13 GENIALE hudpleje-tips: Hudekspertens bedste tips og tricks

13 GENIALE hudpleje-tips: Hudekspertens bedste tips og tricks 1

Glædelig fredag! Er I klar til et af de indlæg, jeg har glædet mig allermest til at dele med jer? Og ikke mindst få 13 GENIALE hudpleje-tips? Jeg har nemlig fået lov til at interviewe dygtige Lisa Kragh Axelsen, som står bag min nye go-to klinik, Morro, når det kommer til effektive ansigtsbehandler, der gør en kæmpe forskel.

Jeg kan slet ikke beskrive, hvad Lisa allerede har gjort af underværker for min hud, og derfor er jeg også så ualmindelig glad for hun vil dele sine bedste hudpleje-tips og tricks. Husk at bogmærke indlægget, da der er mange guldkorn at hente.

13 GENIALE hudpleje-tips: Hudekspertens bedste tips og tricks 2

Hej Lisa. Jeg synes det er fantastisk du har åbnet din helt egen klinik på Islands Brygge. Hvad fik dig til at åbne dit eget sted? 

Tak for din interesse. Det er en kæmpe glæde for mig at være kommet her til. Jeg har altid været meget optaget af hudpleje og det udviklede sig til, at jeg tog uddannelsen som kosmetiker. Studiet byder på en masse spændende fag, heriblandt kroppens anatomi, kemi, mikrobiologi, ernæring og detaljeret læring om hudens opbygning m.m. Dette vækkede min indre nørd og den nysgerrighed, der konstant tvinger mig til at udvikle mig og blive bedre. Jeg har altid vidst at iværksætteri var vejen for mig, så nu kunne jeg ikke vente længere. Jeg nyder hver eneste dag og alle mine fantastiske kunder, som gør det muligt.

Læs også:
Derfor skal du bruge hybenkerneolie som ansigtsolie i din ansigtsrutine

Personligt synes jeg at dine holistiske visioner og værdier for Morro i den grad adskiller sig fra mange andre steder? Er det noget, der er vigtigt for dig?

Effektivitet og at skabe resultater i mine behandlinger har altid været det jeg gik mest op i. Det er ingen nyhed at alt fra ydre påvirkninger, kost og hormonelle forandringer også spiller ind. Specielt de to sidstnævnte skaber ofte ubalance, der ses som udbrud og irritation i huden. Derfor har jeg erfaret, at det er nødvendigt at ”angribe” hudproblematikker fra flere retninger. Alle behandlinger hos mig har derfor fokus på hele kroppen og ligeledes sindet, som i den moderne og travle hverdag godt kan blive glemt. Jeg mener, at vi bør tage pauser hvor vi kan og at de bør inkluderes i så mange handlinger, vi foretager os som muligt. Det vil jeg gerne bidrage til, hvorfor det er en selvfølge for mig, at en behandling sagtens kan og bør have hele pakken.

Hvad er din egen hudhistorie? Har du selv haft problematisk hud og hvordan er du kommet det til livs? Er der nogle ting du døjer med i dag eller er ekstra opmærksom på?

Som teenager fik jeg meget uren hud. Jeg kan huske, at jeg gik med meget makeup i en periode for at dække det, – selvfølgelig i en helt forkert nuance. Jeg havde nogle gode teenageår, men den urene hud påvirkede mig en del og i jagten på en mere klar hud, begik jeg alle de klassiske fejl, som kun gjorde problemet værre. Med den viden jeg har i dag, kan jeg godt være ærgerlig over ikke at have modtaget korrekt vejledning fra dem, jeg troede havde forstand på det. Jeg skulle selvfølgelig have opsøgt en uddannet kosmetiker/kosmetolog og fået de korrekte behandlinger og vejledning.

Ligesom mange andre (især kvinder) er min hud stadig ekstra følsom over for forandringer. Det gælder især hormonelle forandringer og indtagelsen af meget mættet fedt og sukker, som jeg derved forsøger at holde til et minimum i hverdagen. Derfor er en månedlig ansigtsbehandling med frugtsyre i perioder et must for mig, og så er det essentielt, at min hud er fugtmættet, jeg får drukket nok vand og indtaget de rette vitaminer, mineraler og omegafedtsyrer. Desuden er det også ultra vigtigt, at jeg får sovet nok. På den måde undgår jeg de store udslag i min huds tilstand.

13 GENIALE hudpleje-tips: Hudekspertens bedste tips og tricks 3

Dine personlige hudplejefavoritter? Hvad kan du slet ikke leve uden? 

Min yndlingsrens fra Pai kan jeg ikke leve uden og min absolut hudplejefavorit er den gyldne hybenkerneolie, som er rig på a-vitamin, antioxidanter og har reparerende egenskaber. Den giver i øvrigt den lækreste glød! Især Pais bud på denne olie, er den mest effektive jeg har prøvet og den jeg klart igennem årene, har fået mest positiv feedback på, til forbedringer all around. Derudover, er et effektivt serum og en top-lækker creme altid at finde på min hylde.

Kan du beskrive din skønhedsrutine? Både morgen og aften, hvis de adskiller sig? 

For mig er det vigtigste at der er en form for rutine, som jeg ALTID får gjort. For dem som synes mange produkter kan virke overvældende, kan en simpel rutine anbefales og da tilføje ekstra masker, kure og skønhedsritualer, når tid og overskuddet i perioder er til det.

Morgen:

Rens i Pai Cleanser, som altid fjernes med en ren opvredet vaskeklud for mild daglig peeling. Dette er det bedste og billigste trick jeg kan give til mine kunder, som forbedrer glød og mindsker urenheder og tørhedslinjer.

Mist fra Amazing Space – Green Tea Liquid Antioxidant Mist, som er fyldt med hyaluronsyre. Jeg bruger den lige efter rens, mens huden stadig er fugtig. En mist/tonic er genialt til at forlænge og forbedre fugtniveauet i huden, hele dagen igennem, undgå dem med udtørrende alkoholer.

Serum er for mig et af de vigtigste produkter og oftest også det dyreste, på grund af dets indhold af aktive ingredienser. Den bør som minimum altid indeholde masser af hyaluronsyre (fugt) og derudover være målrettet til at arbejde specifikt med de forbedringer man ønsker. Det kan være at lysne/udjævne pigmentforandringer, reparere ar og arbejde på urenheder, afhjælpe tørhed, sensitivitet eller forbedre glød og spændstighed. Jeg bruger Formula B fra Amazing Space lige nu, som fugter og beroliger. En olie kan også anbefales efter eller i stedet for serum.

Øjencreme Eye Repair fra Amazing Space, ved øjne og rundt om læber. Dette er de to første steder vi ser alderstegn, så det kan klart betale sig at forebygge!

Dagcreme med solbeskyttelse, bruger jeg altid fra de første forårsstråler rammer. Jeg er vild med den fra Amazing Space med spf 30, som ikke tilstopper. Desuden kan det være en fordel også at have en mist med solbeskyttelse i tasken, til når man skal ud og nyde solen efter arbejde. I de perioder min hud er stresset og slår ud, bruger jeg antiseptica, igen fra Amazing Space, mod bumser enten spotvis, blandet i/ eller lige før dagcremen. Jeg lader mine produkter trænge ordentligt ind, inden jeg lægger min ikke tilstoppede mineralmakeup, da jeg ellers kan fedte lidt op i løbet af dagen. Jeg slutter altid af med min fugt mist, så makeuppen er i top.

Aften:

Rens i Pai Cleanser eller økologisk abrikoskerneolie fra XELLENCE, hvis ekstra tør. Begge fjernes altid med en ren opvredet vaskeklud.

Mist den samme som om dagen.

Serum Formula A fra Amazing Space, som arbejder på urenheder, ar, opstrammer og udjævner.

Olie Jeg bruger enten hybenkerneolien fra Pai (min favorit) eller økologisk mandelolie fra XELLENCE, hvis min hud er tør eller irriteret i perioder.

Øjencreme er den samme som om dagen.

Creme Amazing Space Formula C, med C-vitamin komplex, der fugter, giver en jævnere hud og beskytter hudens celler.

Et par gange om ugen bruger jeg en hurtig peeling, hvorefter jeg i badet har en let lermaske på, mens min balsam virker. Afslutningsvis forkæler jeg min hud med min yndlings leave on fugt maske på vej i seng. Jeg sørger for at få en god ansigtsbehandling hver 4. – 8. uge og bruger gerne en kur 2-3 gange om året. Lige nu er det især de lysnende Kojic Acid ampuller fra Amazing space.

13 GENIALE hudpleje-tips: Hudekspertens bedste tips og tricks 4

Hvad gør du når du skal forkæle dig selv?

For mig er en ansigtsbehandling, kropsmassage eller en Spa-tur den ultimative forkælelse! Jeg føler mig også særdeles forkælet, når jeg husker at bruge tid på mig selv i hverdagen. Det gælder især når jeg er god til at få trænet, spiser sundt, peeler min hud og husker at smøre med lækre kropsolier, cremer og gerne lidt selvbruner, der giver liv til min ellers ret så blege hud.

Hvad er den største skønhedsskrøne du har hørt? Og hvad virker egentlig i praksis? 

Den største er helt klart at uren hud skal bekæmpes ved at udtørres! Dette er næsten aldrig tilfældet med en skandinavisk hud. Det resulterer desværre alt for ofte i fejlbehandlet hud, som fedter op (tørfedtet) i forsøg på at kompensere for fugttab. Det forvirrer mange til at tro at, deres hud er fedtet og derved fortsætter de udtørringen. Den onde cirkel tager over og det er her, de fleste oplever mest forvirring og frustration over manglende resultater og vedvarende urenheder, ar og ujævnheder som følge heraf. Derudover oplever jeg ofte, at mange er olieforskrækkede, da de tror, at det vil gøre huden fedtet. Dette er kun tilfældet hvis man bruger en krops- eller billig ansigtsolie, som har molekyler der er for store til at trænge ned i huden. Bruger man en af de gode ansigtsolier, kan det gøre store underværker for alt fra uren, tør, sensitiv til moden hud.

Dine bedste tips til alle os, der lider af en eller anden form for udfordret hud?

Gå til en god klinik med uddannet personale og få korrekt vejledning, som passer til lige netop din hud. Vi er alle forskellige og mange ting kan spille ind. Du kan derfor ikke forvente, at det som måske virker for din veninde, vil virke for dig.

13 GENIALE hudpleje-tips: Hudekspertens bedste tips og tricks 5

Er der nogle ting du aldrig vil gøre i skønhedens navn? 

I min kamp mod uren hud og medfølgende ar, er jeg nået til et punkt, hvor jeg er meget tilfreds og virkelig imponeret over resultatet af de mange ansigtsbehandlinger og brug af de rette produkter. Jeg vil derfor altid passe godt på min hud og aldrig udsætte den for solens uv-stråler uden solbeskyttelse og heller ikke rygning, som er to af hudens absolut værste fjender.

Jeg vil aldrig stræbe efter evig ungdom og det ikke-naturlige look. For mig er det naturligt at ældes, så længe det gøres med ynde og en fugtmættet hud ?

Hvad tror du vi kommer til at se mere af indenfor skønhedsverden det næste år? Er der nye hudbehandlinger elle redskaber, der vinder frem?

Frugtsyre/AHA og micro-needling er jo kommet for at blive. Det tror jeg endnu flere vil benytte sig af i fremtiden. Så ser jeg klart en voksende interesse inden for hudredskaber til især hjemmebrug, som rosakvarts og jadesten i rulle- og fiskeform, ansigtsbørster m.m. I behandlinger vil vi nok se en del mere til især lysterapi, brug af muskelafspændende teknikker og andre naturlige alternativer til botox og filler.

Sidst men ikke mindst – tre all-around tips til en sundere, stærkere og flottere hud?

Forebyg – Det er altid nemmere! Beskyt din hud med olie og federe cremer om vinteren og solbeskyttelse om sommeren.

Fugt – Uanset hvilken hudtype og hudtilstande du har, skal din hud altid bruge fugt til at forblive stærk og i balance. Det kan være rigtig godt at starte sin hudpleje-rutine med en fugtbevarende rens (rensemælk/sheasmør/olie) og undgå de mere affedtende og skummende rense-gels, som kan svække hudens beskyttende barriere.

Peeling – Peeling, scrub, eksfoliering og hvad det ellers kaldes, hjælper huden med at blive fri af de døde hudceller i overfladen og gavner alle hudtyper. Alle (også de sarte) kan som udgangspunkt bruge en vaskeklud ved afrens. Derudover kan en peeling (som passer til din hud) bruges 1-2 gange om ugen.

Jeg oplever ofte, at med de rette små ændringer i hudplejerutinen, kan man opnå nogle virkelig gode resultater. Sommetider kan den korrekte vejledning og udskiftning af blot et enkelt produkt, skabe en forvandling. Derfor elsker jeg mit arbejde.

Tusind tak til Lisa Kragh Axelsen og hendes uundværlige hudpleje-tips. Jeg håber I blev klogere? Jeg kan i den grad også anbefale et kig forbi Morro. Enten deres onlineshop, hvor de sælger et hav af lækre produkter eller klinikken på Islands Brygge, hvor Lisa laver flere uundværlige behandlinger, der har gjort underværker for min hud.

Ha’ en skøn fredag og kryds lige fingre for en snarlig fødsel..

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments