Mini-makeover af vores byterrasse

Udendørs indretning
Reklame

Godmorgen og glædelig lille fredag. Jeg nyder den her uge. Ikke fordi den bærer præg af ro, men fordi Rasmus endnu ikke er startet i hospitalspraktik. Fra på mandag ændrer det sig nemlig, hvorfra jeg de næste fem uger er alene med børnene hver morgen.

Jeg skal både aflevere og hente. Det er der sikkert mange mennesker, der gør hver dag, men når man har en rutine, der kører, kan det være svært lige at rumme.

Udendørs indretning

Udendørs indretning

Udetip: Brug en gammel æblekasse som sandkasse. Bare smid en affaldssæk i inden, og du har en skøn legestation til din børn uden det fylder alverden.

Lige nu er vi to om det. Nogle morgener afleverer jeg, andre morgener gør han (eksempelvis i dag) og hvem, der henter, afhænger af hvem, der er hjemme. Det er overskueligt, og jeg elsker dagene ikke er ens, hvis det giver mening?

Læs også:
Mine terrassedrømme anno 2019 (fik jeg indfriet dem?)

Desuden løber jeg tidlig morgen med min veninde et par gange om ugen. Men det bliver der også sat en stopper for fra på mandag.

Udendørs indretning

Det skal nok gå. Ingen tvivl. Jeg skal bare lige omstille mig. Lyspunktet er vores ferie, der venter efter de fem uger. Øj, jeg glæder mig. Fem hele uger til vi er på vej til østen og et af de bedste lande i verden.

MEN det var slet ikke det indlægget skulle handle om. Jeg er bare enormt dårlig til at indlede dagens emne uden at fortælle alt det andet, der også fylder i mit hoved. Og lige nu er det hverdagen og hvordan vi får det til at gå op. Måske bunder det også i at Nola har sovet enormt dårligt i nat og skal vaccineres i morgen (jeg havde glemt 15 måneders vaccinen). Familielivet fylder bare lidt mere i de situationer.

Udendørs indretning

Vores terrasse.. Den lille oase udenfor vores terrassedør. Vi bor i stuen, og selvom jeg ved, der er mange der ikke er fan af stuelejligheder, kommer jeg aldrig til at bo højere op igen. Ikke så længe vi har små børn. Det er en befrielse at åbne døren og kunne lade børnene løbe ud.

Sylvester leger med sine venner, og Nola leger på terrassen med hvad end hun nu kan få fingrene i. Derudover er der den store fordel, at når man bor i stuen får man en ret stor terrasse med (modsat de mange mindre altaner de har fra 1. sal og op).

Dog har den drillet siden vi flyttede ind. At indrette et udeareal er langt sværere end de indvendige rum. Hvilke planter skal man have? Hvad skal udemøblerne kunne holde til. Skal vi have en grill stående? Den er jo sjældent køn. Og hvad med sandkasse, cykler og alle børnenes legesager. Skal vi indrette et stort uderum eller opdele det i mindre “stationer”?

Udendørs indretning

Over flere omgange har det lignet en losseplads, hvor alt muligt samlede sig derude, men hver gang vi rammer sommeren får vi ryddet ud og indrettet på ny. I år var ingen undtagelse.

Jeg havde længe haft et godt øje til det lyserød udesæt fra danske WOUD. Det er simpelthen så smukt og lavet i aluminium, der ikke vejer ret meget. Man kan altså nemt flytte rundt på det. Jeg tror faktisk aldrig, jeg har ejet noget så smukt til vores terrasse.

Udendørs indretning

Udendørs indretning

Farven hedder “Rosé Pink”, og det kunne jeg slet ikke stå for. Herhjemme har jeg døbt det rosébordet. Det er her man tager et glas vin efter en lang dag, når ungerne sover og man lige har brug for noget voksentid.

Stolene finder I HER og bordet HER. Sættet er coated og resistent, og det er meningen det skal kunne stå ude hele året uden det tager skade. Det er jeg glad for. Jeg gider ikke hive møbler frem og tilbage afhængig af hvordan årstiden er. Nu drømmer jeg bare om deres andre ting. Både til terrassen, men i den grad også vores lejlighed.

Udendørs indretning

Den store loungestol vi dagligt smider os i, er fra Broste Copenhagen. Vi har tidligere ejet dem til én person, men den her dobbelt solstol er genial. Her er der faktisk nærmest plads til tre.

Når Nola leger i sandkassen smider jeg mig her med en kaffe. Man sidder helt enormt godt i den, og så er den grå, så børnefingre og snavs ikke bliver så tydeligt.

Udendørs indretning

Det hvide havesæt er et ældre et fra Silvan. Det trænger til en klat maling, men ellers fungerer det godt. Det runde udetæppe er fra Ellos. Jeg ved slet ikke om det er beregnet til det, men det passer godt ind.

Det store aflange udetæppe købte jeg for nogle uger tilbage i Dragør til 199 kr. Krukkerne er en blanding af Broste Copenhagen, Kähler og Plantorama. Parasolerne er købt i Bilka.

Og det var vidst det. Simpelt, men hyggeligt med plads til leg og beskidte fingre. Jeg synes vores fliser er utrolige grimme, så derfor prøver jeg at gemme dem lidt i tæpper. Det ene fjerner jeg når det regner, mens det andet sagtens kan overleve skybrud.

Jeg gad stadigvæk godt have lyskæder op og lidt flere planter, men da vejret snart skifter må sidstnævnte vente. Det kunne også være fint med rispapirslamper, der hang ned og flere puder og tæpper.

Har I altan, terrasse eller måske endda have? Synes I det er svært eller nemt at indrette udearealer?
Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments