10 rare ting at lave i påskeferien

10 rare ting at lave i påskeferien 1

Så har påsken for alvor ramt mig med et brag! Solen skinner, fuglene synger og jeg er netop gået på 5 dages påskeferie med dem, jeg holder mest af. Men hvad mon vi skal lave? Vi har jo en 3 årig, der skal underholdes, og de voksne vil jo også gerne have lidt kvalitetstid uden der skal gå legeland i den hver dag.

Derfor har jeg stykket 10 dejlige påskeideer sammen baseret på tidligere erfaringer men i den grad også ting, jeg godt kunne tænke mig at bruge tiden på. Here we go..

10 rare ting at lave i påskeferien 2

Sammenskudsgilde. Påsken er en oplagt måde at ses med de mennesker man holder af. Vi skal desværre ikke til Aarhus i denne omgang, hvor den årlige påskefrokost holdes, men det betyder ikke at vi ikke kan holde vores egen sammensskudsgilde i København. Hver især står vi for en ret som vi medbringer, så både børn og voksne har forudsætningerne for en dejlig dag.

Cykelture i det gode vejr med forskellige pitstop undervejs. Man får set det danske land på en helt anden måde, når man begiver sig ud på cykel. Når vejret tilmed er så godt, som det er lige nu, er det oplagt. Vi har planlagt en cykeltur langs voldene ved Christianshavn men jeg vil også gerne forbi både Botanisk Have og Østerbro. Her er der både gode legepladser & spisesteder. Vil man gerne spare på pengene, er medbragte madpakker også altid et hit her.

Puslespil. Okay, det her er egentlig ikke en ide, der er knyttet til påsken i særlig grad, men vi har lige fundet ud af hvor sjovt og afslappende det er at samle puslespil. Yes, du læste rigtig. Sylvester er seriøst bedre til det end mig og samler puslespil på et højt niveau, og derfor kan vi alle tre samle nogle store sammen. Rasmus og jeg har sågar talt om at købe nogle virkelig store, der kan fylde hele vores spisebord. Det minder mig om barndommen, og selvom det måske virker lidt pensionist agtig, er det den aktivitet jeg kobler mest af ved. Alle de der zen tegnebøger, der hitter lige nu, duer ikke rigtig til mig. Min hjerne skal i brug og det bliver den altså ved puslespil, haha ?

Bagetid og afprøvning af opskrifter. Vi har endelig tiden til at bage boller, kage og afprøve lækre opskrifter sammen med Sylvester. Det er noget hele familien holder af, mens musikken kører i baggrunden. Her vil det være oplagt at lave en påskekage eller pynte maden i påskevarianter.

10 rare ting at lave i påskeferien 3

Påskeæggejagt. Nu har vi godt nok allerede været afsted i Frederiksberg Have, men hvor kunne det også være hyggeligt at lave sin egen påskeæggejagt med skattekort og lækre chokoladeæg. Det er jo oplagt når nu vi har Københavns største baghave i form af Amager Fælled.

Tjekke AOK eller AOA for hvad byerne har at byde på de kommende dage. Sidste år besøgte vi Bakken, hvor der var underholdning, og i år kunne man overveje et besøg på et af byernes mange museer kombineret med en frokost ude i det gode vejr.

Oprydning og rengøring. Måske ikke det første folk går igang med i deres ferier, men ikke desto mindre en oplagt mulighed. Jeg kan godt lide at få styr på tingene, og med det gode forårsvejr rammer lysten til oprydning endnu engang. Jeg skal have styr på mit skab igen igen. Det er vildt, hvordan man konstant får opbygget en rodebunke, og jeg ved med mig selv, at når der er styr på alle vores ting herhjemme, får jeg mere overskud. I kan finde min tidligere garderobeoprydnings- & stilguide HER.

Indkøb af påskeliljer og andre blomster, der pynter. Fordi foråret står for døren, og det er en oplagt mulighed for at imødekomme påsken & den skønne årstid.

Spise årets første is. Jeg har planer om en tur til Ismageriet her på Amager, men andre steder kan også gøre det. Der er ikke noget som årets første is, og selvom det ikke er 20 grader endnu, kan man godt tage forskud på sommeren.

Nyde at verden går lidt i stå, når helligdagene starter. Det er som om folk accepterer det langsomme tempo og at alt næsten har lukket. Man tager sig ekstra tid til hinanden, som desværre ofte bliver glemt i en travl hverdag. Højtider er en perfekt anledning til at komme ned i gear, og hvis du har en opgave eller andet arbejde, der skal nåes, så forsøg at afsætte hele fridage til dig selv. Det er her man virkelig får ladet batterierne op igen.

God påske ?

Tilbloggen1

Remember to stay updated at Instagram // Facebook // Bloglovin

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments