En hverdagsvideo til jer og lidt tanker om videoblogging

Jeg gjorde det! Lavede en lille stemningsvideo til bloggen. Ja, det er helt nyt for mig og tog enormt langt tid, selvom det måske ikke ser sådan ud, men jeg er glad for resultatet.

Det er altså virkelig hyggeligt at kigge tilbage på og noget helt andet end traditionelle billeder. Jeg forudser langt flere videoer på bloggen og ikke mindst via min Youtube kanal. Subscribe endelig HER, hvis altså nogle af jer anvender Youtube? I skal bare trykke på “abonner”.

Filmen er egentlig opstået på baggrund af, at jeg i det her indlæg lovede jer at vise mit Olympus Pen E-PL7 in action. Altså hvordan det fungerede med optagning af videoklip. Jeg er ikke pro, men jeg elsker det. J

eg kan nemlig stadigvæk få den slørede baggrund og samtidigt sætte filtre på inden jeg filmer. Filmen er derfor faktisk lavet i sort hvid allerede dengang jeg lavede optagelserne, hvilket jeg valgte for at teste mulighederne, og så fordi det giver en god vibe til en stemningsvideo. Nogle få klip har også en lidt oldschool feeling, hvis I kan fornemme det?

Efter at have testet kameraet i en måneds tid, er det tydeligt hvilket ting, jeg sætter størst pris på. Størrelsen og design spiller en stor rolle, men det betyder ikke at indholdet ikke matcher.

Jeg siger det gerne igen – det her kamera er altså vildt. Billederne er i topkvalitet selvom jeg blot har sat det på auto. Jeg kan nemt overføre dem til min telefon via den indbyggede WIFI og så er de 14 forskellige art-filtre altså et plus. Dét at jeg kan få en halvkedelig baggrund til at virke nærmest himmelsk, er guld værd for en blogger som jeg.

Det er til dig, der gerne vil fange de vigtige øjeblikke i livet uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er til dig, der vægter design, størrelse og udseende højt. Det er til dig, der gerne vil eksperimentere lidt med videoer uden de bliver alt for “amatør” agtige. Du kan connecte det med din telefon, lave collager direkte på kameraet, lege med lukketid, blænde og lys.

Kameraet har en meget rimelig pris og du kan købe ekstra objektiv siden af afhængig af hvilke billeder du ønsker at tage. Sidst men ikke mindst skal  SELFIE-funktionen altså nævnes, som netop er oplagt til alle de gange, hvor man mangler nogen til at tage billederne. Eksempelvis på ferier eller andre vigtige begivenheder. Du vender blot skærmen og kan se dig selv mens billedet tages.

Jeg håber min anmeldelse har hjulpet jer lidt på vej i den jungle som det kan være, når man skal finde sit nye kamera. Det her er et all-around kamera, som jeg personligt kan stå inde for og jeg kunne ikke forestille mig at gå tilbage til mit spejlrefleks nogensinde igen. Rigtig god mandag.

Skriv en kommentar

 

6 kommentarer

  1. virkelig hyggelig video! er simpelthen nødt til at spørge, hvad er det for en sang du har brugt i videoen ?

  2. Super fin video 🙂 … og lækker baggrundsmusik 🙂 Min søn gjorde mig opmærksom på – da jeg havde lavet et videoindlæg med underlægningsmusik – at der er noget, der hedder copyright, og at jeg rent faktisk skulle have tilladelse til, at bruge musikken til min video! Der er meget, man skal lære 🙂 Heldigvis ligger der masser af “copyright free background music” på Youtube, som man frit kan bruge …bare en info til andre, der måske har/er ved at begå samme fejl som jeg 🙂

    1. Det er nemlig en meget vigtig pointe 🙂

      Heldigvi er Youtube indrettet sådan, at den selv scanner for sange og så bandlyser den videoen i de lande, hvor den pågældende sang har valgt den ikke må bruges uden rettigheder. I Danmark er det ikke et problem, men fx i USA kan man ikke se videoen sammen med nogle få andre lande.

      Derudover kommer der ofte annoncer på din video, såfremt du har brugt en specifik sang, så de kan tjene penge ind den vej.