Overforbrug eller ej?

black friday tilbud

Jeg er i dag blevet bekendt med et nyt begreb. Nemlig Green Friday, som er et begreb, der handler om at tage afstand fra Black Friday. Man lærer noget nyt hver dag..

Jeg læste nemlig ovre hos Emilie, at det er noget mange har behov for at dele netop i dag. Der viser sig nemlig at være to modpoler. Dem, der deler de mange tilbud og dem, der tager afstand og synes det tangerer til at være kvalmende.

Vi kan hurtigt blive enige om, at os bloggere, er rigtig gode til at dele de mange tilbud med jer læsere. Først og fremmest er det en serviceinfo, og derudover er det også en indtægtskilde i form af affiliate, hver gang læsere køber noget via en bloggers link. Det er egentlig meget simpelt. Læserne bliver glade for de gode rabatkoder og bloggerne tjener en (meget lav) skilling.

Selvom jeg bifalder en minimalistisk livsstil, og selv gør mig tanker om forbrug til dagligt, kan jeg slet ikke hidse mig op over Black Friday. Come on! Det er én dag, hvor fysiske butikker og webshops giver kunderne gode rabatter. Én dag om året.

Vi, som forbrugere, får lov til at købe julegaver og ting til os selv med nedsatte procenter og butikkerne øger deres indtjening den ene dag. Er det anderledes end når der er januarudsalg eller for den sags skyld midseason-tilbud? Ikke hvis du spørger mig. Men som ofte, når der starter noget amerikaniseret, skal vi danskere ofte tage afstand. Fordi vi kan og generelt bare godt kan lide at sætte spørgsmålstegn ved ALT. Det var det samme med Halloween og Valentines Day, som folk nu fejrer uden problem. Det her kommer endda fra én, der er irriterende reflekterende.

Jeg har købt én ting i dag indtil videre, og jeg har overvejet det længe, da jeg har manglet det siden marts. Det er et velovervejet yoga køb, som jeg er glad for. Hvis jeg nu ikke var selvstændig, men derimod havde lidt flere penge, vil jeg også købe mere. Måske endda impulsivt. Fordi jeg gerne vil forkæle folk, jeg holder af, men også fordi jeg som kvinde godt kan lide at forkæle mig selv. Alt fra den kjole jeg har sukket efter længe til et nyt hudplejeprodukt. No harm in that.

Det er ikke det gode tilbud vi køber én gang om året, der gør forskellen. Det er derimod netop at gøre sig nogle reflekterende tanker om behov og forbrug i et støre perspektiv, og det har da altid været op til den enkelte. Jeg dømmer ikke andres beslutninger, ligesom jeg ikke gider blive sat i bås, fordi jeg synes Black Friday er g.e.n.i.a.l.t.

Nogle gange kan man også bare gøre et stort nummer ud af alt. Det er sundt at reflektere, men vi behøver ikke altid tage afstand fra det mainstream eller populære. Det er lidt det samme med veganisme, som er begyndt at få et lidt halvdårligt ry. Primær grundet flere af de nye plantespisere, der vil give deres mening til kende og forsøger at stoppe det ned i halsen på alle, som ikke lever ligesom deres egne principper. Det magter jeg slet ikke. Jeg er fuldstændig ligeglad med hvad andre gør. Det er deres sag. Jeg antager de fleste mennesker agerer ud fra nogle grundværdier, og det kan man da kun respektere.

Et lidt langt indlæg om nogle impulsive tanker. God fredag aften. Om den skal bruges på Black Friday shopping eller det modsatte. Det er alene dit valg og gudskelov ♥

P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side,  som jeg opdaterer hver eneste dag samt Snapchat (danica_chloe), hvor I virkelig kommer tæt på.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments