstant kropskontakt med dem de første 6 måneder, og ingen af dem har på noget tidspunkt grædt besynderligt som spædbørn. Heller ikke i løbet af natten da jeg valgte at samsove med dem. Synes virkelig det er ærgeligt at man ikke følger de naturligvis instinkter og lader en industri fortælle sig at vi har brug for en masse materielle ting til at klare det som i virkeligheden er det mest naturlige i verden. Undskyld hvis jeg støder dig, men synes det er ærgeligt at man konstant reklamerer for mere overforbrug og unødvendige ting til at passe sit barn

  1. Måske er det bare virkelig ‘sygt’ at skrive til et andet menneske, at det, hun gør for sit barn, er sygt? Måske er du bare en rimelig snævertsynet fordømmende type?
   Ingen af mine børn har gidet blive båret eller samsove.
   Kunne det tænkes, at børn er forskellige – forældre ligeså?

  2. Ved du hvad der er sygt her? Det er DIN forfærdelige holdning til andre mødre og de valg de har taget for deres børns skyld. Hold nu kæft, hvor gør en kommentar som din mig harm, og der skal altså meget til! Du er én af grundene til så mange mødre render rundt med følelsen af dårlig samvittighed. Og hvad ved du egentlig om mit liv som mor? Du har da ingen anelse om jeg bærer mit barn i dets vågne timer? Eller hvor meget hun græder? Eller hvordan hun har det? Bor du her? Kender du mig?

   Jeg gider faktisk ikke indgå i en diskussion med dig, da det er laaaangt under mit niveau. Jeg synes mere du skulle fokusere på, hvad du ender med at give videre til dine egne børn, hvis din vigtigste aktivitet er at skrive fordømmende beskeder til mennesker, du ikke kender. Det er det eneste skræmmende og uhyggelige her. Jesus christ!

   Nu vil jeg smutte ind i soveværelset, finde min Godnat og Sov Godt bog frem og drikke en masse vin, mens min baby skriger sig selv i søvn. Det plejer at virke bedre end slyngen.. Denne besked er skrevet med en vis ironi, hvis nu du skulle være i tvivl 🙄

  3. Hold nu kæft, en omgang fordømmende pladder! Hvad skal det gøre godt for at skrive sådan noget til et menneske? Ville du have givet Danica den samme svada ansigt til ansigt?
   Børn er forskellige, forældre er forskellige, familier er forskellige. Det har jeg lært efter at være blevet mor. Jeg har aldrig båret min søn i vikle og vi samsover heller ikke. Knægten fik sut, da han var 4 dage gammel. Vi startede på grød, da han var 4 måneder og han stoppede selv med amning, da han var 7 måneder. Vi har ikke gjort os i BLW. Sikke nogle dårlige forældre vi er, hva? Man træffer sine egne bevidste valg som forælder, og det rager ikke andre hvorfor man vælger som man gør! Du trænger virkelig til et kursus i grundlæggende opdragelse eller noget lignende!
   Danica, du er for sej og en inspiration! <3

  4. Hvad dælen berettiger dig til at prædike rigtigt og forkert? Heldigvis er vi blevet klogere med tiden og tør den dag i dag at tage hjælpemidler i brug eller spørge om hjælp, når der er noget vi kæmper med, og det er helt ok! For muligheden er der! Det er det hjælpemidlerne er udviklet til! Og det er for alles bedste, så længe det føles rigtigt for familien selv.
   Og til dig søde og smukke Danica: hvor er du sej, og hvor gør du bare det helt rigtige ved at mærke efter og lytte til dine egne instinkter omkring hvad lille Nola og jeres familie har brug for! Kærlighed til jer :-*

  5. Kommentarer som denne er så vanvittig provokerende og sårende, at jeg bliver nødt til at ‘svare’. Jeg har selv en 4 mdr gammel baby som kun sover 30 min. om dagen og vågner hver time hele natten igennem. Han finder ikke ro i vikle, for meget hud til hud kontakt bryder han sig heller ikke om og han HADER samsovning. Tilgengæld finder han ro i sin slyngevugge med sin tyngdepose. Så jeg ved ikke hvad det er for nogle ‘naturlige instinkter’ du mener der ikke bliver efterlevet? Jeg ville ønske min søn gad vikle, samsovning osv. men han bryder sig ikke om det. Din kommentar er sårende, moraliserende og ubrugelig!

 2. Som mor til et for tidligt født barn, bliver jeg rigtig ked af ovenstående kommentar. Mit barn er blevet båret i slynge og vi samsover (og så selvom hun har rundet de 5 år). Samtidig har vi haft gode oplevelser med dyner, lavet i samme princip som posen her. Dét virker og nogle børn har bare et større behov for tryghed en andre og der er en tyngdepose en rigtig god løsning.

 3. Hvordan kan NOGEN sætte sig ind i andres sted og liv, og føle sig berettiget til af fortælle dem hvad de gør forkert som mor? Som forældre?

  Det er da så stenalder påtager, hvis du ikke nu i 2018 kan indse at der endelig findes hjælpemidler som kan hjælpe både forældre og børn i forskellige situationer – tyngdepose, sut, legetøj, barnevogne, flaske mm. Altså så mener du også en flaske er forkert for en mor som ikke kan få en amning om af køre, og barnet så bare må indfinde sig med naturens gang og skrige af sult, eller hvordan ANNAMARIA?

  Sikke en ærgeligt kommentar, til en mor (og andre mødre) der kun vil gøre det aller bedste for deres små!

  Btw. Danica så har jeg endelig fået sendt en mail til tyngdeposen.dk efter lang tids overvejelse – tak for dig 🧡

 4. Det er en virtuel verden det her heldigvis. Du går netop ind i en diskussion og især med det sprogbrug. Desuden vælger du at være en offentlig person og konstant brokke dig offentligt over hvor hårdt det er at være mor hvilket jeg synes er enormt ærgerligt ☹️ Men godnat og er ked af at der ikke skal mere til at få folk helt op at køre

  1. Heldigvis? Og det undskylder dine ord? 😂Jeg tror kommentarfeltet vidner om, hvem der er galt på den her.

   Jeg elsker hvordan mennesker som dig altid begrunder deres angreb med “men du er jo en offentlig person”..

   Og siden du overhovedet gider læse min blog, og følge med på mine sociale kanaler, hvilket undrer mig med de tanker du har om mig, vil du også vide, at jeg på ingen måder KONSTANT brokker mig over hvor hårdt det er at være mor.

   Du skal virkelig vide, at din kommentar ikke rammer mig der hvor det gør ondt. Det har faktisk den modsatte effekt. Der er intet du kan sige til mig, der kan give mig følelsen af jeg er en dårlig mor. Det kunne aldrig falde mig ind at kommentere på de midler du tager i brug eller hvordan du er mor. Jeg synes det er dybt sørgeligt, at du tror det er normalt at skrive sådan til et andet menneske. Virtuelt eller ej. Det er efter min mening dårlig opdragelse 🤷🏻‍♀️

   Godnat og sov godt 😀

   1. Har på intet tidspunkt sagt du er en dårlig mor, det er noget du desværre selv tolker. Og er bestemt ikke ude på at ramme nogen, men blot ude på at konstatere at jeg synes det ærgerligt at vi lever i en materiel verden og vores børn fra baby bliver bombarderet med ting som i min optik virkelig er unødvendige. Og hvis du har følelsen af at du er en bedre mor end mig, så er det da bare dejligt for dig 😊

    1. Prøv lige at gå ud og tag nogle andre briller på og kom så tilbage og læs dine kommentarer igen 🙃

     1. I lige måde 😊 og prøv at se dit eget sprogbrug efter, før du går amok over mit

   2. Men hvorfor læser du så med Annamaria? Hvis du er træt af at Danica brokker sig og bruger hjælpemidler, så find en da en anden blog?
    Naturlighed er også en konstruktion. Fordi det er naturligt for dig, er det ikke for alle. Jeg synes det er synd og skam, at mødre basher og skammer andre ud – da er da mindst ligeså meget brok, som det Du anklager Danica for. Jeg forstår godt, at man bliver bange for at spørger om hjælp, hvis der findes mange som dig

    1. Det er ærgerligt at folk går så meget amok over kritik. Især når det er på nettet.. tydeligvis har det påvirket meget da der flere gange er blevet skrevet om det. Ærgerligt at det skal være sådan..

     1. Prøv du nu lige engang at læse dit opslag en gang til, du skriver: “det virker rimeligt sygt, …” det er da provokerende. Det handler om din måde at snakke til folk. Du kommer ikke med råd, du shamer. Du skriver, at du selv er mor, det er jeg også, så jeg tror godt, at vi kan blive enige om, at det er en sårbar rolle at være i, især med et så lille et barn og minimalt overskud på søvnkontoen. Så er det egentlig bare rart, at man har en lidt mere nuanceret og positivt ordvalg og måde at rette henvendelse.

 5. Hej 😊 vi har en dreng på 4 mdr vågner mange gang om natten og kun sover ganske korte lure, han er ikke som sådan ked af det Om natten men bliver det hvis han ikke for brystet så det bunder i at jeg må amme den halve nat. Om dagen sover han heller ikke ret meget måske højst 3 timer. Mit spørgsmål er hvor sover hun om natten i den? Og kan man ikke bruge den i feks barnevognen? Han sover i sovepose så bliver det for varmt? Jeg er lidt ligesom du beskriver ret desperat efter noget der hjælper så jeg kan få lidt mere søvn.
  Med venlig hilsen Julie

  1. Århh, det lyder hårdt. Hun sover også i den om natten. Den giver hende ro, så hun både falder i søvn på kort tid, men også i forhold til færre opvågninger. Hun har alt mellem 1-2 opvågninger på en god nat.

   Du kan godt bruge den i barnevognen 😀 Den duer dog ikke med vores klapvogn, da hun skal have seler på. Hvis den skal bruges undendørs, vil jeg give uld på inderst. Så burde den holde fint på varmen.

 6. Jeg overveje lidt at prøve én til min dreng på 11 måneder, da han simpelthen er helt tosset motorisk urolig om natten. Men vil lige høre hvor meget bevægelsesfrihed de har I den? Vil de kunne vende sig fra den ene side til den anden eller fra ryg til siden? Min dreng skifter nemlig meget stilling i hans søvn og tror der vil have en negativ effekt, hvis han slet ikke kan flytte på sig.

  1. Det kan de sagtens! Min datter sover på maven i den og sætter sig også op med den på. Den tynger blot nok til, at hun vågner færre gang end uden den. Plus hendes ben basker ikke rundt, som de gjorde før, hvor hun vågnede hele tiden af uro. Så de kan bruge kroppen som før, men får en tyngde på overkroppen, der holder dem mere i den dybe søvn 🧡

   Håber det kunne hjælpe lidt.

 7. Tak for en god beskrivelse af tyngdeposen. Jeg beskriver kort vores udfordringer:
  S er 5 måneder. sover ca fra 21.30-7.30. Hun er oppe og få mad to gange (flaske). Hun vågner ca 8-15 gange ila natten og skal have sutten + en hånd ovenpå benene, som kører rundt. Vi svøber hende, hvilket ikke er optimalt længere, ellers ville armene også køre rundt.
  Hun er ikke vågen som sådan bortset fra når hun får mad, men hun vågner hvis ikke hun får sutten/roen.
  Ofte ender det med at jeg tager hende over så hun sover i vores seng, det giver ikke mere ro, men jeg kan nemmere sove mens jeg har en arm på hende.
  Det har stået på i 1 1/2 måned nu. Indtil da sov hun i 7 timer i streg, fik en flaske og sov 3 timer mere.
  Hun sover i sin seng, som står lige op ad vores, som en bedside crib.
  Om dagen sover hun 3-4 powernaps a 30 min og en lang lur i barnevognen på ca 3 timer.

  Vi er ved at være desperate for at få noget sammenhængende nattesøvn igen.
  Tror du tyngdeposen kan hjælpe, eller er det mon sult, der gør det? Hun er slet ikke interesseret i vælling/grød/mos endnu

  1. Jeg tror helt klart ikke det er sult (uden at vide det 100 %). Hvis hun ikke rigtig spiser, når I tilbyder det, lyder det mere som uro. Det minder mig meget om Nola i den alder. Nogle børn er bare mere urolige og aktive om natten, og har brug for hjælp til at blive i den dybe søvn. Vi har været så glade for tyngdeposen, og bruger den stadigvæk både nat og dag. Den har gjort en stor forskel for os søvnmæssigt. Om ikke andet kan man returnere den indenfor 30 dage, hvis ikke man oplever en forbedring 😊