40 uger efter Anmeldelse: Cana Buttenschøn bogen, du SKAL læse

40 Uger Efter boganmeldelse

40 uger efter

I tirsdags var jeg inviteret på brunch af seje Cana, da hun ENDELIG skulle lancere den bog, 40 Uger Efter, som mange af os har ventet på. Vi har det sidste år siddet på kontor sammen i Andedammen og haft maaaaange gode snakke.

Cana er nemlig ikke kun dygtig. Hun er også ret så inspirerende og altid i godt humør. Hun har styr på sin business og tør alt det, jeg slet ikke tør. Det er altså cool.

Læs også:
Min fødselsberetning.. Sådan kom Sylvester til verden
Årets bedste bøger ifølge jer og mig… Få hele listen her
Dengang det ikke gik efter bogen.. Min abort
I tvivl om du har ægløsning? Få de gode råd her

Senest har hun skrevet en bog – 40 Uger Efter. Det er ikke hvilken som helst bog, men derimod et værk, som alle nybagte mødre og fædre vil elske. Det er sådan en bog, jeg vil have givet min højre arm for i min første graviditet.

Cana er uddannet jordemoder og ved sådan set nærmest ALT om post-graviditet. Det er ret så betryggende, og hun ligger ikke fingrene imellem.

40 uger efter

Vase her, marmorsofabord her, gulvtæppe her, porcelænskop her og bog her

Man har jo tendens til at snakke MEGET om selve graviditeten og alle de ting det kan føre med. Men det er de færreste, der snakker om ALT det man oplever bagefter fødslen. Hvorfor ved jeg egentlig ikke? Der var i hvert fald flere gange jeg var bange for at noget var unormalt.

40 Uger Efter anmeldelse: Derfor skal du have fat i den

Men nu har jeg fået fingrene i 40 uger efter, og jeg er allerede gået igang med at læse den. Den er sjov, sårbar og ærlig. Den har det HELE med og mere til. Jeg er sikker på jeg tager det meget mere cool her anden gang, nu hvor jeg ved, hvad der potentielt set venter mig, men der kan jo alligevel godt være forskel og lidt af det har jeg nok også fortrængt igen.

Canas bog, 40 Uger Efter, udkom landet over i går, og hvad jeg kan forstå er den allerede begyndt at være udsolgt rundt omkring, hvilket vidner om det behov der er.

Det er den oplagte barselsgave eller som forkælelse til dig selv, hvis du venter et barn. Jeg har endda allerede fået Rasmus til at læse lidt i den, og selvom vi er kommende andengangsforældre, tænker jeg han også lige skal have genopfrisket det hele.

Kom post-graviditetstiden også som et chok for jer? Oplevede I også nogle ting, I ikke kendte til på forhånd? 

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Skriv en kommentar

 

2 kommentarer

 1. Jeg ville ØNSKE jeg havde fået nogle af de “hemmelige” ting at vide om graviditeten, fødslen inkl. dagene lige før og efter og om den første tid -og usikkerhed med en lillebitte ny!!
  Jeg blev fx. opmærksom på følgende, som ikke en sjæl havde fortalt om;
  – strækmærker er arvelige og der er ikke en pind man kan gøre for at forhindre dem
  – over halvdelen af alle gravide går over tid og det eneste man kan og burde gøre, når man bliver utålmodig, er at hvile så meget som muligt, så man er klar og frisk og udhvilet, når der endelig sker noget
  -man kommer virkelig langt med fokus på dybe vejrtrækninger, ind igennem næsen og ud af munden (undersøgelser, veer, fødsel)
  – det gør pisseondt ( og bløder)at blive undersøgt (og få stikpiller ved igangsættelse) når man skal føde og er i fødsel
  – sørg for at få masser af væske og mad i løbet af den tid man har veer (det fik jeg slet ikke og var ved at besvime hver gang jeg rejste mig det første døgn efter fødslen af min ældste
  – man bløder i op til 10-14 dage efter en fødsel
  – når mælken løber til er det vigtigt at få lagt baby til brystet og få den lille til at amme i så lang tid som muligt
  – de første dage efter fødslen føles det som om ens mave bliver trukket ned indefra, når man står op
  – man skal have ammetop og indlæg i om natten i al den tid man ammer, fra mælken begynder at løbe, så husk at pakke det i sygehus-fødetasken
  – man kan ikke ligge på maven de første dage efter fødslen og i al den tid man ammer
  – det er ikke sikkert man kan passe sine almindelig bukser de første mdr efter fødslen, så tag roligt et par ventebukser med i sygehus-fødetasken
  -baby må kun sidde i autostol i højest 30 min ad gangen den første mdr, så lej evt et kit i babysam, til at spænde liften fast på bagsædet til den første tid
  – alle mødre i familien og omgangskredsen kender ikke dig og din baby, derfor kan du godt lytte til deres råd hvis du gider, men det er i sidste ende kun dig og din baby der ved hvad der fungerer for jer
  – man kan være direkte angst for at komme hjem med baby, men alt falder ligesom bare på plads og der falder ro over dig og din baby på et plan du ikke havde drømt om
  -baby er altid sulten når du selv spiser i den første tid
  -stol på din mavefornemmelse i alt med graviditet, fødsel og baby, det er kun dig der ved hvad der bedst og fungere for netop dig
  – alt er nemmere med nr 2-3-4osv man ved hvad man skal igennem, hvad det kræver og gør ved en

  Må hellere lige pointere at det her gælder for mig og mine graviditeter, fødsler og erfaringer!! Jeg ville bare ønske at jeg havde vidst det undervejs. Og det er på ingen måder en skræmmekampagne!

  1. Undskyld mit sene svar, men der kom lige en ferie i vejen 🙈

   Jeg er fuldstændig enig. Der er SÅ mange hemmelige ting man slet ikke kendte til. Jeg er dog fuldstændig enig med dig i det hele og jeg vidste ingen af de ting på forhånd. Det var en forvirrende periode, hvor man skulle lære sig selv og den nye baby at kende.

   Jeg HÅBER jeg er mere forberedt anden gang, men mon ikke der stadigvæk er noget, der kan overraske mig? 👶🏼