Heartland Festival: Mit første besøg, men IKKE det sidste!

Heartland Festival

Jeg er ved at være ovenpå igen. Først var der den her dag, der endte i den værste omgang sygdom, så skulle jeg drønhurtigt tilbage og indhente alt det forsømte arbejde, hvorefter jeg spontant blev inviteret med på Heartland Festival.

Heartland Festival

Heartland Festival

Heartland Festival

Jeg har længe haft et godt øje til netop Heartland Festival, men jeg er sådan en, der altid er for sent ude og aldrig når at skaffe billetter inden de er udsolgt. Heldet ville det, at skønne Camilla skulle arbejde for Asko torsdag og måtte hive en +1 med. Og den +1 var så mig.

Det blev jeg ret beæret over. Jeg rykkede nogle ting rundt, og heldigvis faldt dagen sammen Rasmus’ fridag. Nogle gange går tingene bare op i en højere enhed.

Heartland Festival

Heartland Festival

Når man bliver +1 til en festival man længe gerne har vil besøge

Endnu mere heldigt var det, at Susan fra Susliving også skulle afsted og at vi kunne køre med hende derhen. Vi måtte alle tidligt op, da vi skulle være på Egeskov kl. 09.30.

Heldigvis fik jeg lidt arbejde fra hånden i bilen, og kl. 09 kunne vi parkere bilen på pladsen. I komplet regnvejr. Det regnede godt og vel hele dagen, men jeg havde husket min regnfrakke, og så var det faktisk heller ikke værre.

Heartland Festival

Heartland Festival

Vi spiste fælles morgenmad med resten af holdet kl. 09.30. Det var ret skægt at se en tom festival minutter før det hele blev skudt igang, og fra kl. 12 af blev der fyldt op med glade mennesker.

Heartland Festival

Heartland Festival

Det der overraskede mig mest var..

Det jeg nok var mest overrasket over var hvor meget arrangørerne havde gjort ud af det. Alle de lyskæder, luksustelte, de små gynger i træerne, lysinstallationer, den lokale vin, kvalitetsniveauet, børneområdet, stemningen og de udvalgte kunstnere. Jeg er normalt ikke festivalstypen, men det her er mig. Især også fordi det er et sted, hvor folk ikke kommer for at drikke sig ned.

Der er fokus på interessante snakke (den med Hella Joof og Jonathan Spang var så god), god og nærværende musik, kunst og selvfølgelig den fantastiske madscene. Nu lyder det måske lidt højrøvet, men det er det altså ikke. Her er plads til alle. Og så var jeg overrasket hvor mange der var afsted som familier. Både helt små babyer og større børn. Det er altså sejt.

Heartland Festival

En billedekavalkade og stemning fra Heartland Festival

Jeg har fundet et hav af billeder på min kamerarulle. Nu sidder jeg herhjemme med en sovende datter. Det kan også noget, men næste år sørger jeg for at booke alle tre dage og hive Rasmus under armen.

Jeg føler jeg nåede så lidt. Heartland Festival er et sted man ikke vil hjem fra. Hvad end man kommer for musikken, de spændende talks, kunst, aktiviteterne, naturen eller madscenen. Den kan lidt af det hele.

Heartland Festival

Heartland Festival

Mest af alt er jeg faktisk overrasket over bæredygtig en festival det er. Alt er bygget i naturmaterialer. De fleste steder får man serveret i glas med pantsystem, og ellers er der et genialt skraldesystem over hele pladsen, hvor man sorterer i mad, plast og andet skrald.

Jeg så faktisk ingen skrald nogle steder. Det varmer mit hjerte, at man kan samle 20.000 mennesker, og alt passes på og genbruges. Det er god stil.

Heartland Festival

Heartland Festival

Heartland Festival

Det samme gør sig gældende med maden, der enten ryger til kompost eller som ofte er med et grønt twist. Det er utrolig nemt at spise vegetarisk eller vegansk på Heartland Festival. Derudover er der flere bæredygtige snakke i talks-teltet om forbrug, klima og fremtiden.

H&M har også lavet en Conscious scene i skoven, der indbyder til rolige stunder uden afbrydelser. Alt i alt er det tænkt igennem over hele linjen. Det er jeg fan af!

Var I afsted til Heartland Festival? Enten i år eller tidligere år? Hvilke festivaler eller arrangementer kan I anbefale, hvis man ikke er til ungdomsfeststemningen?
Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments