Skær ind til benet og find din stil

Skær ind til benet og find din stil 1

Skær ind til benet og find din stil 2

Skær ind til benet og find din stil 3

Skær ind til benet og find din stil 4

Skær ind til benet og find din stil 5

Skær ind til benet og find din stil 6
^ Så lille er min garderobe. Tror jeg er under 100 stykker tøj alt inklusiv – dog minus træningstøj- & sko + tasker. 

Fra den ene yderlighed til den anden – i dag handler det nemlig om alt andet end filosofiske tanker om mit selv-billede. Derimod handler det om tøj, opbygning af garderobe og stil. Ikke fordi jeg har en ground-breaking stil men jeg ved i det mindste, hvad jeg kan li’ og hvad der slet ikke duer. I alt for mange år har jeg været forvirret, erhvervet mig en masse fejlkøb og slet ikke haft styr på hvad jeg faktisk foretrækker. Jeg har ladet mig påvirke af andre og købt ting, der var meget tendens-agtige og som slet ikke passede til mig.

Læs også:
Uld til baby? Hvornår og hvorfor? Få min uldguide her

Hvis jeg skal ridse de ting op, som definerer min nuværende garderobe er det; Kvalitet, tidsløst og simpelt. Jeg havde for bare få år siden en garderobe, der var 10 gange større end den er i dag. Men jeg brugte kun 10 % af tingene. Så jeg har sidenhen skåret helt ind til benet og solgt alt andet. I dag har jeg så meget tøj, at jeg kan overskue det hele. Jeg ved hvad jeg mangler og hvad, der især duer. Det er skønt, for det minimerer tøjkriser, selvom de til tider stadigvæk kan forekomme (eksempelvis til events, hvor smarte personer er til stede, haha).

Jeg er bare ikke en person, der mestrer high-fashion. Jeg duer ikke til ting, der er helt ude af min comfort-zone. Selvom jeg synes det er mega flot til andre. Det er spild af penge og ender med aldrig at blive brugt. Som I kan se på billederne er det primært lækker strik i form af mohair, cashmere og lækker uld, fine silkeskjorter, sorte tidsløse kjoler og silketoppe. Derudover simple jeans, læderbukser- & shorts, silkebukser, forskellige nederdele, der går til det hele, basis t-shirts, sweatshirts, blazere, lækre overgangsjakker og kvalitetsko. Altså med andre ord – pisse kedeligt ? Nej, det er ikke spændende men det virker for mig. Jeg vil hellere lade min person gøre indtrykket end mit tøj.

Jeg vil mere end gerne dele min tips til hvordan man formår at finde sin egen stil:

  • Tag alt ud af skabet. Del det op i tre bunker; det du bruger hele tiden, det du måske vil bruge og det du aldrig bruger. Alt det du aldrig bruger kan enten sælges eller doneres til genbrug. Din måske-bunke prøver du på. Sidder det som det skal? Er det overhovedet din stil? Er det i pæn stand? Hvis du kan svare nej til alle de ting, skal det over i den bunke med ting, der skal væk. Til slut har du en bunke med alle de ting, du elsker.
  • Nu kan det være du føler, du mangler noget. Lav en liste over de køb du vil gøre dig og vær kritisk. Hvad har du virkelig brug for?
  • Skriv alt ned du køber hver måned, så du får overblik over hvad der er velovervejede køb og hvad der er impulskøb.
  • Behandl dit tøj med respekt. Stryg det krøllede tøj. Smør læderet på dine tasker, sko og jakker. Gør det vinterklart med imprægnering. Opbevar dit tøj i skygge og et tørt sted.
  • Lav inspirations-boards, hvor du tilføjer alle de ting du kan lide. Hurtigt får du et billede af, hvad du foretrækker og det gør det nemmere, når du shopper.
  • Købt sjældent noget første gang du ser det. Overvej det og hvis det stadigvæk er noget du tænker på efter et par dage, så køb det.
Kan I genkende jer selv i det jeg skriver og er I bevidste om jeres stil eller er I stadigvæk forvirret?
Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

20 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments