Uhyggelige podcasts, du skal lytte til på de kolde, mørke dage

Uhyggelige podcasts

Jeg begyndte så småt at researche til det her indlæg sen lørdag aften. Mens jeg var alene hjemme (udover en sovende Nola i soveværelset) og det blæste og ruskede udenfor.

SELVFØLGELIG syntes jeg det var en god idé at dykke ned i de uhyggelige podcasts, jeg lytter til for tiden. Jeg nåede da også at undersøge og skrive noter til mine favoritter, før jeg blev så bange, at jeg lod indlægget ligge til i dag.

Mandag formiddag, hvor solen rammer mine vægge i stuen. Gudskelov. Nattesøvnen er reddet.

Uhyggelige podcasts

Læs også:
De bedste podcast i 2019, som du skal give et lyt lige NU

Men I slipper dog ikke. Jeg er VILD med podcasts i alle former. Især de uhyggelige podcasts. Jeg lytter mest til dem, der giver mig spænding og et lille gys. True crime, overnaturlige beretninger, uhygge og spændende fortællinger.

Jeg fornemmer også det er det mange andre i Danmark ynder at lytte til? Jeg tænker i hvert fald det er en af grundene til Mørkeland er blevet så populær herhjemme, og ikke mindst pendanten, My Favorite Murder, i resten af verden.

De her uhyggelige podcasts, synes jeg du skal give et lyt i de mørke timer

Og hvad bedre end at tippe jer om de uhyggelige podcasts, jeg elsker at lytte til? Nogle er mere uhyggelige end andre. Der er dem, der giver mig gåsehud, og så er der dem, der “bare” øger hverdagsspændingen en smule. Se med nedenfor.

Uhyggelige podcasts

Let’s Not Meet = Min nye favorit og det jeg lytter til alle dage lige nu. De betegner det selv som et “true horror podcast”, men det er ikke overnaturligt som den anbefaling I får lige om lidt. Konceptet er simpelt. Værten læser Reddit tråde op, som er creepy, uhyggelige, skræmmende og direkte fra den person, der oplevede det.

Det kan være mødet med en stalker, en situation, der kunne være gået gruende galt eller konfrontationen med en person, som udgiver sig for at være noget helt andet. I hvert afsnit får man ca. 4 til 5 beretninger læst op, og den ene er bedre end den anden. Lyt endelig med og vend tilbage om I er lige så vilde med det som mig?

Uhyggelige podcasts

Gåsehud = Nu går der lige ananas i egen juice, men når jeg nu taler uhyggelige podcasts, kan jeg ikke undgå at nævne mit eget af slagsen. Jeg har altid været fascineret af det overnaturlige og det som jeg ikke kan forklare. Jeg har boet i et over hundrede år gammelt hus, der var hjemsøgt, og har generelt haft flere oplevelser, hvor jeg mærker til “noget”. Enten tror man jeg er skør eller så forstår man det.

I Gåsehud dykker Nanna og jeg ned i et nyt overnaturligt emne hver gang. Vi krydrer det med vores egne uhyggelige oplevelser, og så slutter vi altid af med at læse lytternes beretninger op. Jeg bliver lige dele forfærdet hver eneste gang, når jeg hører hvad folk rundt omkring i Danmark faktisk oplever af uforklarlige ting. Vi ligger tilgængelig i podcast app’en på din telefon og er i skrivende stund oppe på 31 uhyggelige afsnit.

Uhyggelige podcasts

Alt om det overnaturlige, true crime, seriemordere og uhyggelige lytterberetninger

The Clearing = Amerikansk produceret og fordelt over 8 afsnit. Her følger man datteren til en formodet seriemorder, som alt for sent får meldt sin egen far, fordi hun har en idé om har har slået nogle folk ihjel gennem årene. Det er en sand historie og meget velproduceret. Jeg vil ikke sige så meget andet end at skynd dig at gå igang. Især hvis du er til true crime og skræmmende mordgåder.

Uhyggelige podcasts

Deadtime stories = Endnu et koncept, hvor udgangspunktet er lytternes uhyggelige fortællinger. Jeg kan godt lide idéen om historien kommer fra dem, der har oplevet det – fremfor værter, der skal gengive noget de har læst. De her beretninger er en blanding af både de sande, men også dem, der kunne været baseret på gåsehudsfremkaldende  vandrehistorier.

Uhyggelige podcasts

Scary Stories to Tell on the Pod = En komiker og en talentfuld forfatter dykker ned i det okkulte, vandrehistorier gennem tiden, overnaturlige begivenheder og folklore. De gør det med god humor, så det ikke bliver for uhyggeligt. Musikken og effekterne fungerer utrolig godt, og jeg føler nærmest jeg lytter til en professionel produktion.

Som den opmærksomme læser måske kan se, har jeg ikke mange danske med på listen. Jeg tror det bunder i, at jeg ofte synes det er mere velproduceret på engelsk. Dog vil jeg gerne give Third Ear en kæmpe anbefaling. Selvom det er et par år siden jeg lyttede sidst, husker jeg det som uhyggeligt på den gode måde. Der ligger også et par anbefalinger klar til jer her.

Hvad lytter I til af podcasts for tiden? Både de uhyggelige podcasts, men også de sjove, interessante, inspirerende og tårefremkaldende podcasts?
Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments