Træning af mavemuskler under graviditeten

Træning af mavemuskler

Jeg er knap fem måneder henne. Maven vokser helt vildt for tiden – det føler jeg i hvert fald selv. Det kommer i ryk, og fra den ene dag til den anden fylder den bare. Jeg er samtidig stadigvæk igang med træning af mavemuskler. Den træning jeg har beskrevet her og de gode resultater her, som skal hjælpe med at holde graviditetsgener væk. Lændesmerter, potentielle bækkensmerter og dårlig holdning, men også i forhold til fødslen.

Læs også:
I tvivl om dine mavemuskler efter graviditet? Så læs med her
10 tegn på fødslen er ved at nærme sig

Og så skal der heller ikke herske nogen tvivl om jeg er meget opmærksom på resultatet af maven efter fødslen. Det generede mig meget sidst, så hvis jeg på nogen måder kan undgå samme udfald, og samtidigt styrke min core, gør jeg gerne det. Ind til videre går det jo fremragende, og det er netop det som blogindlægget skal handle om.

Træning af mavemuskler

Jeg var nemlig forbi Sussi hos Maven og Mig i sidste uge. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at jeg var nervøs inden. Jeg var bange for jeg ikke havde gjort det godt nok og mine maveresultater var tilbage ved udgangspunktet. Heldigvis gik det godt. Jeg havde formået at holde mine mavemuskler lukket. Faktisk havde jeg lukket de nederste yderligere en halv centimer.

Centimetermæssigt er jeg selvfølgelig vokset, da min mave vokser. Det skal den jo også. Men min core er stærk. Jeg svajer ikke unaturligt meget, jeg har stadigvæk en god holdning og jeg har undgået alle smerter ind til videre. Hvis det ikke er motivation nok til at fortsætte i graviditeten, ved jeg ikke hvad er.

Træning af mavemuskler

Sussi og jeg fik os samtidigt en snak om fødslen og den fordel jeg nok vil opleve kontra sidst. Fordi jeg har styr på mine mavemuskler og bækkenbund denne gang, samt har god kontakt til min core, skulle fødslen også gerne forløbe “nemmere”. Min livmoder vil i højere grad ligge mere lige op og ned frem for på tværs, fordi jeg holder mavemusklerne lukket. Det kan måske være svært at forestille sig, men når barnet engang skal ud, ligger det mere hensigtsmæssigt i forhold til at blive presset ned og ud. Jeg havde jo en forfærdelig pressefase sidst, så jeg tænker det kun gavner mig og hende til den tid.

Jeg skal nok give jer en update efter fødslen i forhold til om jeg kunne mærke mærkbar forskel. Udover mavetræningen forsøger jeg også at holde yogaen ved lige. Det er især godt i forhold til bevægelighed i bækkenet og generelt udstræk af ømme led, nu hvor jeg ikke er så god til ellers at holde mig igang. Man er vel blevet magelig..

Jeg skal forbi Maven og Mig igen i januar og så tager vi lidt flere konsultationer, når vi nærmer os fødslen, så jeg ikke lige pludselig smider det hele væk fordi maven besværliggør det. Det bliver spændende og jeg glæder mig til at se effekten – ikke mindst under fødslen.

Er der nogle af jer, der har oplevet at få delte mavemuskler? 

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments