Fredag den 13 og 8 (uhyggelige) ting, jeg kan anbefale #selvtak

Blue Microphone podcast

Jeg ELSKER at blive skræmt. Og ikke mindst skræmme andre. Da jeg voksede op, og mine forældre havde en videobutik mens jeg var barn, elskede jeg at kigge på de uhyggelige film. Jeg synes det var spændende, og hvis jeg kunne luske mig med til at se noget skræmmende med mine forældre, så gjorde jeg det gerne.

Videobutikken lukkede, men fascinationen af det mystiske forsvandt aldrig. Måske skyldes det også, at selvsamme videobutik lå i et meget gammelt og hjemsøgt hus? Om man tror på det eller ej, så har jeg altid været åben for snakke, film, serier og bøger om det uhyggelige og overnaturlige. For ikke at tale om og dele vandrehistorier. Bare spørg mine veninder. Den dag i dag synes jeg stadigvæk det er sjovt at skræmme dem..

Blue Microphone podcast

I dag er fascinationen der stadigvæk, og når jeg har brug for at flygte lidt fra mit eget liv, kobler jeg (tro det eller ej) faktisk meget godt at med noget uhyggeligt, hvor jeg ikke skal tænke på andet end det, der sker lige foran mig.

Af samme grund tænkte jeg det kunne være (u)hyggeligt, at dele lidt ud af mine bedste gysertips. Hvilke podcast skal man lytte til? Hvad film har jeg set på det seneste? Er der nogle oplevelser man kan få sig, hvis man vil noget “mere”? Der er lidt af det hele, og jeg håber sådan I vil bruge den her fredag, som både er fredag den 13 OG fuldmåne, til at skabe lidt uhyggelig efterårsstemning derhjemme. Hvad end det er med familien, vennerne, kæresten eller helt selv.

Nordal kaffekop

Gåsehud podcast er noget, der efterhånden betyder ret meget for mig. Det er den kanal, jeg bruger til at udleve mine vildeste gyserdrømme. Det har absolut intet med mig som person at gøre, og det elsker jeg det altså for. Her taler Nanna (som er min medvært) og jeg om alt det vi finder uhyggeligt. Vi læser også lytternes beretninger op undervejs, og de er næsten for skræmmende til selv mig. Senest har vi udgivet et bonusafsnit i dag (fredag den 13, selvfølgelig), hvor vi har en clairvoyant med i “studiet”. Vi stiller hende en hulens masse spørgsmål og bliver klogere på afdødekontakt og hvordan det fungerer. I kan lytte med i jeres podcast app, Spotify eller hvor I nu lytter til podcasts.

Du kan også tage i biografen og se IT del 2. Og hvis du ikke har set del 1 endnu, så se lige den først. Det er en af de mest gennemførte gysere, jeg længe har set. Og nej, man kan ikke sammenligne dem med de gamle, og det skal man heller ikke. Det kunne meget vel blive årets bedste uhyggelige film. Tag en du holder af med under armen og gør klar til et par timer i mørket…

Her er 10 vildt uhyggelige gyserfilm, som jeg synes du skal se. Det er alle nogle af mine favoritter igennem tiden. Især nr. 3 og nr. 9.

Og så synes jeg du skal joine vores private Facebook gruppe, som vi har skabt i Gåsehud regi. Her bliver der dagligt lagt noget uhyggeligt om af medlemmerne. Det kan være en anbefaling, noget uhyggeligt de har oplevet derhjemme, overnaturlige hændelser eller andet skræmmende. Vi er snart 1.300 mennesker, der synes sådan noget er det fedeste i verden, og det er skønt! Det er slut med at føle sig som en outsider, fordi man gerne vil skræmmes lidt

Man kan også hoppe ind på Reddit og læse uhyggelige spøgelseshistorier. Den her tråd, eller den her, er begge vildt uhyggelige. God fornøjelse.

Du skal da også genlæse det her blogindlæg og lad dig skræmme fra sans og samling. Jeg ved godt det ødelagde jeres nattesøvn sidst (beklager), så spørgsmålet er om du stadigvæk tør?

Nationalmuseet laver i efterårsferien det hele om til et natmuseum. De har blandt andet lavet en tur, der hedder “Zombierne kommer” fra den 12. oktober til den 20. oktober. Der står man skal være minimum 13 år for at deltage, men ud fra det de skriver, er jeg ikke i tvivl om jeg vil finde det dødsensuhyggeligt.

Tivoli laver også et hjemsøgt hus hvert år til Halloween, hvor der er rigtige skuespillere, der løber rundt og skræmmer folk. I år skal jeg ind forbi.

Og så skal jeg på en Ghost tour med min Gåsehudsmakker fredag den 20. september. Det er den her tour. Vi skal rundt i Københavnsgader og høre om alle de grufulde og mystiske ting, der er sket gennem tiden. Om jeg glæder mig?! JA!

Er du til uhygge? Eller er du helt modsat?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments