10 idéer til indretning af små børneværelser

indretning af små børneværelser

Billeder fra Flexa og Pinterest

Mine tanker kredser om indretning af børneværelset de her dage. Vi flyttede jo egentlig  allerede rundt tilbage i juleferien, men har manglet en optimal løsning, der kunne huse to børn med to forskellige behov. Og da vi selv står midt i processen, der både byder på glæde og kaos, tænkte jeg det kunne være hyggeligt at dele lidt af de tanker, vi går med.

10 idéer til indretning af små børneværelser 1

Reklame: Vi netop købt ovenstående tapet fra Photowall til børneværelset, som vi er ved at indrette på ny, så pladsen bliver udnyttet bedst. Vi brugte tre timer på at vælge, da udvalget var enormt, og der var alt for mange pæne at klikke hjem. Vi gik efter noget, der skabte ro i det lille værelse, og jeg glæder mig til at vise jer resultatet. I finder alle tapeter her, og lige nu får I sørme 25 % på alt hos Photowall ved brug af koden danicachloe2021.

Ergo et indlæg om indretning af de små børneværelser, som er repræsenteret i de fleste nybyggede lejligheder og rækkehuse. Det kan godt være vi har en stor stue og et giga køkkenalrum, men værelserne er der sparet på. Det tvinger os dog til at være kreative, så kig med nedenfor, når jeg deler ud af vores overvejelser.

indretning af små børneværelser

10 idéer til indretning af små børneværelser

IKEA Ivar skabene er geniale til opbevaring på børneværelset. Udover de ikke fylder meget, men samtidigt kan rumme en hel del, så er det bedste nok, at man kan tilpasse dem til lige det udtryk man ønsker. Vi har malet vores hvide, men jeg har set et hav af eksempler, hvor de er malet i en farve, forskellige farver, mønstre eller endda plastret til med tavlelak. I kan se vores version her og hvordan vi har tilpasset dem børneværelset. Prisen er tilmed virkelig fin.

Hvad gør man lige med sengene, når man kun har et værelse? Vi har indtil nu haft en højseng til Sylvester med opbevaring nedenunder. Der kommer bare en dag, hvor det ikke duer længere, og derfor har jeg netop fået en køjeseng hjem fra Flexa (reklame). Det er den her for at være helt specifik. Der går selvfølgelig noget tid før hun kan sove nederst, men vi er forberedte og klar til at indrette værelset endnu smartere. Har man flere end to børn kan hjemmelavede senge i flere niveauer også være en løsning. Jeg er vild med dem på billedet.

Opbevar LEGO i poser med hanke på kroge bag døren. Det har vi valgt at gøre eftersom det fyldte for meget. Det geniale er, at man blot hiver det frem, når det skal bruges, og resten af tiden er det gemt væk.

Og så er der opbevaring under sengen, som vi er blevet glade for. Ikke i form af de klassiske bedrollers, men derimod foldekasserne fra Aykasa, der kan rumme helt utroligt meget rod.

Keep it simple. Som i virkelig simpelt. Jo flere ting des mere rod. Når man har et lille værelse, og de to børn tilmed deler det, skal man hele tiden gennemgå alt. Hvad skal i kælderen for en stund og hvad skal gives til genbrug? På den led har vi aldrig for meget.

Hiv de store legeting som legekøkkenet (se lige Nolas nye af slagsen.. det er altså sødt) eller bObles ind i et hjørne af stuen, hvor man som regel alligevel bruger det meste tid. Ja, det overtager måske en del af stuen, men personligt gør det mig absolut ingenting. Jeg kan godt li’ man kan se der bor børn i huset.

Mal rummet i lyse farver og hold plakater og vægtpynt på et minimum. Det er fristende at gå amok i tapeter og plakater, men når nu vi har så lidt plads på værelset, har vi holdt os til en lys vægfarve fra Jotun Lady (den samme, der går igen i hele lejligheden) samt et par små plakater, der ikke stjæler fokus.

Tallerkenrækker til opbevaring af bøger er jo ganske smart. Både så man kan have favoritterne fremme, men også for at undgå at skulle fylde skaber og skuffer med bøger. Vi har endnu ikke anskaffet os en, men det tænker jeg vi skal.

Ryk puslepladsen ud på badeværelset. Det er ikke alle, der har store badeværelser, men så findes der heldigvis de der smarte væghængte slå-ned pusleborde. Da Sylvester var baby havde vi pusleplads på børneværelset, og det synes jeg aldrig fungerede. Jeg foretrækker at have det tæt på vand. Og hvis vi nu skal være helt ærlige, er sådan en pusleplads sjældent køn. Måske når de er mikro små, men når de bliver ældre bliver det hurtigt lidt nuset og et stort rod.

Indret i lyse farver med små farveglimt. Jeg elsker farver, men jeg holder det til et minimum på deres værelser. Der er farver nok i form af legetøj, bøger, LEGO og opbevaringskasser. Derfor må møbler, vægfarve og hylder gerne være forholdsvis neutrale. Ellers kan det nemt komme til at virke meget mindre end det er tilfældet.

Deler jeres børn værelse? Hvordan har I indrettet jer? Måske har I nogle gode børneværelsestips?
Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments