Terrassedrømme anno 2019

Terrassedrømme anno 2019 1

Jeg sidder ved vores spisebord og kigger ud. På udelivet og i særdeleshed vores terrasse. Det er gråt i vejret, og de døde planter, de slidte møbler og rodet tager sig ikke synderligt godt ud. Jeg ved ikke om det bare er mig, men hvert år går vi fra at have en hyggelig indrettet terrasse til det her sørgelige syn. Hvert eneste år. Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal holde liv i terrassen, når kulden melder sig. Nogle på linjen med grønne fingre?

Derfor står vi igen i år overfor et projekt, og netop i år vil jeg gerne tænke lidt fremad. Med holdbare planter, små grønne oaser, lyskæder og loungestemning. Jeg har mange drømme, og jeg bliver faktisk lettere begejstret, når jeg tænker på den forestående sommer.

Derfor er jeg tyet til Pinterest, der er min bedste ven, når nye projekter står for døren. Terrasser, altaner og haver er noget af det sværeste at indrette, hvis du spørger mig. Især hvis det skal holdes budgetvenligt, men stadigvæk ikke ende i plastikmøbler.

Samtidigt vil vi gerne finde nogle sager, der kan holde til lidt regn. For ikke at tale om planterne man skal holde liv i. Og hvad med fliserne? Skal de renses eller skal man ligge noget ovenpå? Måske de der smarte træagtige fliser fra IKEA? De ser ret fine ud.

Terrassedrømme anno 2019 2

Følg endelig med ovre på min Pinterest, som jeg opdaterer ret tit. Jeg har nemlig et Pinterest board kun til mine små udelivsprojekter. Generelt er Pinterest nok et af de steder, jeg bruger allermest tid. For min egen skyld og som en hyggelig overspringshandling. Jeg får idéer til nye shellac farver, sammensætninger af outfits, bolig, inspirerende citater, rejsedestinationer og andet godt. Er I også Pinterest fans?

Jeg venter sådan set bare på varmere temperaturer, så vi kan hoppe ud i haven. Det bliver noget med at skiftes til at arbejde, mens den anden er sammen med Nola, da hun ikke helt har alderen til at rende rundt endnu. Måske jeg endda kan overtale mine forældre til at give en hånd med. Første skridt er dog et besøg i verdens bedste Plantorama på Amager. Jeg føler dog ikke helt resten af familien deler min begejstring. For mig er det et slaraffenland af dimensioner, men for dem er det nok den samme følelse jeg havde dengang jeg altid blev slæbt med i Stof 2000.

Har I haver, terrasser eller altaner? Hvad fungerer godt? Hvilke planter kan overleve det meste? Og hvor finder man fine sager, som ikke koster en bondegård?

Det så jo faktisk sådan her ud i 2017 og sådan her i 2018. Det fungerede faktisk rigtigt fint. Det bliver noget med at komme tilbage til det – bare endnu hyggeligere.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments