Sådan redigerer jeg mine billeder til både blog og Instagram

Redigering af billeder

Godmorgen. Nu har jeg efterhånden blogget i en del år, og for tiden brainstormer jeg enormt meget. Både for min egen skyld, så jeg holder motivationen oppe, men også så I får serveret nyt indhold I ikke tidligere har læst hos mig.

Det er nemt at falde i en fælde, hvor man gør det man plejer. Jeg vil gerne ryste posen lidt og begynde at tage nye emner op. Alt fra simpel inspiration til de tungere indlæg, der tør vise nye sider af mig.

Det er en rejse, og jeg håber sådan jeg fortsat kan gennemgå en udvikling, hvor bloggen tages nye steder hen. Hvis I har ønsker til indlæg eller emner, jeg kan tage op, så kom med dem. Jeg synes kun det er sundt at udvide sin horisont. Alt fra politik til værdier og opdragelse. Ja, faktisk alt det jeg selv synes kan være spændende at læse om hos andre.

Redigering af billeder

Læs også:
En komplet anmeldelse af mit Olympus kamera, som jeg har brugt i fire år

I dag vil jeg til gengæld rigtig gerne fortælle jer hvordan jeg redigerer min billeder. Både på Instagram, men også på bloggen. Jeg bruger nemlig forskellige app’s og filtre afhængig af om det er på bloggen eller Instagram.

Af en eller anden grund får jeg mange spørgsmål til netop redigering. Jeg ved ikke hvorfor, da jeg jo blot er en glad amatør, men hvis nu nogen kan bruge bare et af mine redigeringstips er det skønt.

Redigering af billeder

Før jeg overhovedet tænker i billederedigering, tænker jeg i..

Før jeg begynder at redigere mine billeder, tænker jeg altid over selve billedet mens jeg tager det. Jeg foretrækker helt klart billeder “lige på”. Det giver mig en ro, når jeg scroller ned over et feed. På bloggen er det noget andet. Her tænker jeg mere i at vise et outfit, indretningen eller opskriften fra så mange vinkler som muligt. Det er langt nemmere at fortælle en historie på bloggen, da jeg kan dele lige så mange billeder jeg ønsker, hvor jeg på Instagram plejer at dele et enkelt.

På Instagram varierer jeg mellem mobilbilleder og billeder taget med det her kamera, som jeg stadigvæk elsker her fire år efter. På bloggen er det primært billeder med kameraet. Jeg foretrækker, at kvaliteten er så høj som muligt, og på en måde fremstår det også visuelt pænere, når billederne er klare. Eller det synes jeg. Andre mener sikkert noget andet.

Redigering af billeder

På Instagram er det især mobilbillederne, men jeg deler også billeder fra mit profesionelle kamera, der som regel bedre kan fange udtryk, detaljer og stemning. Det er en smagssag, men jeg elsker bare de klare billeder. Derimod elsker jeg stories for de skæve videoer, øjeblikssnak samt de sjove indspark.

Tilbage til det essentielle. Nemlig redigering af billeder til både Instagram og bloggen. Jeg deler det lige op, så det er mest overskueligt at gå til.

Redigering af billeder til Instagram

Når jeg har taget billedet, som jeg foretrækker bliver taget i godt lys, går jeg først ind i app’en Darkroom, hvor jeg fjerner den gule undertone. Det er det eneste jeg bruger app’en til selvom den kan meget andet. Jeg kan også finde på at øge andre farvetoner, som lilla, blå eller lyserød.

Derefter, og afhængig af hvad billedet forestiller, går jeg ind i app’en Facetune. IKKE for at gøre min hud pænere (det er nemlig en farlig ting at begynde på og MEGET tydeligt, når folk har brugt den funktion), men for at fremhæve detaljer (det kan være mit tøj, i vores  lejlighed eller de smykker jeg har på).

Derudover bruger jeg deres Whiten funktion til specifikke områder. Eksempelvis baggrunden eller hvis der er meget “støj” i billedet. Sidst men ikke mindst bruger jeg deres Lightning filter til at lysne hele billedet. Generelt set har Facetune så mange gode egenskaber, der intet har med “facetune” at gøre.

Redigering af billeder

^ Det er svært at tage billeder af telefonen, da lyset automatisk ændrer farverne. Hvis I vil se hvordan redigeringen tager sig ud i praksis, kan I se det her

Til sidst går jeg i VSCO. Jeg ved at mange bloggere ikke vil dele deres filtre. Det er ikke en hemmelighed hos mig. For det første tager det ikke noget fra mig, at andre redigerer på samme måde. De er jo frit tilgængelige. Derudover skifter jeg løbende filter eller ændrer lidt i det jeg bruger nu, og derfor er der en stor sandsynlighed for jeg bruger et andet om seks måneder.

Jeg har købt den udvidede pakke, så jeg har adgang til alle filtrene. Lige nu bruger jeg primært A4 (som vist nok ikke engang er en del af den udvidede pakke). Den giver det perfekte spil mellem varme (jeg har skruet op for temperaturen), detaljer og ro. Jeg laver også nogle tilpasninger i form af øget skarphed, og skruer op for både kontrast, skintone og exposure.

Redigering af billeder

Jeg er all in for farver, men jeg kan også godt lide et filter, der toner det lidt ned og giver et roligt førstehåndsindtryk. Nu bliver det meget specifikt, og det er måske mest interessant for dem, der faktisk arbejder med sociale medier eller har en interesse for redigering af billeder til dagligt.

Til sidst uploader jeg til Instagram, hvor jeg nogle gange laver nogle enkelte justeringer. Som regel skruer jeg blot ned for “Lux”, så billedet ikke skaber for meget genskin. Og det var “bare” det. Det lyder måske af meget, men tager sjældent mere end fem minutter. Jeg kopierer filtret fra gang til gang, så når man først ender med noget man kan lide, tager det ingen tid.

Tidligere har jeg brugt L12, U3 og AGA1 i VSCO.

Redigering af billeder

Redigering af billeder til bloggen

Og så er der selve redigering af billeder til bloggen. Her bruger jeg primært Photoshop og Lightroom. Jeg er ikke ekspert i redigering, hvorfor jeg prøver mig lidt frem. Nogle gange køber jeg færdige presets på Creative Market, og importerer dem til Lightroom (jeg har købt abonnement til både Lightroom og Photoshop).

Det vigtigste for mig er, at billederne er lyse, klare og skaber en helhed. Det duer ikke med fem forskellige redigeringer for mig. Der må gerne være en helhed, når man scroller nedover bloggen. Derfor forsøger jeg også at tænke i lys og frame, når jeg tager billederne.

Redigering af billeder

^ UNUM app’en er oplagt til at planlægge billeder eller bare for at se hvordan et billede ser ud sammen med de andre. Det virker måske ligegyldigt, men når en ny profil klikker sig ind, er det helhedsindtrykket, der afgør om personen vælger at følge med. Derudover giver den et estimat over hvilket tidspunkt er det bedste at poste.

Generelt set tror jeg på less is more. Det er nemt at falde for redigeringstendenser og gå helt amok i den trend, der hersker lige nu. Der er mange dygtige bloggere, der redigerer ualmindeligt lidt og alligevel formår at skabe en stemning. Det virker ofte mere ægte. Jeg prøver at finde balancegangen mellem redigering, billeder og tekst. Jeg kan nemlig godt lide at lege med æstetikken, og derfor finder jeg også redigeringsprocessen sjov.

I Photoshop justerer jeg lidt for lyset, kontrast og tone, og i Lightroom plejer jeg at bruge et forudlavet preset. Jeg er glad for Bali pakken, jeg har købt på Creative Market, og ellers har jeg lavet mine egne, som jeg kopierer fra gang til gang.

Hvis I har spørgsmål til kamera, redigering, hvordan billedeprocessen fungerer eller der er noget jeg har glemt, så spørg endelig.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Comment
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments