Tyngdepose og babysøvn..

Tyngdepose til baby - Anmeldelse af Tyngdeposen®

Som lovet hermed en anmeldelse af vores tyngdepose (I finder den her), som vi købte for nogle uger tilbage. Købet foretog vi os på baggrund af en periode med frustrerende nætter og minimalt med søvn i løbet af dagen. Jeg får dog ét spørgsmål igen og igen. Gør det en forskel og kan det betale sig at anskaffe en? Det korte svar er: JA. Den har hjulpet i vores tilfælde og nedenfor fortæller jeg hvorfor.

Anmeldelse af tyngdeposen og den store forskel det har gjort herhjemme

Først og fremmest. En tyngdepose skaber ikke mirakler for alle. Jeg har fået i omegnen af 100 privatbeskeder om hvordan den har fungeret hjemme hos jer. Ca. 80 % af jer er meget glade for den. 10 % synes den er et mirakel og så er der 10 %, hvor den ikke har gjort en mærkbar forskel.

Tyngdepose til baby - Anmeldelse af Tyngdeposen®

HELDIGVIS er der søvngaranti, så hvis man ikke opnår gode resultater, kan man returnere den indenfor 30 dage og man får halvdelen af beløbet igen. Det vil selvfølgelig være skønt, hvis det var hele beløbet, men dragten får selvfølgelig også hurtigt slid.

Læs også:
Uld til baby? Hvornår og hvorfor? Få min uldguide her

Alternativt kan man leje den til 199 kr./måneden, hvilket på kort sigt er billigere, men på længere sigt dyrere, hvis man nu bliver glad for den. Vi købte den til fuld pris, og forestiller os vi kommer til at bruge den så længe hun kan være i den. Vi har købt den dragt, der hedder 8 måneder til 2 år, som I finder HER. UPDATE: Nola er nu 1,5 år og bruger den stadigvæk alle nætter og til lur.

Brug rabatkoden “TYNGDE10” og få 10% rabat hos Tyngdeposen.

Dengang vi var desperate og maksimalt presset på søvn

Jeg husker tydeligt den dag vi bestilte den. Det var efter den hårdeste uge i Nolas korte liv. Vi sov ikke ret meget. Om natten vågnede hun konstant, fordi hun var kommet rundt på maven eller fordi hendes krop var urolig. Og når hun vågnende var hun ked af det.

Som følge deraf skulle hun enten have flaske (som gav tryghed) eller sutten. Det kunne være alt fra 10 til 50 gange på en nat. Vi nåede forbi en kiropraktor, vi bestilte tid hos ørelægen og købte vores tyngdepose, som blev sendt samme dag.

Jeg kunne ærlig talt ikke vente og var klar til at køre til Aarhus bare for at få den hjem samme dag. Heldigvis ankom den allerede under 24 timer efter bestilling, hvilket seriøst var den bedste besked nogensinde, ha! Det er skørt, hvordan man kan blive så glad for noget man endnu ikke vidste om virkede, men desperate times you know..

Tyngdepose til baby - Anmeldelse af Tyngdeposen®

Da hun fik tyngdeposen på for første gang

Det var ligesom juleaften, da vi lagde hende ned i den første gang. Hun forstod selvfølgelig ingenting, men allerede under første putteseance gjorde den en stor forskel. Hvor vi førhen kunne bruge en time eller mere, fordi hun spjættede eller fik vendt sig, tog det pludselig kun 5-10 minutter. Faktisk har det været sådan i den lille måned, vi har haft den herhjemme.

Det har selvfølgelig ikke noget med søvnen at gøre som sådan, men at den kan gøre putteritualet så overskueligt og nemt, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Det handler i høj grad om den tyngde og ro den giver hende i kroppen.

I dag er det tydeligt at se, at så snart hun får den på, slapper hun komplet af. Hun ved den betyder sovetid, og således synes jeg faktisk vi har fået skabt et godt søvnritual.

Men hvordan går det med selve søvnen? Jeg skal være ærlig og sige, at den ikke har skabt mirakler for os. Forstået på den måde, at hun ikke sover igennem uden nogle opvågninger, men hvilke babyer gør også lige det? Altså udover Sylvester i den alder… Vi er dog, på en god nat, nede på en enkel opvågning, og det synes jeg altså er flot. UPDATE: Hun begyndte at sove igennem omkring 1 år. Vi kan mærke tydeligt forskel, hvis hun sover uden tyngdeposen. Så sover hun hverken lige så godt eller tungt.

Tyngdepose til baby - Anmeldelse af Tyngdeposen®
Nolas søvnrutine i løbet af 24 timer

Kl. 18/18.30: Bliver puttet til natten med en flaske. Falder i søvn af sig selv efter kort tid.

Kl. 22/23: Får første natflaske, når vi går i seng.

Kl. 04: Får sin anden natflaske. Sover videre bagefter.

Kl. 06/07: Står op.

Det er selvfølgelig ikke alle nætter, der ser sådan ud. Hvis hun har kløende gummer eller en mave, der driller eller er lidt småsyg, er hun mere pylret og vågner flere gange. Der kommer dog flere af de gode nætter, og vi håber sådan det er fordi hun er ved at finde en god rutine.

Lurerne om dagen kontra nattesøvnen

Lurerne om dagen er en anden ting. Måske skyldes det også, at hun faktisk som regel får en god nattesøvn, og derfor ikke har brug for det store i løbet af dagen. Hun plejer at blive træt og klar til første lur omkring 08.30. Den får hun enten i slyngevuggen eller klapvognen. Et par gange om ugen kan den (eller den næste) være en time eller mere.

Det er dog mere normalt, at de alle tre ligger på ca. 30 minutter, og således sover hun samlet set omkring halvanden time gennem hele dagen. Hendes storebror var lige sådan, og det er helt okay. Hun er heldigvis for det meste glad, og rammer først ulvetimen omkring 16 tiden indtil hun skal sove, hvilket giver god mening nu hun er så træt.

Tyngdepose til baby - Anmeldelse af Tyngdeposen®

Hun bliver for det meste også puttet i tyngdeposen om dagen. Dog kun hvis hun sover indenfor, da hun ikke kan ligge i den i klapvognen. Jeg tager den som regel også med, hvis vi er på besøg hos andre. Når hun er svær at få til at putte, er det som regel fordi hun ikke har den på.

Hun har vænnet sig til tyngden, der føles som en en berolingende hånd på brystet, og derfor kan den være svær at mangle. “Men er du så ikke bange for det bliver en dårlig vane med tiden?“. Nej, overhovedet ikke. Den har virkelig gjort vores liv nemmere og Nolas søvn tungere. Jeg tror ikke på babyer og dårlige vaner. Whatever works og giver god søvn, er det vigtigste. Alle børn er forskellige og har behov for forskellige ritualer.

Kort fortal om vores tyngdepose og hvorfor vi købte én

Vi valgte at købe én, fordi jeg kunne fornemme at folk havde gode erfaringer. Jeg blev nysgerrig (og desperat), og vi valgte så at investere i en. Den er udviklet og lavet af et forældrepar fra Aarhus, der havde alt for meget natterenderi med deres baby. De erfarede, efter at have prøvet tusinde forskellige ting, at følelsen af tyngde og en omslutning af kroppen i form af en sovepose, fungerede godt.

Deraf begyndte de at udvikle deres egen udgave i 2013, da de ikke mente det kunne være normalt eller sundt – hverken for babyer eller for forældre, at sove så lidt og så dårligt. Selvom børn er forskellige, og nogle bare aldrig kommer til at sove super godt, kan man prøve sig frem.

Tyngdepose til baby - Anmeldelse af Tyngdeposen®

Flere af de grunde til vi købte en tyngdepose:

  • Hjælper babyer, der vågner mange gange om natten, og har svært ved at falde i søvn og sover korte lure.
  • Tyngden skaber et dybt og omsluttende tryk, der beroliger nervesystemet og giver ro i aktive arme og ben.
  • Hjælper med at etablere en sundere søvnrytme med længere søvnintervaller.
  • Effektiv i alle sovestillinger: tyngden består af 700 gr. små granulatkugler, der vil stimulere og berolige nervesystemet, uanset om din baby ligger på ryggen, siden eller på maven.
  • Designet til “varme” babyer: bambus materialet og ventilationsområdet giver stor luftcirkulation.
  • Sikkerhedsgodkendt og fremstillet af Oeko-Tex® 100 certificerede materialer.

For os har den været pengene værd og gjort en forskel

Så JA! For os er den pengene værd, selvom den er dyr, og det gjorde ondt i pengepungen. Jeg håber sådan den bliver ved med at have den effekt. De skriver selv man skal give det nogle uger, da man ikke blot kan forvente den virker fra dag 1. Nola skulle også lige lære at forstå, at når den kom på skulle hun sove, og nu ved hun det, så snart hun bliver lagt i den.

Man kan få den i alle aldre. Se bare her. Helt fra nyfødt til Nolas alder og faktisk helt op til 6 år. Der findes en svøbepose til de helt små, en sovepose fra 8 måneder til 2 år, en sovedragt fra 17 måneder til 4 år og en sovevest fra 2 år til 6 år.

Hvis I har nogle spørgsmål til vores tyngdepose eller andet i forhold til babysøvn, må I endelig skrive en kommentar. Det skal lige nævnes, at Nola ikke har noget med ørerne, og kiropraktoren sagde det var småting, der skulle rettes, så det havde ikke nogen sammenhæng med det.

Hun er bare en energisk pige, der udvikler sig hele tiden og har svært ved at finde ro i kroppen. Derfor tror jeg også den fungerer så godt for os.

Brug rabatkoden “TYNGDE10” og få 10% rabat hos Tyngdeposen.

Har I prøvet en tyngdepose eller lignende soveposer? Måske et andet søvntip? Hvordan fungerede det? Får I jeres nattesøvn eller har I også haft desperate tider?

PSST… Følg med på min personlige Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke fra mit liv som mor til to små tornadoer.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

25 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments