Årets bedste bøger: Jeg har spurgt og I har anbefalet..

Årets bedste bøger og en lang liste af gode boganbefalinger..

Årets bedste bøger

Tænk sig engang man kan være så heldig.. Forstået på den måde, at jeg ALTID kan spørge jer til råds. Om graviditet, hududfordringer, babysøvn og madanbefalinger. Senest var I utrolige søde at dele ud af årets bedste bøger ifølge jer i den private Facebook gruppe, som jeg stadigvæk elsker højt.

Vi er en gruppe kvinder (alle er velkomne), der er så rare ved hinanden og altid hjælper, når nogen har et simpelt eller lidt sværere spørgsmål. GENIALT.

Læs også:
Jeg har samlet de bedste podcast. Få et samlet overblik her
40 Uger Efter (bogen du SKAL læse)
De allerbedste serier på Viaplay, Netflix og HBO

Af samme grund vil jeg dele årets bedste bøger med jer. Flere af dem er skrevet i andre år end 2018, men de topper stadigvæk listerne hos jer og andre læseglade mennesker, hvorfor de også fortjener en plads herinde.

Listen er lang, og min ønskeseddel til jul bugner af bøger, jeg glæder mig til at læse. Hvis I nu har læst en god bog fornyligt, som IKKE er på listen, eller I bare har erfaringer med dem, der allerede er, så byd endelig ind nedenfor.

Årets bedste bøger: Jeg har spurgt og I har anbefalet.. 1

Listen med årets bedste bøger er fyldt med skønlitteratur, men også lidt faglitteratur i form af et par selvhjælpsbøger har sneget sig ind. Mest af alt fordi jeg elsker at læse dem. De gør en stor forskel i forhold til min motivation og hverdagstrivsel.

Hermed listen over årets bedste bøger ifølge mig og mange af jer:

Anne Mette Hancocks krimier – heriblandt Ligblomsten og Mercedes-snittet = Hver gang man spørger andre, hvad bøger man skal læse, er Anne Mette Hancock på listen. Jeg har ikke læst nogle af hendes bøger endnu, men har dem begge på listen til kommende aftener i sofaen. Det er hæsblæsende krimier med mordsager, mystik og action. Jeg glæder mig i hvert fald til at forsvinde væk i bøgerne for en stund.

Pelle Hvenegaards Kære Zoe Ukhona = En bog, der kræver man har kleenex klar. Pelle Hvenegaard tager læseren med på en ærlig, sørgelig og hjertevarm rejse om udebleven graviditet, fertilitetsbehandlinger samt dét at skulle igennem en lang og opslidende adoptionsproces.

Oplagte gaveønsker, når årets bedste bøger skal på ønskelisten

Katrine Engbergs tre krimier – Krokodillevogteren, Blodmåne og Glasvinge = Endnu en krimiforfatter, der har taget danskerne med storm. Med tre bøger i bagagen, der alle tager afsæt i politiassistenten Jeppe Kørner, har man et eventyr foran sig. Her følger man efterforskningen af en række bestialske mord, og deraf komplicerede politisager, som selvfølgelig altid har et twist.

Årets bedste bøger: Jeg har spurgt og I har anbefalet.. 2

Thomas Korsgaards Hvis der skulle komme et menneske forbi = Lad os lige slå fast, at forfatteren til bogen kun var 21 år, da han skrev romanen sidste år. Det i sig selv er imponerende. Fortællingen tager udgangspunkt i hovedpersonen Tue, der har haft en meget hård opvækst i en social belastet familie på landet. Den kommer omkring omsorgssvigt, familiens kampe, mobning samt ønsket om at flygte og finde en ny familie. Eftersigende skulle den til dels være baseret på forfatterens egen opvækst.

Gode bøger, rare stunder og tid til nærvær

Sissel-Jo Gazans Blækhat = Måske er jeg farvet idet bogen tager afsæt i Århus i 80’erne, men det skulle være en fantastisk sammenkobling af kærlighed, opvækst, venskaber og familiehemmeligheder, der bringer hovedpersonen Rose på en lang identitetsskabende rejse.

Sara Omars Dødevaskeren = En voldsom roman, som foregår i et krigshærget og hadfyldt Kurdistan. Frmesk bliver født pige, men er ikke ønsket af sin far grundet sit køn. Deraf begynder overlevelsen, hvor frygten for at blive skaffet af vejen hele tiden eksisterer.

Årets bedste bøger: Jeg har spurgt og I har anbefalet.. 3

Mhairi McFarlanes Det er ikke dig, det er mig = Da Delia Moss opdager hendes mand har en affære, indser hun at alle hendes drømme om et langt ægteskab er uopnåelige. Derfra er hun nødt til at genvinde kontrollen og blive superhelten i sit eget liv. En romatisk og sjov fortælling med dybde, som skulle være et læs værd.

Greer Hendricks og Sarah Pekkanens Kvinden mellem os = Jeg er selv igang med denne lige nu, og den er simpelthen SÅ god. Jeg elsker bøger, hvor man ikke kan finde hoved og hale i noget før slutningen. Når man læser bogen, vil man tro man følger en jaloux ekskone, som er besat af eksmandens nye kæreste. Der er tale om det vildeste trekantsdrama og psykologiske spil, som gør at bogen læses meget hurtigt. Den er alt for spændende at lægge fra sig.

Årets bedste bøger, som du bare MÅ læse

Kristina Stoltzs Som om = En roman, der beskriver en familie i opløsning, og som har tråde til barndommen på Christianshavn. Om seksualitet, skilsmisse, svigt og kriser. Bogen fortælles parallelt i datid og nutid.

Rhonda Byrne The Secret = En klassiker inden for selvhjælpsbøger. Jeg har ikke læst den endnu, men er lidt nysgerrig på bevægelsen, der er opstået på baggrund af bøgerne. Tanken er, at du skal lære at tiltrække dine ønsker. Eller nærmere beskrevet where focus goes energy flows. Det handler om at finde sine styrker og derudfra visualisere sig til det optimale liv. Det man sender ud i universet, får man tilbage er The Secrets kernegrundlag. Jeg skal nok give en anmeldelse, når den er læst.

Årets bedste bøger: Jeg har spurgt og I har anbefalet.. 4

Mark Mansons The Subtle Art of Not Giving a F**k = En populær bog for dem, der har deres egen virksomhed. Her gøres der op med positiv tænkning, da livet byder på meget andet end positivitet, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Den handler om at kende sine grænser, at acceptere dem og få det bedste ud af.

Selvom det hverken er fair eller giver mening. For når vi omfavner vores fejl, mangler og usikkerheder, kan vi finde det mod, motivation, ansvar og nysgerrighed, som vi søger. Og så kommer den ind på det faktum, at penge er rare at have, men i bund og grund er det erfaringen og at holde at sit liv, der er altafgørende. Jeg glæder mig til at læse den og måske endda få et “se mig selv i øjnene og erkend virkeligheden” øjeblik.

Årets bedste bøger, som kan inspirere dig

Shari Lapens The Couple Next Door = En bestseller, jeg købte i lufthavnen på vej hjem fra Thailand. Jeg elsker virkelig at læse på engelsk, og hvis jeg skulle vælge, vil jeg nok altid foretrække at læse bøger på originalsproget. Annes og Marcos babysitter aflyser i sidste øjeblik, og forældrene bestemmer sig derfor at tage til middag hos naboen, mens deres 6-måneder gamle baby sover derhjemme. Hvis altså bare de kigger til hende hver halve time.

Anne, der har en fødselsdepression og som bruger sin aften på at se på min sin mand flirte med andre, gider faktisk slet ikke til middag hos naboerne, da hun godt ved deres beslutning er forkert. Hun overtaler derfor sin mand til at tage hjem, hvor de finder døren åben og babyen væk. Jeg skal 100 % igang med at læse den i aften. Hvis I var glade for Kvinden i toget, der også er anbefalelsesværdig (dog ikke filmen), vil I nok også elske denne her.

Hal Elrods Miracle Morning = ALLE i USA snakker om den her bog. Det handler om at være effektiv fra morgenstunden og den effekt det kan have på resten af dagen. Jeg er ikke et morgenmenneske. De gange hvor jeg faktisk kommer op, er jeg dog en million gange mere effektiv og skarp. Bogen bliver decideret kaldt livsændrende.. Transform your life (before 8 AM).. Det har startet en bevægelse, og et hav af kendte topchefer og iværksættere er hoppet med på bølgen. Jeg glæder mig til at se om jeg får nogle aha-oplevelser undervejs.

Orv, det var mange bøger.. Om det er årets bedste bøger, vil jeg lade være op til den enkelte, men måske I kan bruge en eller flere af anbefalingerne? Hvilke bøger har I læst og hvilke kan anbefales? Please share..


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments