Gode tips til at finde en lejebolig HURTIGT (og en guide til BoligPortal)

finde en lejebolig

Den her overskrift er måske lidt random, men en dag da jeg sad og brainstormede på fremtidige emner til bloggen, endte mine tanker et helt andet sted. Det startede noget ala;

Jeg er godt nok kommet langt siden studietiden. Tænk at det ikke er mere end 5 år siden vi stadigvæk boede i Aarhus. Dengang havde jeg ikke den store tiltro til mig selv. Men alligevel fik jeg det studiejob hos Boligportal, som jeg elskede. Det var altså et godt job. Og det hjalp os med at finde de lejligheder, vi sidder i nu. Hvis bare folk kendte til de lejeboligtips, jeg gjorde brug af

finde en lejebolig

Læs også:
Min Aarhus guide: 17 skønne ting du skal lave i smilets by
Overvejer du en tur til vidunderlige Antwerpen? Så får du min Antwerpen guide lige HER

Bum. Inspiration til et nyt indlæg, som jeg aldrig havde skænket en tanke tidligere. Nemlig tips til at finde en lejebolig hurtigt. Jeg arbejdede hos BoligPortal i nogle år, da jeg læste på min kandidat i Aarhus. Jeg sad i kundeservice, hjalp med sociale medier og stod for gennemlæsning og godkendelse af alle de lejligheder, der blev oprettet i hele Danmark (altså sammen med et stærkt team af andre fastansatte og studiemedarbejdere).

Gode råd og tips til at finde en lejebolig hurtigst muligt

Telefonen ringede hele tiden. Selvom man ofte endte med Fru Jensen i telefonen, der ikke vidste hvad et login var, var langt de fleste opkald fra frustrerede mennesker, der ville have hjælp til at optimere deres profil, så de kunne finde en lejebolig hurtigt.

finde en lejebolig

Der er intet mere frustrerende end at vide man SKAL finde en lejebolig. Man sidder måske i en nu, som man skal flytte ud af, alt imens uret tikker. What to do? Måske drømmer du bare om at flytte og gerne vil se hvad dit område har at byde på? Eller måske kender du nogen, der er på boligjagt? Ligegyldigt hvad dine grunde er, får du hermed mine, hvis jeg selv skal sige det, afgørende tips til at finde en lejebolig. Både hvad man skal gøre og hvad man slet IKKE skal gøre.

1. Først og fremmest. Der er en massiv konkurrence om lejeboligerne. Især de gode i storbyerne. Der kan nemt komme 100 henvendelser på en specifik bolig på få timer, som vælter udlejeren ned. Hvad kan man gøre for at skille sig ud? På BoligPortal ser udlejeren de første ord af hver henvendelse. Så hvis der står “Hej udlejer. Jeg er vildt interesseret i din bolig…”, er det det første han eller hun ser. Det siger ikke meget om dig som lejer. Derfor kan du skrive “Stabil og rolig kvinde/mand/familie (ikke-rygere og ingen husdyr) søger nyt hjem”. Så lover jeg dig for, at der er 90 % større chance for de spotter dig mellem de mange andre.

2. Inde på BoligPortal findes der noget, der hedder en boligagent. Ved at udfylde den med dine ønsker, får du en mail så snart noget ala det bliver oprettet. Hvis du vil være endnu hurtigere på tasterne, skal du opdatere listevisningerne i dit område. Det gjorde jeg i sin tid, og fandt flere boliger få minutter efter de var oprettet, og hvor jeg var den første der skrev. Ofte resulterede det i udlejeren allerede var på og tilbød en fremvisning hurtigt og før alle andre.

finde en lejebolig

3. Ligesom i dine henvendelser til udlejer, skal du skrive en god profiltekst. Der er nemlig altid link ind til din profil, og hvis den blot består af en kort sætning om du søger bolig, smutter de fleste udlejere videre. Det er en god idé at tilføje et billede af dig eller hvem du søger med, din alder, din profession, om du har kæledyr, er ryger, har børn etc. Det personlige er også vigtigt, og man kan ikke få for mange positive fyldord på. Dog uden det bliver for langt. Alt som stabil, moden, rolig, passer godt på tingene og at du er en god nabo.

4. Der er gode tidspunkter at søge bolig på, og så er der mindre gode. Det absolut værste tidspunkt er op til studiestart. August og september er de mest travle perioder, hvor det omkring december og januar er nemmere. Der vil altid være run på i storbyerne, men der er faktisk tidspunkter, der er bedre end andre. Også i weekenderne, hvor ikke nær så mange er online. Hvis en udlejer lige opretter sin lejlighed der, har du større chance for at komme til først.

5. Hvis du bliver inviteret til en fremvisning (med en masse andre), så mød tidligere op. Gerne 30 minutter til 1 time før. Du kan være heldig udlejer kommer tidligere, eller allerede er der, og du får adgang til lejligheden først. Da vi så den på Bryggen med et hav af andre mennesker, løb jeg op og skrev under som den første (vi havde tjekket plantegningen ud på forhånd og nærstuderet området). Nogle gange trækker de lod, og så er der selvfølgelig ikke andet for end at krydse fingre.

finde en lejebolig

6. Vær vedholdende. Skriv efter den indledende kontakt, at du glæder dig til at se lejligheden. Efter selve fremvisningen kan du skrive, at du elskede den og glæder dig til at høre mere. Alle tricks gælder.

7. Noget af det udlejere mindst vil høre er, at I er en gruppe af studerende, der søger lejlighed. Ord som ung, bofællesskab og studerende sælger bare ikke, og selvom det måske er der du er i livet, kan du komme udover det. Eksempelvis kunne man skrive “Snart færdiguddannet og moden mand på 24 år, med en god økonomi, søger bolig, der passer godt til mit kommende fuldtidsjob. Rolig, seriøs og stabil”. Så kan man altid tage dialogen om at dele senere.

8. At finde en lejebolig er ikke meget anderledes end at søge et job. Det kan til tider føles lige så vanskeligt. Der er din profiltekst din motiverede ansøgning og fremvisningen er din jobsamtale. Klæd dig pænt på, kom i god tid, undersøg området på forhånd, så du ved en masse og kan have en dialog kørende. Vær venlig, rar og nysgerrig.

Jeg ved ikke hvor i livet I er, eller om I selv står overfor en flytning eller kender nogen, der snart skal finde en lejebolig, men i så fald håber jeg I kan bruge ovenstående tricks. Vi har ikke økonomi til at købe, og har altid boet til leje. Det kommer vi nok også til mange år endnu. En dag skal vi flytte igen, og så vil jeg som altid gøre brug af de her tips til at finde en lejebolig. Det virker altså fremragende.

Må jeres lørdag aften være fyldt med gode øjeblikke

Apropos flytning og lejeboliger har jeg i sin tid skrevet et indlæg om dét at rykke teltpælene op og flytte fra den ene ende af landet til den anden.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments