6 tips til mindre børnebrok og gode solråd til de mindste

6 gode solråd til børn

Annonce

“Nej, mor.. Jeg gider ikke.. Det klistrer..”. En sang man kender, har man børn. Nu er vi officielt på vej ind i sæsonen, hvor børn jo helst skal smøres ind hver dag inden de skal sendes afsted i skole eller institution.

Og som regel er det ekstra morgenritual kombineret med lidt morgenstress og et ur, der tikker, hvilket herhjemme er opskriften på en morgen med konflikter. 

6 gode solråd til børn

Læs også:

Jeg er blevet ambassadør for Derma og det er jeg pavestolt over

Børn gider bare ikke stå stille for at få solcreme smurt på. Mine gider i hvert fald ikke. De har jo nærmest ikke engang tålmodighed til at få jakke og sko på. Prøv så at sælge dem ideen om solcreme, åh! Den har ikke altid været nem herhjemme.

6 gode solråd til børn

Jeg er dog blevet klogere, nogen ville sige snedigere, og jeg har luret nogle tricks, heldigvis. Men tricks uden de rette remedier er ikke tricks, hvilket blandt andet er hvorfor jeg er så glad for mit samarbejde med Derma, som laver den bedste solserie til børn i form af Derma Kids.

Vi brugte det også hele sidste år, og jeg fik nogle klare favoritter til de dage, hvor det skal gå ekstra stærkt.

6 gode solråd til børn
6 gode solråd til børn

Jeg har delt mine favoritter nedenfor, men før vi kaster os yderligere ud i de situationsredende solcremes-produkter, så vil jeg gerne dele mine hverdags-tips til at undgå det, som jeg kalder god, gammeldags børnebrok, som du måske kan se min ældste illustrerer godt på billedet. Alt imens Nola smører mig ind..

Min erfaring siger mig, at de her tips er gode, hvad end det gælder solcreme-situationen, som gerne må gå lidt glattere eller en af de andre konflikter. Sat på spidsen selvfølgelig. Det er lifehacks, der har gjort mit liv betydeligt nemmere med glade børn. Happy kids, happy life, ikke?

6 gode solråd til børn

6 tips og tricks til at undgå børnebrok

1. Nu hvor det snart er sommer, er det tilladt at stikke dem en is, når ulvetimen kræver det. Det redder os for mange konflikter (og det er langt nemmere at få solcremen smurt på hen ad eftermiddagen).

2. Gode serier og fjernsyn til de mindste? Eller en telefon stukket i hånden? Jeg er ikke sen til at gøre brug af Netflix og YouTube, så der er ro til at påføre solcreme.

3. Tegn sjove figurer med solcremen. På den måde bliver påførelse af solcreme til en leg. Nu er jeg ikke det mest kreative menneske, så plejer blot at lave en lille sol på arme og ben. Og ellers kan det også være en form for “gæt hvad jeg tegner på dig lige nu”. Det elsker Sylvester i hvert fald.

4. Sille Solhelt bogen (se mere nedenfor) kommer også nogle gange i brug, når vi skal have begge børn smurt ind. Den ligger fast ude i gangen, hvor vi ofte smører solcreme på inden begge børn skal afsted i skole og vuggestue.

5. Gør solcreme til en leg. Hvis jeg hælder lidt creme ud i Nolas hænder, og giver hende lov til at smøre mig ind, så glemmer hun som regel, at jeg smører hende ind. Det er da win-win og faktisk også ret hyggeligt. Når tingene foregår i børnehøjde, går det hele lidt nemmere.

6. Bestikkelse i form af en lille is, snacks eller en tur ned til vandet, fungerer som regel også altid godt. Solen er dog skarp lige nu, hvis det er med forventningen om mere udetid, der lokker. Jeg læste et sted, at ozonlaget ikke har været så tyndt siden 2007, så derfor brænder solen også endnu mere end den plejer.

Læs også:

Få Dermas egne 5 gode fifs, så solcreme bliver til en leg hjemme hos dig

6 gode solråd til børn
6 gode solråd til børn

Men hvilke solcremer er så de bedste til børn?

Svaret er = Dermas børnevenlige solcremer. Der er ikke noget at rafle om. Nu har vi brugt dem til børnene i flere år, og de fungerer bare. De fedter ikke, tørrer hurtigt ind og er tilmed allergi- og miljøvenlige, samt fri for parfume og anden unødig kemi. 

Med andre ord: Hurtigt absorberet. Hurtigt overstået. Hurtigt videre. Selv skolen og vuggestuen har Derma stående, hvilket bare bekræfter mig i, at det er det helt rigtige til vores børn.

6 gode solråd til børn

Og skal vi snakke helt specifikt, så blev jeg sidste år, blandt andet, (se blot her) særligt glad for den smarte solcreme-roll-on, der virkelig gør det at smøre dem ind, til en leg.

Og det er jo det, som det gerne må blive til, ikke sandt? En leg, for det viser sig nemlig, at hver tredje barn ikke bryder sig om at få solcreme på, hvilket godt nok er mange, hvis du spørger mig.

6 gode solråd til børn

Heldigvis er vi ude over det nu. Både med den geniale solcreme-roll-on, når det skal gå stærkt, men også med resten af solserien

Lifehack: Jeg giver til tider Nola Dermas roll-on i hånden, så hun selv kan være med til at smøre sig ind. Imens bruger jeg en af de andre solcremer (gerne faktor 30 eller 50), så jeg er sikker på, at hun er godt dækket ind. Sylvester er med sin 7-år lidt nemmere at overtale. Jeg har den altid i tasken, og den har heldigvis en høj solbeskyttelse, er vandfast og god til sart hud, som mange små børn jo har.

Derma har nemlig lyttet til børnenes behov og skabt Derma Kids-solcremer på børnenes præmisser, så indsmøringen kan overstås i en fart – uden børnebrok.

6 gode solråd til børn

Og for at gøre det endnu nemmere, så har Derma sammensat en genial solpakke til alle børnefamilier, der indbyder til sjov og leg (og som er på tilbud ved brug af mit link). Lige nu kan du nemlig få en Derma Kids Solpakke til kun 250 kr. inklusiv fragt (normalpris 403 kr.). 

Pakken består af:

  • Derma Kids Roll-on Sollotion faktor 30 (50 ml)
  • Derma Kids Sollotion faktor 30 (500 ml) – praktisk med pumpe
  • Derma Kids Solspray faktor 30 (200 ml) – nem at spraye på
  • Badebold (eco) til leg og havehygge
  • Sød minibog om Sille Solhelt
  • Altsammen pakket i et fint solnet med en krabbe på og i GOTS-certificeret økologisk bomuld.
6 gode solråd til børn

Du finder pakken på tilbud lige her. Og hey. Når du køber minimum ét Derma solprodukt eller plejeprodukt, får du henholdsvis en gratis børneplakat eller babyplakat med. De vil helt sikkert pynte fint på børneværelset. Og samtidig forhåbentlig medvirke til at gøre hele idéen om solcreme til noget positivt og til en vant del af hverdagen.

Husk også at Derma solcremer, både til børn og voksne, er svanemærkede og koral- og havvenlige, og nu også vegansk certificerede til dig, der går op i miljø, bæredygtighed og dyrevelfærd. Det med koraler er der en nærmere forklaring på her (der er nemlig mange solcremer, der ødelægger verdenshavene).

Og med det sagt: klar til sommer, strandture og fortsat solhygge. Husk altid de gode solråd og masser af skygge.

Hvor meget end vi beskytter os imod solens stråler, har kroppen også brug for en pause. Især når det kommer til vores børn. 

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments