Olympus Pen E-PL7 Anmeldelse: Guide til mit kamera

OLYMPUS PEN E-PL7! Det ultimative kamera har fundet sig vej til mig! Olympus Pen E-PL7 hedder skønheden. Nu skal jeg ikke længere slæbe rundt på mit gamle spejlrefleks, der seriøst vejede næsten 2 kg. Jeg havde altid ondt i min skulder dagene efter.

Og når nu man faktisk kan få så godt et kamera, der kan alt det et spejlrefleks kan plus mere til, kommer jeg aldrig til at gå tilbage.

Olympus Pen E-PL7

Olympus Pen E-PL7 er et resultat af et af de bedste blogsamarbejde i bloggens levetid! Ikke nok med det er min bedste ven på farten, så kommer det også bloggen til gode ved de forbedrede billeder.

LÆS OGSÅ: SE HVORDAN JEG FILMER VIDEO MED MIT NYE KAMERA

Nu kan jeg aldrig mere undskylde over dårligt lys, eller at jeg havde glemt kameraet, længere, for det her sidder klistret til mig non-stop.

Olympus Pen E-PL7

Hvis I følger med på Instagram, har I måske set min begejstring for netop dette kamera. Jeg er faktisk begyndt at tage alle mine billeder med mit nye kamera. Besværligt tænker man måske?

Nej, for det har indbygget Wifi, som jeg stadigvæk ikke helt forstår hvordan kan lade sig gøre. Men jeg trykker på en knap og så bliver billederne alle overført til min Olympus Pen E-PL7 App på telefonen. Pludselig er sociale medier blevet endnu sjovere end det allerede var tilfældet.

Olympus Pen E-PL7

Nedenfor fremhæver jeg alle de fordele Olympus Pen E-PL7 besidder, for det er ikke så lidt..

Wifi funktionen:

Nu har jeg kort nævnt den ovenfor, men det fortjener altså en fremhævelse, da det er afgørende for en som mig, der elsker at tage billeder til bloggen og sociale medier.

Hvis jeg før skulle have et kvalitetsbillede over på min telefon, var det noget med først at overføre det til computeren, så ændre størrelsen og så sende en mail til mig selv, hvor billedet var vedhæftet.

Langsom proces, men heldigvis ikke aktuelt længere. Nu klikker jeg bare på de billeder, der skal overføres, og så går jeg ind i min app og henter dem ned.

Olympus Pen E-PL7

Selfie time:

Ja, jeg indrømmer det gerne. Denne funktion er blevet uundværlig, når man ofte er på farten alene. Hvorfor undvære at forevige et smukt øjeblik, fordi man er alene? Jeg har aldrig taget selfies med min telefon, da de altid bliver grynet. Ved brug af mit Olympus Pen E-PL7 kan jeg bare flippe skærmen ned og så klikke løs i høj kvalitet. Smart!

Olympus Pen E-PL7: Kameraet alle kan finde ud af:

Det tog mig ca. 30 min at sætte mig ind i alle kameraets funktioner og det er MEGET brugervenligt. Jeg bruger primært auto, fordi tjaa, jeg synes det tager perfekte billeder præcis sådan. Men der er også flere manuelle funktioner, hvor man kan lege med lys, blænde, lukketid m.m.

Derudover kan man filme videoer på den måde, hvor baggrunden bliver sløret, så nu er jeg nødt til at kaste mig ud i videoblogging. Man kan lave collager direkte på kameraet og sidst men ikke mindst er der touch screen. Det gør det langt nemmere både at fokusere og tage billederne. Kameraet har simpelthen taget smartphones funktionaliteter til sig.

Olympus Pen E-PL7

Olympus Pen E-PL7

ART filtre:

Jeg er måske gået lidt amok med den her funktion, men hvor fedt er det ikke lige, at man kan lægge filtre på sine billeder inden de tages? Med et udvalg på 14 forskellige, er der nok at vælge mellem.

Mine favoritter er Dramatic og Cross Process. Førstnævnte er super god, når man vil tage billeder udendørs, da den fremhævner himmel, landskab og bygninger noget så flot. Sidstnævnte giver et lækkert vintage feel, som jeg også elsker.

Olympus Pen E-PL7

Olympus Pen E-PL7

Objektiv:

Ved køb af Olympus Pen E-PL7 medfølger der et objektiv (14-42 mm), som er en rigtig god start. Det er især godt til portrætter og selfie-funktion. Vil du gerne have muligheden for virkelig at opnå den lækre slørede baggrund, så kan du købe et objektiv ved siden af. Jeg har et 45 mm. Heldigvis er det nemt at skifte rundt.

Light as a feather:

Okay, ikke helt vægtløs. Men det vejer så lidt, at jeg ikke bemærker det. Nu har jeg også fået sådan en smart kamerarem med til, der minder mig om sommerhuslivet, som gør det meget nemt at have med rundt.

Det hænger i hvert fald enten altid på skulderen eller rundt om halsen, som en ægte turist vil gøre det.

Olympus Pen E-PL7

Visuelt set overdrevet pænt:

Ja, billederne taler for sig selv, men hold nu op det er pænt. Jeg kunne ikke stå for det cremefarvede Olympus Pen E-PL7. Det kommer dog også i disse tre vildt fine farver.

I næste indlæg overvejer jeg lidt at lave en film, der viser min dag igennem mit Olympus Pen E-PL7. Jeg kan nemlig optage i forskellige filtre. Nu er jeg ikke ret erfaren i videoblogging, men hvis jeg kan lave en film, så kan alle 🙂 Det er også oplagt, når Sylvesters øjeblikke skal foreviges på andet end billeder.

Kameraet koster 4.000 kr. fra ny, hvilket jeg personligt synes er meget rimeligt taget i betragtning af hvor meget man får for pengene.

Rigtig god dag og spørg endelig løs, hvis I har nogle spørgsmål til kameraet.


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

21 kommentarer

 1. Super lækkert kamera. Havde også selv overvejet at få fat i denne, men ente med at få Sony a5000, som på rigtig mange punkter minder rigtig meget om Olympus Pen. Mit gamle spejlrefleks virker så overflødigt nu 😛

  1. Det kender jeg slet ikke, men jeg spår virkelig også, at spejlrefleks er ved at dø lidt ud. Især med den nye teknologi. Det er altså smart 🙂

 2. Jeg har et spejlrefleks, og jeg bruger det aldrig. Det er en skam, men det er bare så tungt! Jeg burde i den grad overveje at sælge det og finde et ligeså smart kamera (Wi-Fi?? Say what??) som dit i stedet. Jeg fik dog mit spejlrefleks som en gave fra mine forældre, så det virker også bare lidt mærkeligt…

  Off topic, men ikke desto mindre skal du altså lige have med på vejen, at din nye klipning virkelig klæder dig! 🙂

  1. Jeg bruger heller ikke mit længere. Det samler bare støv. Tror sagtens du kan sælge det 🙂

   Ja, Wifi – så mærkeligt. Det er inde i kameraet og kræver ikke net på din telefon, så du kan også gøre det et sted uden Wifi. Forstår det slet ikke 😉 Alt for smart jo!

   Og tusind tak. Er også bare så glad for det kortere hår, selvom jeg allerede synes det er blevet lidt for langt igen.

 3. Jeg vil så gerne have det her! Bliver nødt til at købe det, inden næste ferie, så jeg ikke skal slæbe rundt på et spejlrefleks.

  1. Det forstår jeg godt! Det er nemlig perfekt til sommerens mange rejser 🙂 Så handy!

 4. Jeg ved godt dette indlæg er gammelt, men er ved at finde ud af hvilket kamera jeg skal ønske mig. Og jeg tror valget er faldet på dette, men hvilket et af de to kameraer inde på dit link er det at du har, den dyreste eller den billigste?

  1. Det bliver du også bare glad for 🙂

   Jeg har det dyreste og jeg tror forskellen er, at det er en nyere model og måske kan lidt mere. Jeg har været meget glad for mit og bruger det stadigvæk dagligt.

  1. Ja, selvfølgelig 🙂 Den er også fra Olympus og kan købes online på deres site.

 5. Er du stadig glad for kameraet her? Og hvad med objektiver, har du normalt begge to med dig på farten? 🙂 Jeg ønsker mig meget et mindre kamera… Men er i tvivl om hvad jeg skal gå efter.

  1. Helt vildt glad 🙂 Jeg bruger det stadigvæk dagligt.

   Jeg har kun det ekstra objektiv med mig. Jeg bruger ikke rigtigt det der hører med gratis med mindre jeg skal lave videoer.

   Jeg vil prøve at gå forbi en fotobutik og teste lidt forskelligt 🙂