Årets julemarkeder, der er et besøg værd

julemarkeder

Julestemningen spreder sig så småt.. Kan I mærke det? Jeg har ellers holdt den hen længe nok, men i går aftes ramte den mig med 180 kilometer i timen. Det er jo snart jul, og hvad bedre end at fejre det med et besøg hos de mange geniale julemarkeder rundt omkring i landet?

Jeg ELSKER julemarkeder. Især de små lokale, hvor man kan varme sig over en kop kakao, købe nogle lokale julegaver og spise æbleskiver ad libitum. Bedre bliver det ikke. Hvis man samtidigt har familien, kæresten eller en veninde under armen, som man kan dele oplevelsen med, rammer man julestemningen på få sekunder.

julemarkeder

Af samme grund tænkte jeg det var oplagt at dele en guide til årets julemarkeder. Jeg har selv flere jeg skal besøge de kommende uger, og så er der dem, jeg ikke når forbi, men som jeg enten tidligere har besøgt eller godt gad, hvis tiden ikke var en hindring.

Duften af gran, de brændte mandler og for ikke at tale om æblegløgg.. Årh, du kære jul

Min mor er den ultimative julemarkedsfan. Som i virkelig meget! Hun prøver hvert år at lokke os med på et hav af julemarkeder, hvorfor det nok også er derigennem, jeg har lært at værdsætte dem. Men kan man andet? Hvis du har det lige sådan, så læs med nedenfor, hvor jeg deler de bedste julemarkeder.

julemarkeder

Gisselfeld juletorv = Èt af mine første julemarkeder på Sjælland (se os lige i 2014 her.. unge mennesker), og ét af de bedste. I år har de 20 år jubilæum og har både juleudstilling udenfor samt inde på klosteret. Vi havde Sylvester med, der dengang var to år, og det fungerede perfekt. Det finder allerede sted fra den 23. til 25 november.

Kødbyens julemarked = Her skal vi forbi og vi glæder os! Den 1. og 2. december kan man komme til byens hyggeligste julemarked på Vesterbro. Nærmere bestemt i Kødbyen, som jeg personligt elsker. Det bliver en dag med hvid gløgg, æbleskiver, julegran og muligheden for at købe nogle lokale julegaver.

Jul på Kronborg = Sidste år hev min mor mig med til jul på Kronborg, hvilket var ovenud fantastisk. Med julekoncerter, varme drikke, gode julefund og rendyrket julehygge. Vi gik i samme omgang på opdagelse på Kronborg slot, som altså er en kende uhyggelig i mørke.. 30. november – 2. december og igen den 7. december – 9. december.

julemarkeder
julemarkeder

Jul i Tivoli = Det her en klassiker, og jeg skal gerne forbi hver eneste jul. Juleudstillingen ændrer sig fra år til år, så der altid er noget nyt at se på. Jeg var kort forbi i mandags, da Renate og jeg skulle skyde en masse billeder, men jeg vil stadigvæk gerne forbi med familien et par gange i løbet af den kommende tid. Fra den 17. november til den 31. december.

Jul på Bakken = For første gang nogensinde inviterer Bakken til julemarked. Vi overvejer at kigge forbi, da Bakken for mig er indbegrebet af barndommens minder. Fra den 23. november til den 22. december.

Christiania julemarked = Jeg har det egentlig lidt mærkeligt med Christiania, men derfor vil jeg stadigvæk nævne deres julemarkede, som er et af de mest populære i København. Her kommer man i en fantastisk julestemning med musik, juleboder og julegodter. Fra den 8. december til den 20. december.

julemarkeder

Skagerak julemarked = Nu på lørdag, den 24. november, holder Skagerak et julemarked ude i nordhavn. Der vil være en masse niche brands, hvor man kan købe unikke og lokale sager såvel som man kan løbe juletræ, adventskranse og grønt. Nyd en kop gløgg og spise dig mæt i æbleskiver, mens julemusikken buldrer derudaf.

Elmegades julemarked = Lørdag den 8. december finder Nørrebros hyggeligste julemarked sted, og endda på én af de hyggeligste gader i København. Der vil være julestemning, godt til ganen og juleshopping. Vi vil så gerne nå at kigge forbi.

Studio Arhøj julemarked = Her på Bryggen, hvor Studio Arhøj holder til, holder de traditionen tro julemarked. Udover der vil være julestemning og juleindslag, kan man spare op til 75 % på sagerne, hvilket er grund nok til jeg skal afsted. Jeg elsker nemlig deres fine keramik.

julemarkeder

Jul i Dragør = Nu på lørdag, den 24. november, starter jul i Dragør. Her vil man opleve et af de hyggeliste julemarkeder med skattejagte for de små i de gamle gader samt fine juleboder. Jul i Dragør er inspireret af DR’S børnejulekalender fra 2014 (Tidsrejsen), som blevet filmet i netop Dragør. Siden da har de hvert år holdt et julemarked, som er en tro kopi fra julekalenderen.

Den Gamle By = Èn af de ting, jeg savner efter at være flyttet fra Aarhus, er jul i Den Gamle By. Det er SÅ hyggeligt. Her kan man fra den 17. november til den 1. januar opleve, hvordan danskerne har fejret jul de sidste 400 år. Der vil være hestevogne, gamle fortællinger, masser af julegodter, julelys, nisser og en fantastisk julestemning.

Godsbanens julemarked = Det samme gør sig gældende med Godsbanen i Aarhus. Fra den 8 til den 9. december kan man opleve et anderledes julemarked, hvor alt det der sælges er produceret på stedet. Der vil være madboder, tombola, juletræssalg og aktiviteter for hele familien. Der vil også være mulighed for at lave sin egen pynt på julemandens værksted.

julemarkeder

Børglum Kloster julemarked = Der er et eller andet helt specielt ved at tage til julemarked ude i historiske gamle bygninger, og så tilmed godt placeret i skønne Nordjylland. Det er tilfældet her. Der vil være masser af julepynt, nisseorkester, juleboder og godter. Det hele finder sted fra den 23. til den 25. november og igen 1-2. december samt 8.-9. december.

Harridslevgaard Slots julemarked = Et stort julemarked i Danmarks største Riddersal beliggende i Bogense. Der vil være julehygge, klippe klister for de små, skattejagt samt gløgg og æbleskiver. Man kan besøge slottet næsten hver weekend op til jul.

Jeg har sikkert glemt en helt masse (i så fald må I lige nævne dem nedenfor i kommentarfeltet). Derudover besøgte vi for nogle år tilbage et virkelig godt ét på Sjælland, men jeg kan simpelthen ikke huske hvad det hedder. Man kunne køre 1rundt med julemanden i hans kane, og det var på et smukt slot ca. 45 minutter fra København. Jeg mindes endda det var mere sydpå. Kender I det? UPDATE: Gavnø slot hed det..

Er I til julemarkeder? Og er I overhovedet kommet i julestemning?

PSST… Jeg er meget aktiv på andre sociale kanaler, hvis du er til små glimt fra familielivet på Islands Brygge med min mand og to børn?

Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små personlige hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. Husk endelig også lytte til mit podcast GÅSEHUD, hvor jeg deler uhyggelige historier om det overnaturlige

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments