Ferieplaner (eller manglen på samme)

Glædelig tirsdag. Med hedeslag og temperaturer på over 20 grader. Det føles i hvert fald sådan, og jeg er det sted lige nu, hvor jeg hele tiden har for meget tøj på. Som om min hjerne ikke kan omstille sig til sommeren. Jeg har trods alt lige stået her i 11 grader og frosset mine fingre af. Livets kontraster..

Læs også:
Mit første besøg på Heartland Festival, som tog mig med storm

Men idet vi allerede skriver juni og sommeren nærmer sig, får jeg lidt pres over den forestående sommerferie. Vi har jo tre uger herhjemme, som vi på ingen måder har planlagt endnu. Det lyder jo slet ikke dårligt, men jeg gad godt alligevel vi kom lidt ud. Ikke på udlandsrejser, men lidt rundt i det danske land.

Vi har nemlig været så heldige at få lov at låne mine forældres bil mens de er i Qatar. Vi har normalt ikke adgang til en bil, og derfor kommer vi sjældent væk fra København, men nu får jeg helt lyst til at køre landet rundt og besøge skjulte skatte. Måske skulle jeg dykke ned i de her anbefalinger, som var nogle af de meste læste sidste år.

Sommerhusdrømme, familieferie og impulsive tanker

Danmark har så mange skønne områder, og jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte. Optimalt set gad jeg godt i sommerhus, men det er vel nærmest for sent nu? Kan I anbefale nogle gode steder i Danmark, som er børnevenlige? Både til ham på 6 år og hende på 1 år.

Jeg har både kig på Nordjylland, hvorfra jeg har mange gode minder, men også Fanø, som jeg elsker, Fyn og selvfølgelig Aarhus og området deromkring. Jeg kan næsten ikke overskue alle de muligheder Danmark har at byde på. Vi har trods alt “kun” tre ugers ferie, og vi vil også gerne nå at komme ned i gear herhjemme og bare være.

Der er også den mulighed at køre til Sverige.. Ja, som I nok kan høre har vi ingen planer. Det både elsker og “hader” jeg. Jeg synes faktisk det kan være lidt svært at være impulsiv så tæt på ferien. Min far mener vi bare kan komme til Rom igen, men den tur er udsat til hun er lidt ældre.

Optimalt set vil jeg gerne vente med flere storbyferier til hun er omkring de 3 år. Og nu vi for engangs skyld kan låne en bil, vil jeg hellere skabe minder herhjemme. Nogen, der sælger en brugt autostol til juniorstørrelserne?

Del endelig jeres ferieplaner. Både de udenlands af slagsen, men i den grad også små ture herhjemme. Jeg vil suge alt til mig og forsøge at planlægge et par dage på farten. Mere kan vi nok alligevel ikke overskue med to børn. Med mindre vi lige falder over et lækkert sommerhus til gode penge. I lejer ikke tilfældigvis jeres ud?

Skriv en kommentar

 

14 kommentarer

 1. Vil helt klart anbefale Nordjylland! Skallerup Seaside Resort er virkelig et lækkert sted lige ud til vandet med mange aktiviteter (ridning, minigolf, badeland, spa & wellness, badminton, legeland, bowling, forhindringsbane, mm.). Det er tæt på både Hjørring, Hirtshals, Løkken, Lønstrup og Skagen, som alle er værd at besøge. Fårup Sommerland er også i nærheden – og hvis I vil holde ferie tæt på Fårup, så er Blokhus også vildt hyggelig! Jeg er vokset op i Hjørring, så spørg endelig, hvis der er noget, I vil vide! 😄

  1. Jeg ELSKER Nordjylland. Jeg har været på mange campingferier, telture og i sommerhus i Nordjylland. Min familie stammer fra Hirtshals (altså nogle generationer tilbage), så det har et specielt sted i mit hjerte. Og Fårup Sommerland er genialt. Øj, nu får jeg lyst til at tage afsted 😍 Du deler bare alle de tips du vil.

   1. Tips til Nord(vest)jylland

    Skagen:
    – Køretur med “Sandormen” ud til Grenen.
    – Den tilsandede kirke, som ligger i et rigtig smukt naturområde lidt syd for Skagen. Her kan man fx medbringe en madkurv, og der er også en legeplads i området
    – Anna & Michael Anchers hus

    Tversted:
    – Danmarks bedste guf hos “Det blå ishus”
    – Tversted plantage. Mulighed for at grille. Med legepladser i skønne omgivelser

    Hirtshals:
    – Oceanariet

    Hjørring:
    – Park Vendia svømmehal
    – Vendsyssel historiske museum – aktiviteter for børn fx “Museumshaven” og en rigtig fin “Museumsbutik”
    – Hjørring Sommerspil – friluftsteater med sang og musik for børn og voksne
    – Vendsyssel teater. Helt nyt og moderne! Er dog ikke sikker på, hvor mange forestillinger, der kører i sommerperioden…
    – Christiansgave, Sct. Knuds Kilde og Svanelunden – små parker, hvor man kan koble fra og børn kan lege på legepladserne
    – Kamii Sushi laver sushi i høj kvalitet og kan bestemt anbefales!
    – Hvis man vil have et kig ud over området, kan man tage til “Hjørring Bjerge” og gå op i Bellevuetårnet

    Lønstrup:
    – Glaspustere
    – Restaurant “Villa vest” (vildt lækker mad!)

    Løkken:
    – Rigtig god strand med de charmerende badehuse
    – Bolcheriet. Helt sikkert et hit for børn og voksne med en sød tand

 2. Lolland-Falster! Køreturen er ikke for lang og der er fint og mange sjove steder. Har lige været på Lolland i anden anledning, og det kom på listen over fremtidige feriesteder. Knuthenborg parken er fed. Der er mange gode strande. Endagstur til én af de små øer; Fejø, Femø osv. Du kan helt sikkert finde et sommerhus til billige penge (og ellers er der Lalandia….)

  1. Det har jeg aldrig overvejet, men du siger noget. Og så behøver jeg ikke engang at skulle over broen! Genialt 😍

   Lalandia kan jeg ikke helt overskue endnu. Prøver at trække den så længe jeg kan 🙈

   1. Samme her. Magter ikke Lalandia. I Sakskøbing har Claus Meyer hotel og restaurant og en butik med lækre lokale varer.
    Domkirken i Maribo er så smuk.
    Jeg så kort en bog der hed 111 steder på Lolland-Falster og der var så mange små hyggelige steder, cafeer osv.
    Klart er det jo en fordel at man sparer tid og penge ift at krydse Storebælt!
    Og så nævner jeg lige igen: Knuthenborg.
    Der er i øvrigt også fine lokale bryggerier og fødevareproducenter 🙂

 3. Hvad med Odsherred området med Rørvig. Så hyggeligt med strand, havn og lidt by inde i Nykøbing. Og så kunne I jo tage en tur i Sommerland Sjælland.
  Og bonus – det ligger kun lidt over en times kørsel væk.

 4. Vi har netop selv købt sommerhus ved tune næs, og kan selvfølgelig anbefale det.
  Hvis man gerne vil lidt længere væk er jeg dog kommet forfærdeligt meget på Ærø, som man sejler til med færge fra Svendborg.
  Der er bl.a. strand og vand, legepladser ved havnen, søfartsmuseum som også er sjovt for de mindre, og hvis man kommer på det rigtige tidspunkt har de grollefest som bl.a består af et lille omrejsende Tivoli.
  Jeg er kommet derovre det meste af mit liv, og elsket det både som barn og ældre!

  1. Det må være drømme at have sit eget sommerhus. Det gad jeg godt en dag. Især fordi vi bor til leje og godt kunne bruge et sted vi kunne tage til, når byen larmer lidt meget.

   Ærø er på listen over steder jeg SKAL besøge. Det ser fantastisk ud! ☀️

 5. Har lige fundet det hyggeligste og billige sommerhus over Airbnb 😁 synes der var maaaaange at vælge imellem

  1. Hvor henne? 😍 Jeg kigger måske de forkerte steder, men synes hurtigt det løber op i sommerferien.

 6. Min egen skønne by, Nykøbing Sjælland, har et skønt sommerhusområde lidt uden for byen eller i Rørvig og så er Sommerland Sjælland jo “lige ved siden af”. Heroppe har vi – synes jeg og mange i min familie, der bor her – det langsomme liv, det her med bare at være. <3

  Og Sylvester kommer bare forbi og hører metal, hvis han keder sig, haha! 😉

  https://nouw.com/satinawandel