Før og efter: At male en væg i en anden farve

male en væg en anden farve

Jeg overraskes hver gang, men maling kan om noget forvandle et hjem. Man kan købe nok så mange møbler og nips, men maler man bare en enkelt væg i en markant farve, er det som at træde ind i en helt ny stue.

Jeg håber mit indlæg kan fungere som inspiration til om man skal male en væg i en anden farve eller ej, og sig endelig til, hvis I har spørgsmål.

SKAL MAN MALE EN VÆG EN ANDEN FARVE? INSPIRATION TIL FARVEVALG.

Vi malede vores vægge for første gang i 2014, lige efter vi var flyttet ind. Jeg kan huske vi selv valgte farven på farvekortet, og jeg var forelsket i den i det sekund den kom op på væggen. Nøj, hvor var den smuk. Jeg tror heller aldrig jeg har fået så mange spørgsmål fra jer og kan nærmest vores gamle farvekode i hovedet (S5005 R20B).

male en væg en anden farve

male en væg en anden farve

Men alting kommer til en ende, og min første store farveforelskelse ophørte fra den ene dag til den anden. Lige pludselig blev jeg træt af den. Den var lidt slidt og mat, og jeg savnede mere drama. Ja, jeg elsker markante vægge, og vores gamle var i den modsatte ende. Nemlig utrolig pæn, lys og endda til den feminine side.

Læs også:
Se vores allerbedste boligkøb nogensinde
Jeg har fået en tandblegning igen. Se resultatet HER

Så jeg søgte nettet og især Pinterest tynd for inspiration. I lang tid troede jeg at vi skulle have blå vægge. Gerne petroleumsblå. MEN! Det blev ikke den.

Vi er nemlig i den grad tiltrukket af planter og grønt lige nu, som derfor endte vi ud i en mørkegrøn urban jungle stemning. Det er en markant farve, men samtidigt en rolig og simpel farve, der fungerer godt i vores store stue.

male en væg en anden farve

Vi kiggede farvekortet igennem igen og fandt den rette. Det skal lige siges at vi ikke gider køberspecialudviklede farver hos de store farvehandlere. Det er ALT for dyrt. En simpel farvekode kan fåes de fleste steder, og det er altså lidt nemmere, hvis man forsøger at få den bedste pris.

Jeg havde dog ikke den samme oplevelse, som da vi malede vores vægge sidst. I det sekund farven ramte væggen fortrød jeg. Den var jo pludselig græsgrøn og slet ikke det jeg havde forestillet mig. Heldigvis er jeg blevet bedre til at tage det roligt og stole på processen undervejs, og farven endte jo alligevel med at blive som vi vil have det. Det skulle bare lige tørre først.

male en væg en anden farve

Nu drømmer jeg så bare om grå velourmøbler og en barvogn, som vil supplere de maskuline vægge godt. Om det ender med det ved jeg ikke, men det er altid sjovt at drømme.

Tæppet er faktisk helt nyt og en favorit allerede. Men kan være andet end fan til den pris? Vasen har jeg også netop klikket hjem til en meget lav pris. Hurra for budgetvenlige løsninger!

Således skrev jeg et helt blogindlæg om vores maleprojekt. Resten af lejligheden er også blevet malet (bare i hvid), da vores vægge var fyldt med sorte håndaftryk, tegninger og ridser. Det er som om vi er flyttet ind på ny.

Til de nysgerrige er farvekoden på de mørkegrønne vægge S7020 – B90G (Vægmaling 5 Ekstra). Sidstnævnte er åbenbart vigtigt at nævne, siger Rasmus, men jeg har ingen idé om hvorfor 😉

Har I farvet nogle vægge hjemme hos jer eller er I blevet inspireret til at male en væg en anden farve?


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag.

Skriv en kommentar

 

13 kommentarer

 1. Det er blevet så fint og inspirerer helt vildt. Jeg drømmer så meget om at gøre noget lignende, hvis vi altså nogensinde finder et hus. I mens suser jeg rundt på Pinterest og finder ideer. Jeg elsker universet derinde 🙂

  1. Dejligt det kunne inspirere lidt 🙂 Jeg ELSKER også Pinterest og bruger det konstant til at indhente inspiration.

 2. Wauw hvor er det bare flot! Sådan en væg vil jeg også have 😊
  Vi har snakket om at få malet siden vi flyttede ind for snart 7 år siden… vi kan bare slet ikke taget os sammen, og jeg synes det virker så uoverskueligt at skrue ting ned fra væggen, op igen, skulle afdække møbler, male loft og lister og sætte malertape hele vejen rundt 😳 Puha bliver helt træt ved tanken!! Vi har overvejet at betale os fra det, men det er nok også halvdyrt. Har i nogle tips til at lette processen?

  1. Tusind tak Sofie ❤️

   Vi har også altid svært ved at overskue det, men jeg prøver virkelig at tænke på resultatet og hvor glade vi ofte ender med at blive. Derudover har Rasmus tidligere arbejdet som maler, så han er hurtig og effektiv.

   I behøver ikke skrue ting ned. Bare sørg for at sætte tape rundt om. Vi tog fx alle billeder ned og TV, men skruerne fik lov at blive. Ellers vil det blive for omfattende.

   Jeg har set at Downtown ofte har tilbud på malerhjælp og ellers hvis I kender nogen?

   Personligt elsker jeg planlægning og hvis I eksempelvis har overskud til at afsætte en hel weekend, kan I godt nå det hele

  1. Det er fra Ox Denmarq, som efter min mening laver nogle af de flotteste møbler jeg har set 😊

 3. Det er blevet SÅ flot! Meget lækkert og dramatisk, og urban jungle som du siger 😊
  Jeg er også selv på udkig efter den “rigtige”, mørke, rolige farve – dog til soveværelset. Kæresten tror dog, at det bliver besværligt når jeg en gang skal flytte, da det er en lejelejlighed. Men altså..der skal jo males ved fraflytning alligevel, og så kan den flotte væg jo nydes i mellemtiden. Jeres stue er ihf blevet flot! 😊

  1. Tak ❤️

   Vi bor også til leje, og som du siger, skal det alligevel males, når man engang skal flytte igen. Så giv den endelig gas!

 4. Hvor er den smukke grønne vase fra, på dit 3. foto?
  Den helt rette nuance af mørkegrøn kan bare noget. Er netop faldet over din blog pga jeg googlede mørkegrøn væg. Hvilken farvekode har den flotte vægmaling?
  Jeg vil læse videre herinde. 🙂 På forhånd Tak.

  1. Den er fra Broste Copenhagen 😊Jeg sælger den faktisk, hvis du er interesseret 🧡

   Og dejligt du fandt herind! Jeg håber du vil nyde at følge med. Farvekoden på de mørkegrønne vægge er S7020 – B90G (Vægmaling 5 Ekstra).

 5. Wauw! De grå møbler passer simpelthen så godt til vægfarven. Er væggen bag sofaen virkelig den samme farve som ‘hjørne-væggen’? Den ser ud til at have et helt andet skær?

  1. Tak! Ja, det er den samme. Den ændrer sig utroligt meget afhængig af om solen rammer (så bliver den mere varm) og den ikke gør (mere kold) 😊